شمسی‌‌‌نژاد گفت: افزایش سقف وام قرض‌‌‌الحسنه مورد استقبال بسیاری از آحاد جامعه قرار گرفت، به طوری که درگذشته افرادی که تا سقف ۵۰‌میلیون تومان وام دریافت کرده بودند، توانستند ما‌‌‌به‌‌‌التفاوت ۵۰ تا ۲۰۰‌میلیون تومان وام را نیز دریافت کنند و این موضوع موجب شد تا ورود منابع بانک بیشتر شود و به تبع آن پرداخت وام افزایش یابد. این متخصص حوزه پولی و بانکی بیان کرد: میانگین رقم وام در سال گذشته حدود ۲۴‌میلیون تومان بود، اما با افزایش سقف وام به ۲۰۰‌میلیون تومان موجب شد تا میانگین وام پرداختی ۵۰‌درصد رشد کند و به بیش از ۳۵‌میلیون تومان برسد.

وی با اشاره به اینکه پرداخت وام‌‌‌های ۲۰۰‌میلیون تومانی به ۱۵‌هزار مورد رسیده است، گفت: از ابتدای امسال حدود یک‌میلیون و ۳۱۲‌هزار فقره وام خرد پرداخت کرده‌‌‌ایم، که از نظر تعدادی نسبت به سال گذشته ۲۰‌درصد و از نظر مبلغی حدود ۱۰۷‌درصد رشد کرده است. در ۶ ماهه ابتدای امسال ۴۲۳‌هزار‌میلیارد ریال وام پرداخت کرده‌‌‌ایم، اما این نسبت در سال گذشته ۲۰۴‌هزار‌میلیارد ریال بوده است. شمسی‌‌‌نژاد با اشاره به اینکه بانک‌ها مجاز هستند رشد ترازنامه بین ۵/ ۱‌درصد تا ۵/ ۲‌درصد داشته باشند، اما بانک‌های قرض‌‌‌الحسنه مجازند تا ۵‌درصد ترازنامه‌‌‌های خود را رشد دهند، گفت: اگر رشد ترازنامه بانک‌های قرض‌‌‌الحسنه پایین باشد، مانع بزرگی برای رشد پرداخت وام است. در این مورد بانک‌مرکزی به دلیل رشدی که بانک‌های قرض‌‌‌الحسنه داشتند، مبنای ۵‌درصد را اتخاذ کرده است.

مدیرعامل بانک قرض‌‌‌الحسنه مهر ایران تصریح کرد: در ۶ ماهه امسال رشد ترازنامه بانک قرض‌‌‌الحسنه مهر ایران نزدیک به ۵‌درصد بوده است، اما در نیمه دوم سال انتظار بر این است که رشد ترازنامه ما به بیش از ۵‌درصد برسد، زیرا پرداخت وام افزایش پیدا کرده است. با این حال احتمالا میانگین کل سال در محدوده ۵‌درصد باقی خواهد ماند و فعلا نرخ ۵‌درصد جوابگوی فعالیت‌های ماست. اما اگر پرداخت وام افزایش یابد، با بانک مرکزی تعامل خواهیم کرد تا مجوز افزایش بیشتر ترازنامه را دریافت کنیم. وی افزود: سقف وام بانک قرض‌‌‌الحسنه مهر ایران به هر فرد ۲۰۰‌میلیون تومان است و به همین دلیل ما ابر بدهکار بانکی نداریم. مدیرعامل بانک قرض‌‌‌الحسنه مهر ایران گفت: این بانک ملزم به افشای صورت‌های مالی است و به صورت ۶ ماهه و سالانه صورت‌های مالی را در وب‌سایت کدال یا در وب‌سایت بانک منتشر خواهیم کرد. لازم به یادآوری است که بانک قرض‌‌‌الحسنه مهر ایران، با بهترین کیفیت صورت‌های مالی خود را افشا می‌کند.

وی اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که بانک‌ها با آن رو‌‌‌به‌‌‌رو هستند، پرداخت وام تکلیفی است و حجم وام تکلیفی در سال‌جاری بسیار زیاد شده است. بانک قرض‌‌‌الحسنه مهر ایران چهارمین بانک پرداخت‌‌‌کننده وام تکلیفی است. شمسی‌‌‌نژاد گفت: در ۶‌ماهه ابتدای سال‌جاری ۲۴‌هزار و ۲۰۰‌میلیارد ریال وام قرض‌‌‌الحسنه ازدواج پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۲‌هزار و ۱۰۰‌میلیارد ریال بوده است، ۱۰۰‌درصد افزایش یافته است. وی افزود: در خصوص وام فرزندآوری در سال‌جاری تاکنون ۶‌هزار و ۴۰۰‌میلیارد ریال وام پرداخت کرده‌‌‌ایم و به‌‌‌طور میانگین هر نفر حدود ۴۰‌میلیون تومان وام فرزندآوری دریافت کرده است؛ بنابراین ما جزو بانک‌هایی بوده‌‌‌ایم که بیشترین وام فرزندآوری را پرداخت کرده است.

به مناسبت ماه ربیع از شعب خواسته‌‌‌ایم که هر شخصی که مدارکش کامل شد، وام فرزندآوری وی سریعا پرداخت شود تا کسی در صف باقی نماند. این متخصص حوزه پولی و بانکی تصریح کرد: به مددجویان کمیته امداد در ۶ ماهه ابتدای امسال ۵‌هزار و ۲۵۰‌میلیارد ریال پرداخت کرده‌‌‌ایم که نسبت به مدت مشابه سال قبل که یک‌هزار و ۷۰۰‌میلیارد ریال بوده، رشد ۲۰۰‌درصدی داشته است. وی افزود: در ۶‌ماهه ابتدایی امسال به افراد تحت پوشش بهزیستی مبلغ ۱۹۵۰‌میلیارد ریال پرداخت کرده‌‌‌ایم که نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۳۳۵‌میلیارد ریال بوده، رشد ۴۰۰‌درصدی داشته است. بانک قرض‌‌‌الحسنه مهر ایران در پرداخت وام تکلیفی با همه توان به وظایف خود عمل کرده، هرچند که حجم تقاضا به شدت بالاست، اما در پرداخت وام تکلیفی ۱۵۰‌درصد رشد داشته‌‌‌ایم.

وی با اشاره به برنامه افزایش سرمایه این بانک گفت: در ۶ ماهه اخیر ثبت صورت‌جلسه افزایش سرمایه ۳۴‌هزار‌میلیارد ریالی بانک را در گام اول انجام داده‌‌‌ایم، در گام دوم با سود انباشته افزایش سرمایه دوم را ثبت کرده‌‌‌ایم و سرمایه بانک را از ۳۴‌هزار‌میلیارد ریال به ۵۰‌هزار‌میلیارد ریال رسانده‌‌‌ایم. شمسی‌‌‌نژاد گفت: در گام سوم به کمک وزارت اقتصاد، بحث افزایش سرمایه از ۵۰‌هزار‌میلیارد ریال به ۱۰۰‌هزار‌میلیارد ریال را در دستور کار قرار داده‌‌‌ایم که افزایش سرمایه ما از محل آورده غیرنقدی است. به این ترتیب که تقریبا ۴۰‌درصد از شعب خود را که استیجاری است با شعب مازاد بانک‌های سهامدار تهاتر می‌‌‌کنیم.

وی در همین رابطه افزود: این نوع افزایش سرمایه چند حسن دارد، اول اینکه هزینه عملیاتی بانک را به شدت کاهش می‌دهد و شعب استیجاری تبدیل به شعب ملکی می‌شود. دوم اینکه املاک مازاد سهامداران عمده را دریافت می‌‌‌کنیم که در اینجا تهاتر بین ۲ بانک انجام خواهد شد. سوم اینکه شعب بانک به قیمت روز کارشناسی می‌شود و به دارایی بانک افزوده خواهد شد.

این متخصص مسائل بانکی ابراز داشت: اگر تا پایان سال مرحله سوم افزایش سرمایه را انجام دهیم، تنها بانکی خواهیم بود که در یک سال هر سه نوع افزایش سرمایه را در تاریخ صنعت بانکداری انجام داده‌‌‌ایم. شمسی‌‌‌نژاد اعلام کرد: در دوره ۱۰ ماهه مدیریت جدید این بانک، کار‌‌‌های خوبی همچون افزایش سقف وام، تبدیل شدن بانک‌های قرض‌‌‌الحسنه به بانک‌های عامل پرداخت حقوق و دستمزد، افزایش چشمگیر حجم سپرده‌‌‌گذاری مردم و... صورت گرفته است. وی افزود: در ۱۴ سال گذشته منابع این بانک ۷۰‌هزار‌میلیارد تومان بوده است، اما از آذر سال ۱۴۰۰ تاکنون منابع بانک با حدود ۸۵‌درصد رشد به ۱۳۰‌هزار‌میلیارد تومان رسیده است. شمسی‌‌‌نژاد گفت: با توجه به گستردگی مشتریان بانک، لازم بود تا توسعه خدمات غیرحضوری را مبنای کار خود قرار دهیم.