معاون بهرهبرداری ذوبآهن اصفهان:
رکورد ۵۰ ساله تولید ذوبآهن را جابهجا میکنیم
مهرداد تولائیان با تاکید بر اینکه کوره بلند قلب ذوبآهن است، توضیح داد: در آغاز سیکل تولید فولاد ابتدا باید چدن تولید شود و بعد در فرآیندی چدن تبدیل به فولاد میشود، اما اگر به هر دلیل امکان تولید چدن به عنوان ماده خام برای تولید فولاد را نداشته باشیم، طبیعتا تولید ذوبآهن کاهش مییابد. وی در ادامه با اشاره به مشکل تامین مواد اولیه، کمبود آب و انرژی که موجب کاهش تولید کورهها شده است و نتوانستهایم از ظرفیت کامل کورهها استفاده کنیم، گفت: با وجود تمام مشکلات با توجه به فعالیت سه کوره بلند در تلاش هستیم تا پایان سال ۱۴۰۰، رکورد تولید ذوبآهن را که مربوط به سال ۹۳ بود، بشکنیم. تولائیان در ادامه با اشاره به رکورد تولید ذوبآهن در سال ۱۳۹۳خاطرنشان کرد: ذوب آهن در سال ۱۳۹۳ حدود ۲ میلیون و ۷۰۶ هزار تن چدن تولید کرد، اما اگر در سه ماه پایانی امسال اتفاق ویژهای رخ ندهد، امیدواریم رکورد ۵۰ ساله ذوبآهن را جابهجا کنیم.
معاون بهرهبرداری ذوبآهن اصفهان درباره اینکه آیا به دنبال رایزنی با مجلس و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای دریافت سهمیه سنگآهن مانند آنچه در سال ۹۸ اتفاق افتاد، هستید یا خیر، گفت: همواره به دنبال پیگیری و رایزنی تامین سهمیه مواد اولیه ذوبآهن مانند سال ۹۸ هستیم و امیدواریم مواد اولیه خود را چه در بحث سنگآهن و چه زغالسنگ از منابع داخلی تامین کنیم، هر چند شاهد مشکلات بسیار هستیم و شرایط روز به روز بدتر شده است.
وی با اشاره به ضرورت تامین مواد اولیه در ذوبآهن تصریح کرد: بهعنوان یک بنگاه اقتصادی اگر به نتیجه برسیم که امکان تامین پایدار مواد اولیه از داخل نیست، صددرصد برای واردات مواد اولیه مورد نیاز خود برنامهریزی میکنیم، چراکه چرخه بزرگ فعالیت سه کوره نباید متوقف شود.
تولائیان به مشکلات موجود بر سر راه واردات مواد اولیه و قیمتگذاری دستوری مواد فولادی اشاره کرد و گفت: زمانی که صحبت از بورس برای خرید محصولات فولادی میکنیم به معنای قیمت آزاد و رقابتی است که باید قیمت محصول براساس عرضه و تقاضا در بورس مشخص شود. وی با تاکید بر اینکه اگر در مورد قیمتگذاری محصولات فولادی صحبت کنیم یعنی از اساس بورس را قبول نداریم، اظهار کرد: اگرچه در دورهای به اشتباه توسط مسوولان در بحث قیمتگذاری دخالتهایی شده، اما دیر یا زود باید محدودیتها برداشته شود و فولادیها بتوانند مانند بازارهای جهانی حتی اگر لازم شد مواد اولیه خود را از خارج وارد یا در داخل تامین کنند و در نهایت قیمت محصولاتشان براساس قیمتهای جهانی تعیین شود.
معاون بهرهبرداری ذوبآهن اصفهان با تاکید بر این موضوع که مشکل تامین مواد اولیه یک مشکل اساسی در زنجیره فولاد کشور است، بیان کرد: به طور صد درصد واردات مواد اولیه مشکلاتی را برای فولادیها ایجاد میکند؛ اما این مانع حرکت ذوبآهن و توقف این صنعت نخواهد شد.
وی بر ضرورت تامین مواد اولیه برای متوقف نشدن خط تولید تاکید کرد و گفت: استراتژی ذوبآهن تامین مواد اولیه خود به هر قیمت است، هر چند امیدواریم با کمکهای مختلف مواد اولیه از منابع داخلی تامین شود.
امکان ذخیرهسازی آگلومرات
بستر لازم برای ذخیرهسازی آگلومرات مازاد بر نیاز کوره بلند در مدیریت آگلومراسیون ذوبآهن اصفهان فراهم شد و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
خرید مستمر مواد اولیه
مسعود طاهری معاون تولید مدیریت آگلومراسیون شرکت با بیان این مطلب گفت: در زمانهای تعمیرات آگلوماشینها یا مواقع خاص برای حفظ و تداوم تولید کوره بلندها لازم است همیشه مقداری آگلومرات در کارگاه انبار مواد خام آگلومراسیون آماده بارگیری باشد، در این راستا با وجود مشکلات تامین این محصول، مدیریت خرید مواد اولیه همواره و به صورت مستمر از تولیدکنندگان آن در سطح کشور مبادرت به خرید کرده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در مقاطع و فواصل زمانی مشخص تولید آگلومره مازاد بر مصرف کوره بلند است. در صورت وجود سیستمی برای ذخیرهسازی به خرید آگلومره نیاز نبوده و صرفهجویی قابل توجهی حاصل میشود.همچنین محمد جاننثاری مهندس مکانیک کارگاه پخت عنوان کرد با هدف رفع این مشکل، ذخیرهسازی محصول آگلومره مازاد بر مصرف کوره بلند در بخش پیشنهاد شد در زمانهای عدم نیاز و عدم پذیرش آگلومرات به جای توقف خط تولید به ذخیرهسازی آن اقدام شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در همین راستا به همت پرسنل مکانیک بخش، در قسمت زیرین شیبر موبایل شوت آگلوماشین شماره ۴ یک راهگاه طراحی و نصب شد و به بهرهبرداری رسید تا محصول مازاد آگلومره به وسیله کامیون به انبار مواد خام منتقل و نگهداری شود. تلاشگران مدیریتهای آگلومراسیون و امور فنی و برنامهریزی تولید در اجرای این طرح مشارکت فعال داشتند.