مدیرعامل فخوز نوید داد
هدف درآمدی فولاد خوزستان در سال جدید
مدیرعامل فولاد خوزستان با ارائه جزئیات بیشتر گفت: تناژ فروش داخلی و خارجی فولاد میانی شرکت فولاد خوزستان در مجموع در سال ۱۴۰۱ حدود ۳ میلیون و ۵۸۲هزار تن بوده که رشد ۵درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۰ نشان میدهد.
رشد تولید در شرایط چالشی
ابراهیمی در خصوص میزان تولید این شرکت بیان کرد در حوزه تولید با وجود چالشهای گوناگون، فولاد خوزستان عملکرد موفقی داشته و با تولید ۳ میلیون و ۵۹۲هزار تن فولاد میانی از ابتدای فروردین تا انتهای اسفند سال ۱۴۰۱، رشد ۸درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۰ رقم زده است. وی ادامه داد: برای مقابله با رکود در بازار داخلی و جهانی، در شرایطی که قیمت اسلب و مقاطع تخت فولادی کاهش شدیدی (در مقایسه با شمش و مقاطع طویل) یافته بود، و همچنین به منظور تامین بهتر نیازهای نوردکاران مقاطع طویل، فولاد خوزستان سهم شمش در تولیدات خود را افزایش داد. این شرکت در سال ۱۴۰۱، حدود ۲میلیون و ۲۶۰هزار تن شمش فولادی تولید کرد که رشد قابلتوجه ۴۳درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۰ نشان میدهد.
وی تصریح کرد: بهرغم رکود در بازارهای جهانی از اوایل خرداد، درآمد فروش محصولات فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۱ در مجموع ۵۳هزار و ۶۴ میلیارد تومان بوده که رشد ۶ درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۰ نشان میدهد. به این چالش باید محدودیت برق در فصل تابستان و محدودیت همزمان گاز و برق در پاییز و زمستان سال ۱۴۰۱ را هم اضافه کنیم. در مجموع فولاد خوزستان سعی کرد این چالشها را بهنحوی مدیریت کند که رشد تولید و درآمد فروش شرکت محقق شود که با تلاش همه کارکنان و برنامهریزی و آمادگی خوب توانستیم این هدف مهم را محقق کنیم.
رشد درآمد فروش در اسفندماه ۱۴۰۱
مدیرعامل فولاد خوزستان در خصوص رشد درآمد فروش این شرکت در زمستان سال گذشته گفت: در اسفندماه ۱۴۰۱، فولاد خوزستان عملکرد قابل قبولی در حوزه رشد درآمد فروش داشته که میتواند نویددهنده رشد درآمد فروش آن در سال ۱۴۰۲ باشد. درآمد فروش محصولات این شرکت در اسفند ۱۴۰۱، ۷۶۵۰ میلیارد تومان بوده که رشد قابلتوجه ۵۳/ ۲ درصدی را نسبت به بهمن ۱۴۰۱ نشان میدهد. ابراهیمی افزود: همچنین درآمد فروش محصولات فولاد خوزستان در زمستان سال ۱۴۰۱ به ۱۶هزار و ۳۷۶ میلیارد تومان رسید که رشد ۲۷ درصدی نسبت به فصل پاییز ۱۴۰۱ را نشان میدهد. وی در خصوص میزان صادرات این شرکت گفت: فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۱ حدود یک میلیون و ۲۶۸هزار تن فولاد میانی به کشورهای خارجی صادر کرد و جایگاه خود بهعنوان بزرگترین صادرکننده فولاد ایران را حفظ کرد. این میزان فروش صادراتی، درآمد ا رزی ۸۰۰ میلیون دلاری برای کشور به همراه داشت.
برنامههای فولاد خوزستان برای سال ۱۴۰۲
امین ابراهیمی با ارائه جزئیات برنامههای این شرکت برای سال ۱۴۰۲ گفت: برای سال جدید برنامههای جامعی را برای تمام حوزههای تولید، فروش، توسعه و بومیسازی تدارک دیدهایم. برنامه ما در سال جدید، تولید ۳/ ۸ میلیون تن فولاد میانی (بیلت، بلوم و اسلب) است.
صادرات ۲میلیون تن فولاد را برنامهریزی کردهایم تا بتوانیم هم نیازهای ارزی شرکت را تامین کنیم و با ارزآوری، به افزایش درآمدهای ارزی کشور، ثبات نرخ ارز و مهار تورم کمک کنیم. همچنین در سال ۱۴۰۲ مثل تمام ادوار گذشته برای تامین نیازهای داخلی اولویت قائل هستیم و ۱/ ۸ میلیون تن شمش و اسلب به بازار داخلی عرضه خواهیم کرد.
سال به یادماندنی «فخوز» در حوزه توسعه
وی در خصوص برنامههای توسعهای این شرکت گفت: سال ۱۴۰۲، سال درخشانی برای فولاد خوزستان در حوزه توسعه خواهد بود. در نیمه اول این سال، طرح زمزم ۳ بهعنوان بزرگترین مگامدول آهن اسفنجی ایران با ظرفیت تولید یکمیلیون و ۷۶۰هزار تن به بهرهبرداری میرسد. این طرح علاوه بر اینکه زنجیره تامین آهن اسفنجی را در گروه فولاد خوزستان تکمیل میکند، باعث میشود تا سودآوری بالایی از محل فروش آهن اسفنجی نصیب این شرکت شود. سهم ساخت داخل در این ابرپروژه، ۶۱درصد است و ۱۰ شرکت دانشبنیان و ۴۴ شرکت بومی استان خوزستان در احداث آن مشارکت دارند.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: همچنین در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ کارخانه فولادسازی شرکت صنعت فولاد شادگان با ظرفیت ۸۰۰هزار تن در سال به بهرهبرداری خواهد رسید. این پروژه، یکی از پروژههای مهم گروه فولاد خوزستان در راستای چشمانداز ۱۴۱۰ این شرکت و دستیابی به ظرفیت ۱۳/ ۶ میلیون تنی است.
مدیرعامل فولاد خوزستان گفت: ما همچنین در سال ۱۴۰۲ یک برنامه چالشی تعریف کردهایم تا سرعت اجرای ابرپروژههای کلیدی ماشین ریختهگری اسلب عریض، پلنت اکسیژن ۴ و نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی برق را بالا ببریم و میزان پیشرفت این پروژهها را طی ۱۲ ماهه ۱۴۰۲، ۴۰درصد افزایش دهیم. این بهمعنای میانگین پیشرفت ماهانه ۳/ ۳ درصدی است که عدد بالایی محسوب میشود. اجرای این پروژهها، پایداری تولید، خوداتکایی در تامین برق و تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر را درپی خواهد داشت.
امین ابراهیمی در پایان تاکید کرد: فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۱ موفق به تکمیل بیش از ۳۰ پروژه با ارزش ۲۱۰۷ میلیارد تومان شد که از حیث ارزش سرمایهگذاری، رشد ۱۰۵۱ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ را نشان میدهد. ما در سال ۱۴۰۲ گامهای به مراتب بزرگتری در حوزه توسعه خواهیم برداشت و شرکت را به هدف استراتژیک آن که سهم ۲۵ درصدی از تولید فولاد کشور در افق ۱۴۱۰ است، نزدیکتر خواهیم کرد.