تامین مالی ۳۰۰ میلیون یورویی خط لوله «تابش» از سوی بانک ملت
رضا دولتآبادی مدیرعامل بانک ملت به نقش پررنگ نفت و انرژی در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: نظام بانکی توجه ویژه و خاصی به این بخش مبذول داشته و بخش قابل توجهی از منابع خود را به آن اختصاص داده است. مدیرعامل بانک ملت با بیان این نکته که بانک ملت به عنوان بانک نخست حوزه نفت و انرژی، بزرگترین سهم را در تامین مالی ابرپروژههای حوزه نفت ایفا کرده است، اظهار کرد: این بانک تامین مالی دهها پروژه بزرگ را نیز که نقشی اساسی در توسعه و رشد اقتصادی کشور داشتهاند، بر عهده داشته است. وی پالایشگاه نفت ستاره خلیجفارس با تامین مالی ۴/ ۱میلیارد یورویی از محل منابع داخلی و صندوق انرژی، پالایشگاه نفت شازند، پالایشگاه نفت تهران، پالایشگاه نفت بندرعباس، پالایشگاه نفت تبریز و پالایشگاه نفت لاوان را از جمله این پروژهها عنوان کرد و ادامه داد: همه این پروژهها به چرخه تولید وارد شدهاند. ضمن اینکه پروژههای زیاد دیگری در مرحله تامین مالی قرار دارند.
دولتآبادی با اشاره به مراودات مالی ۱۸میلیارد یورویی بانکملت با حوزه نفت، اظهار امیدواری کرد که این موارد با دستور وزیر امور اقتصادی و دارایی تعیینتکلیف شود. مدیرعامل بانکملت به پروژه جدید بیش از ۳۰۰میلیون یورویی معادل بیش از ۹۰هزار میلیارد ریال برای تامین مالی خط انتقال فرآوردههای نفتی از رفسنجان به مشهد اشاره کرد و افزود: تفاهمنامه این پروژه در کمتر از یکماه با نشستهای تخصصی کارشناسان بانک ملت و شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران نهایی و آماده امضا شد و فرآیند اجرایی آن پس از دریافت مجوزهای لازم شروع خواهد شد.
وی اظهار امیدواری کرد: این تفاهمنامه باب همکاری جدیدی را بین بانک ملت و شرکتهای حوزه نفت بگشاید. مدیرعامل بانک ملت با تاکید بر این نکته که این بانک پروژه سوخت و جایگاههای سوخت را با شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران، همچنان پیگیری میکند، یادآور شد: امیدواریم انعقاد این تفاهمنامه، باعث گسترش سطح همکاریها بین طرفین امضای تفاهمنامه شود.
سالاری معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز در این جلسه گفت: بانک ملت در سالهای گذشته همکاری خوبی با این شرکت داشته و در پروژههای مختلف، همکار و کمکرسان شرکت بوده است. سالاری، خط لوله تابش را از ابرپروژههای مهم و اولویتدار خواند که با همکاری بانک ملت در حال اجرایی شدن است و با اجرای آن مشکل تامین سوخت شرق کشور از بین خواهد رفت و کریدور ری به رفسنجان منتقل خواهد شد.
وی کاهش مصرف سوخت و هزینههای حمل، تسهیل صادرات فرآوردههای نفتی به کشورهای همجوار، استفاده از خط لوله به عنوان جایگزین حملونقل جادهای، ایجاد کریدور انتقال شمال- شمالشرق و جنوب- شمالشرق، انتقال فرآورده با ظرفیت ۱۵۰هزار بشکه در صادرات و تامین مالی پایدار سوخت مورد نیاز شرق و شمالشرق کشور را از جمله مزایای اجرای پروژه خط لوله تابش ذکر کرد و افزود: با اجرای این پروژه، روزانه ۱۲میلیارد تومان صرفهجویی صورت خواهد گرفت. ضمن اینکه علاوه بر کوتاه شدن مسیر انتقال فرآوردههای نفتی، مشکل قاچاق سوخت رفع خواهد شد.