کوروش پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان در همایش و نمایشگاه تخصصی عملکرد بانک پارسیان در حمایت از اکوسیستم دانش‌بنیان گفت: معوقات شرکت‌های دانش‌بنیان کمتر از یک‌درصد است و این بانک به تنهایی ۱۷‌درصد شرکت‌های دانش‌بنیان خدمات‌گیرنده از بانک‌ها را تحت پوشش خود قرار داده است. همایش و نمایشگاه تخصصی عملکرد بانک پارسیان در حمایت از اکوسیستم دانش‌بنیان ۱۵ اسفند برگزار شد. این همایش با حضور دکتر کوروش پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان، دکتر روح‌اله ذوالفقاری معاون تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر مهدی الیاسی معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، دکتر سورنا ستاری معاون اسبق علمی و فناوری ریاست محترم جمهوری و مشاور مدیرعامل بانک پارسیان، حمیدرضا علیزاده‌عطار مدیرعامل شرکت مپنا، پرتو مدیرعامل شرکت آنتی بیوتیک‌سازی و موسوی معاون شرکت داده‌پردازی وابسته به بانک پارسیان به عنوان سخنران و استقبال شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد.

کوروش پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان در این همایش در جمع‌بندی اظهارات مدعوین و سخنرانان گفت: امسال به فرمان مقام معظم رهبری سال ۱۴۰۱ به نام دانش‌بنیان مزین شد و ایشان بر حوزه حمایتی دانش‌بنیان بسیار تاکید دارند از این رو قانون جهش تولید دانش‌بنیان نیز تصویب شد که زمینه خوبی برای توسعه و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و ارائه خدمات بهتر و گسترده‌تر برای این گروه پیشتاز در اقتصاد را فراهم کرد. وی با اشاره به اینکه در ابتدای سال یک تفاهم‌نامه مشترک بین بانک پارسیان و معاونت علمی و فناوری امضا شد، گفت: این بانک بر اساس این تفاهم‌نامه مصمم شد تا نقش‌آفرینی خود را در زیست‌بوم فناوری پررنگ کرده و از تولید با ارزش افزوده بالا در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کند.

پوشش ۱۷‌درصد خدمات بانکی دانش‌بنیان‌ها از مسیر بانک پارسیان

پرویزیان در ادامه به گزارش عملکرد بانک پارسیان در حوزه خدمات بانکی به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت و گفت: نسبت آماری پوشش شرکت‌های دانش‌بنیان در بانک پارسیان به حدود ۱۷‌درصد رسیده است که از نظر حجمی و تعدادی قابل تقدیر است. وی افزود: در حوزه تعهدات و تسهیلات به این شرکت‌ها نیز بانک عملکرد خوبی داشته به نحوی که اکنون از ۱۴۰۴ شرکت دانش‌بنیانی دریافت‌کننده تسهیلات و خدمات ویژه بانکی از سیستم بانکی ۲۴۳ شرکت آنها خدماتشان را از بانک پارسیان دریافت کرده‌‌‌اند.

معوقات دانش‌بنیان‌ها فقط ۰۷/ ۰ درصد

مدیرعامل بانک پارسیان با اشاره به تنوع خدمات بانکی به شرکت‌های دانش‌بنیان در بانک پارسیان از جمله تسهیلات خرید مکان شرکت، ضمانت‌نامه‌های بانکی و...گفت: مطالبات غیر‌جاری شرکت‌های دانش‌بنیان حدود ۰۷/ ۰‌درصد (هفت‌صدم درصد) است که عدد قابل قبولی است و ما را در ادامه تنوع‌سازی خدمات بانکی به این بخش از اقتصاد تشویق می‌کند. وی همچنین یادآور شد که به لحاظ پوشش استانی نیز تقریبا این بانک در همه استان‌ها تسهیلات به دانش‌‌‌بنیان‌‌‌ها داده است. پرویزیان تعداد تسهیلاتی را که با همکاری صندوق نوآوری در سال‌جاری به شرکت‌های دانش‌بنیان تخصیص داده شده است ۲۴۳ شرکت و به ارزش ۱۶‌هزار میلیارد ریال عنوان کرد. رئیس کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: در مراجع رسمی کشور اقبال به سمت شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار است و ما توانستیم با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی کشور، صندوق توسعه ملی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خدمات بانکی مناسب و کامل‌تری را برای شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه دهیم.

فرصت ضمانت‌نامه‌های صادراتی برای دانش‌بنیان‌ها

وی ادامه داد: در بحث ضمانت‌نامه‌ها نیز اخیرا با صندوق نوآوری و شکوفایی تفاهمی را امضا کرده‌ایم که به شرکت‌های دانش‌بنیان بر اساس اعتبارسنجی و سطح قابل قبول و مورد تایید صندوق نوآوری خدمات ارائه می‌دهیم. پرویزیان یکی دیگر از خدمات قابل ارائه بانک پارسیان برای شرکت‌های دانش‌بنیان را تخصیص اعتبار صادراتی عنوان کرد و گفت: بانک پارسیان منابع خوبی را برای اولین بار در این باره در نظر گرفته و آمادگی دارد تا در این باره به شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کند. مدیرعامل بانک پارسیان افزود: برای همین منظور این بانک با صندوق ضمانت صادرات قراردادی را به امضا رسانده اما هنوز از نظر ظرفیت به میزان زیادی استفاده نشده است و فرصت مناسبی است که شرکت‌های دانش‌بنیان از این امکان بهره ببرند.

رئیس کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی در ادامه با اشاره به گلایه برخی شرکت‌ها برای تخصیص منابع موردنیاز سرمایه در گردش شرکت‌ها و تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه موردنیاز شرکت‌ها گفت: در سه ماه گذشته برخی سیاست‌ها در حوزه بانکی تغییر  کرد و این موارد حتی موجب تغییر تخصیص نرخ ارز برای گروه‌های کالایی شد و در همین ایام نیز بانک مرکزی مرکز مبادله طلا و ارز را با شکل جدید راه‌اندازی کرد که به تدریج موانع رفع شد. وی با بیان اینکه اکنون بخشی از ارزهای موجود در مرکز مبادله بدون مشتری مانده گفت: فرصت استفاده از ابزارهای موجود برای شرکت‌های دانش‌بنیان بر اساس قانون جهش تولید دانش‌بنیان فراوان است و بانک پارسیان به عنوان یکی از بانک‌هایی که بیشترین تعامل را با شرکت‌های دانش‌بنیان دارد آمادگی ارائه این نوع خدمات را اعلام می‌کند.