مدیر دفتر فنی انرژی و سیالات شرکت اعلام کرد
فولاد خوزستان موفق به کسب گواهینامه معیار مصرف انرژی شد
سیدمسعود معصومنتاج در ادامه گفت: بر اساس ماده ۱۱ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی مقرر شد، کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارتخانههـای نفت، نیرو، معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارتخانههای ذیربط نسبت به تدوین استانداردهای انرژی جهت تجهیزات و ماشینآلات انرژیبر و فرآیندهای صنعتی، معدنی و کشاورزی اقدام کرده و رعایت این قوانین و استانداردها از سوی صنایع و سایر مشمولان، الزامی است. وی اشارهای هم به رشد فزاینده قیمت حاملهای انرژی (برق و گاز) صنایع فولادی در سال ۱۴۰۰ داشت و افزود: در کنار افزایش قیمت و بحران کمبود تامین انرژی مورد نیاز کشور، لزوم پایش و کنترل فرآیندهای انرژیبر و در نظر گرفتن ملاحظات انرژی در پروژههای توسعه، نگهداری و تعمیرات، هدفگذاری، کنترل عملیات، خرید تجهیزات و مواد اولیه در صنایع فولادی از جایگاه ویژهای برخوردار است. در چنین شرایطی لزوم رعایت استانداردها و معیارهای مصرف برای سنجش صنایع و فرآیندهای انرژی بر به جهت حصول اطمینان از افزایش نیافتن غیرمنطقی مصارف انرژی سازمانها توسط متولیان بازرسیکننده، اهمیت بیشتری دارد. به منظور بهینه کردن مصارف، قانونگذار مصمم است خلأها و کمبودهای قانونی را شناسایی و برای آنها راهکار مناسب اتخاذ و اجرایی کند.
مدیر دفتر فنی انرژی و سیالات فولاد خوزستان در ادامه گفت: پس از تالیف اولین نسخه از استاندارد ۹۶۵۳ با موضوع معیار مصرف انرژی در فرآیندهای تولید آهن و فولاد در سال ۸۶، اصلاح و بازنگری در این استاندارد با کمک شرکتهای فولادی به محوریت سازمان ملی استاندارد در بهمن ماه ۹۲ صورت پذیرفت. بر این اساس بازرسیهای انرژی مطابق استاندارد ۹۶۵۳ (معیار مصرف انرژی در فرآیندهای تولید آهن و فولاد) هر ساله از سوی شرکتهایی به نمایندگی از سازمان ملی استاندارد صورت میگیرد. در سال ۱۴۰۰ شرکت سامان احداث البرز به نمایندگی از سازمان ملی استاندارد اقدام به بازرسی شرکت فولاد خوزستان کرده و گواهینامه انطباق با استاندارد ۹۶۵۳ از سوی آن سازمان جهت سال ۱۳۹۹ به شرکت فولاد خوزستان اعطا شد.
معصومنتاج اشارهای هم به روند بازرسیها داشت و افزود: دریافت مستندات مربوط به مصارف انرژی و تولیدات، دریافت اطلاعات از وزارتخانههای نیرو و نفت، سایت ویزیت و بررسی کلان فرآیندهای گندلهسازی، احیا و فولادسازی، بررسی بخش مدیریت انرژی طبق ماده ۲۴ قانون اصلاح الگوی مصرف، بررسی شواهد و مستندات و انطباق با معیارهای استاندارد ۹۶۵۳، تهیه گزارش بازرسی، ارائه گزارش به سازمان ملی استاندارد و صدور گواهینامه بخش اصلی روند بازرسی را شامل میشوند. از طرفی با توجه به افزایش اهمیت روزافزون انرژی و لزوم پایش مصارف انرژی کارخانهها و صنایع، سازمان ملی استاندارد اقدام به راهاندازی سامانه پایش انرژی کرده است. وی در پایان گفت: شرکتها و صنایع انرژیبر در صورت رعایت نکردن استانداردهای معیار مصرف انرژی، براساس ماده ۲۶ قانون اصلاح الگوی و آییننامه اجرایی، چنانچه نرخ مصارف واحدهای صنعتی منطبق با استانداردهای ملی نباشد، مشمول جرائم مصوب این قانون و آییننامه میشوند. خوشبختانه شرکت فولاد خوزستان تاکنون موفق به دریافت گواهینامههای انطباق با معیارهای مصرف انرژی شده و هر ساله روند بهبود مستمر عملکرد انرژی و سیستم مدیریت انرژی را در دستور کار داشته است.