رئیس تعمیرات نسوز سایر نواحی فولاد مبارکه گفت: در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها و با توجه به سیاست‌های شرکت در خصوص پیشبرد اهداف و کاهش هزینه‌ها، بومی‌سازی و جلوگیری از خروج ارز، بهینه‌سازی آجرهای نسوز کوره دوار واحد آهک‌سازی انجام شد.

محسن زمانی افزود: فولاد مبارکه موفق به عبور از رکورد

 ۴۲ ماهه (۵/ ۳ ساله) عمر نسوز کوره‌های واحد آهک‌سازی پس از شات‌دان‌های برنامه‌ریزی‌شده کوره‌های آهک‌سازی در بهمن ۱۴۰۰ شد.

وی  با اشاره به اهمیت استفاده از طرح بهینه‌سازی آجرهای نسوز کوره‌های آهک‌سازی خاطرنشان کرد: عمر آجرهای نسوز لایه‌های ایمنی و کاری در کوره‌های دوار آهک‌سازی طبق استانداردهای جهانی با آجرهای نسوز شرکت‌های خارجی

 ۵/ ۲ سال برآورد شده و عملیات تخریب و نسوزکاری در کوره‌های دوار بسیار دشوار و زمان‌بر است که به همین منظور تیم تعمیرات مرکز نسوز فولاد مبارکه تصمیم گرفت با استفاده از آجرهای نسوز داخلی و بومی‌سازی آجرهای نسوز شاموتی لایه ایمنی و منیزیا اسپینلی اقدام به افزایش عمر ساختار نسوز کوره‌های واحد آهک‌سازی کند که خوشبختانه موفقیت چشم‌گیری در این زمینه حاصل شد.

کاهش هزینه و حوادث احتمالی از مزایای بومی‌سازی آجرهای نسوز

مدیر ارشد تولید شرکت فولاد مبارکه نیز با اشاره به  موفقیت حاصل‌شده و ثبت این رکورد که فراتر از استانداردهای جهانی است، با اشاره به ویژگی‌هایی که در ثبت این رکورد موثر بودند، خاطرنشان کرد: بازنگری در نحوه سردسازی کوره که منجر به کاهش شوک حرارتی و کمترین آسیب هنگام توقفات جهت شات‌دان‌های سالانه می‌شود از مهم‌ترین عوامل رسیدن به این رکورد است. همچنین برای هر شات‌دان فراخور میزان تعمیرات نسوز موضعی طراحی و به واحد آهک‌سازی ارائه می‌شود.

غلامرضا سلیمی در ادامه به مزایای بومی‌سازی آجرهای نسوز اشاره کرده و افزود: جلوگیری از تعویض بیش از ۳۰۰ تن آجر نسوز به ارزش ۶ میلیارد تومان در هر شات‌دان که با شرایط قبلی حداقل سه مرتبه باید تعویض می‌شد، عدم استفاده بیش از ۱۵ هزار نفر-ساعت در هر شات‌دان که جمعا معادل بیش از ۲۰ میلیارد تومان کاهش داشته و همچنین جلوگیری از ریسک احتمال حوادث ناشی از انجام فعالیت‌های تعمیرات از مهم‌ترین مزایای این طرح بومی‌سازی بوده است.

نقش تیم متخصص واحد آهک‌سازی در ثبت این رکورد

مدیر ناحیه آهن‌سازی شرکت فولاد مبارکه نیز درباره رکورد فوق  تاکید کرد: این موفقیت حاصل بهره‌برداری فنی و مناسب و رعایت کلیه پارامترها و کنترل‌های موردنیاز توسط تیم توانمند تولید و تعمیرات واحد آهک‌سازی شرکت فولاد مبارکه است که با تلاش خود در تحقق این رکورد نقشی اساسی داشتند.

داریوش رشیدی ادامه داد: افزایش کوتینگ‌پذیری مناسب آجرهای نسوز قسمت فایرینگ با کنترل فرآیند تولید به‌صورت مستمر، بازنگری و اجرای دقیق دستورالعمل‌های بهره‌برداری توسط تیم واحد آهک‌سازی، کنترل شوک‌های حرارتی حین تولید و توقفات اضطراری، اجرا و کنترل دقیق گراف حرارتی سرد و گرم کردن کوره‌های دوار، کنترل و اجرای منطبق بر گراف خشک کردن و پخت در شات‌دان‌های گرم و سرد کوره واحد آهک‌سازی و همچنین هماهنگی و همدلی تیم واحد آهک‌سازی و تیم نسوز سایر نواحی از عوامل اصلی دستیابی به این رکورد بوده است.