لوازم خانگی شناسهدار شدند
محسن شکراللهی با بیان اینکه تاکنون نزدیک به ۴۰ هزار شناسه کالا برای کالاهای لوازم خانگی صادر شده، افزود: از سال ۹۹ نیز تقریبا به صورت تجمیعی ۲۲ میلیون کد رهگیری برای لوازم خانگی تولید داخل و کالاهایی که به صورت رسمی داخل کشور میشوند ثبت شده است و حتی کالاهای کولبری هم ملزم هستند شناسه کالا و کد رهگیری را از سامانه جامع تجارت دریافت کنند.
شکراللهی افزود: همه کالاهایی که دارای کد رهگیری هستند باید ضمانت هم داشته باشند؛ یعنی مصرفکننده بتواند از طریق کد مشخص شده درسامانه جامع تجارت یا نرمافزاری که از طرف سامانه جامع تجارت در اپلیکیشنهایی مثل بازار وجود دارد اصالتدار بودن یا تقلبی بودن کالا را تشخیص دهد.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان کالاهای داخلی با اصالت ملزم به ثبت کد رهگیری شدهاند، گفت: قانون جدید که اصلاح قانون مبارزه با قاچاق است این امکان خوب را به ما میدهد که طبق آن کسانی که خدماتدهنده کالای قاچاق هستند جرمانگاری شده و مثل سابق نیست که در شبکه رسمی کشور کالای تقلبی و جعلی بدون جرمانگاری فعالیت داشته باشد.
مدیرکل دفتر صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت افزود: آنچه مشخص است وظیفه وزارت صمت کمک به تفکیک کالای با اصالت از کالای قاچاق و تقلبی است و بحث شناسه کالا، کد رهگیری و سامانهای که برای گارانتی و ضمانت آماده شده در راستای این بوده است.
شکراللهی گفت: زیرساختهای حقوقی و فنی برای شروع طرح مبارزه با قاچاق کالای لوازم خانگی در کشور آماده است، اما بدون ورود جدی نهادهای نظارتی و همگرایی که لازمه این کار است، اجرای دقیق این طرح محقق نخواهد شد.
مدیرکل دفتر صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت افزود: زیرساخت حقوقی همین اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا است، زیرساخت فنی آن هم سامانه اصالتسنجی است که در اختیار مردم قرار میدهیم.