با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی انجام شد
راهاندازی خط تولید محصولات دانشبنیان ایرانی در ۷ کشور
مرضیه شاوردی در ششمین رویداد «چهارشنبههای نوآورانه» که به همت سمپوزیوم و نمایشگاه شهر هوشمند ایران برگزار شد، با اشاره به بسته خدمات صادراتی صندوق نوآوری برای شرکتهای دانشبنیان، آن را شامل «توانمندسازی صادراتی»، «شبکهسازی صادراتی» و «تامین مالی صادراتی» عنوان کرد و گفت: توانمندسازی صادراتی شامل آموزش و مشاوره صادراتی، استانداردها و مجوزهای تخصصی و صادراتی و حفاظت از مالکیت فکری است.
وی با بیان اینکه صندوق نوآوری ۷۰ درصد هزینههای اخذ استانداردها و مجوزهای تخصصی و صادراتی تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان و ۷۰ درصد هزینهها تا سقف ۶۰ میلیون تومان در سال را برای دریافت استانداردهای تخصصی – سیستمی پرداخت میکند، گفت: این رقم برای اخذ تاییدیههای ملی نیز ۷۰درصد هزینهها تا سقف ۶۰ میلیون تومان است. همچنین صندوق نوآوری ۷۰درصد هزینههای شرکتهای دانشبنیان را برای استفاده از خدمات آزمایشگاهی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان تقبل میکند.
حمایت بلاعوض از دانشبنیانها
شاوردی افزود: صندوق نوآوری در سال ۹۹ مبلغ سه میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۴/ ۳ میلیارد تومان به صورت بلاعوض از شرکتهای دانشبنیان برای اخذ استانداردها و مجوزهای تخصصی و صادراتی حمایت کرده است.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین با اشاره به حمایت این صندوق از بحث حفاظت از مالکیت فکری نیز گفت: صندوق نوآوری ۷۵درصد هزینهها تا سقف ۲۰ میلیون تومان برای تحلیل پتنت و تحلیل نقض پتنت، ۸۵ تا ۹۰درصد هزینهها تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان برای ثبت اختراع در خارج از کشور، ۸۵درصد هزینهها تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان برای ثبت نشان تجاری در خارج از کشور و ۸۵درصد هزینهها تا سقف ۴۵ میلیون تومان در سال برای ثبت طرح صنعتی در خارج از کشور را به شرکتهای دانشبنیان پرداخت میکند.
به گفته وی، صندوق نوآوری در سال ۱۴۰۰ برای ثبت ۱۶ تقاضانامه PCT و هشت اختراع در خارج از کشور بیش از ۷۰۰ میلیون تومان به صورت بلاعوض از شرکتهای دانشبنیان حمایت کرده است.
شاوردی در ادامه این رویداد، خدمت «شبکهسازی صادراتی» صندوق نوآوری را نیز شامل حمایت از حضور مستقل و نیز حضور شرکتهای دانشبنیان در پاویون نمایشگاههای خارجی، حمایت از حضور شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاههای دائمی خارجی، اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری، حضور شرکتها در رویدادهای «یکشنبههای صادراتی» و اعطای کمکهای توسعهای عنوان کرد و گفت: در سال جاری ۱۸۳ نمایشگاه خارجی در حوزههای مختلف فناوری برگزار میشود که صندوق نوآوری ۷۰درصد هزینههای حضور شرکتهای دانشبنیان در این نمایشگاهها را تا سقف ۱۲۰ میلیون تومان به صورت بلاعوض پرداخت خواهد کرد.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه به تشریح دستاوردهای پاویونهای صندوق نوآوری در نمایشگاههای خارجی پرداخت و تاکید کرد: این صندوق از تمامی توافقنامهها و قراردادهای امضا شده در این پاویونها حمایت میکند. وی با اشاره به حمایت صندوق نوآوری از حضور شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاههای دائمی خارجی نیز گفت: این صندوق ۷۰درصد هزینههای حضور شرکتها در این نمایشگاهها تا سقف ۱۲۰میلیون تومان را پرداخت میکند. تاکنون ۱۱۵ شرکت دانشبنیان از این خدمت صندوق نوآوری استفاده کردهاند.
اثرگذاری رویداد «یکشنبههای صادراتی»
وی همچنین با اشاره به برگزاری سلسله رویدادهای «یکشنبههای صادراتی» از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی برای توانمندسازی شرکتهای دانشبنیان در عرصه صادرات گفت: تاکنون ۲۲ رویداد «یکشنبههای صادراتی» در ۱۰ حوزه فناوری برگزار شده است. در حاشیه این رویدادها نیز نمایشگاههای محصولات دانشبنیان با حضور ۶۲ شرکت برگزار شده است.
شاوردی افزود: در «یکشنبههای صادراتی» تاکنون به هزار و ۳۰۰ متقاضی برای ورود به بازار ۱۴ کشور و نیز دو اتحادیه اقتصادی اوراسیا و اروپا خدمات آموزش و مشاوره ارائه شده است. همچنین مذاکرات اختصاصی میان ۲۴۹ شرکت دانشبنیان ایرانی با ۲۸۹ مشتری خارجی شکل گرفته است.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: این رویدادها تاکنون به صادرات محصولات شرکتهای دانشبنیان به کشورهای ترکیه، ارمنستان، افغانستان، بوسنی و هرزگوین، سوریه، عراق و کنیا و نیز راهاندازی خط تولید و دفتر فروش محصولات دانشبنیان در کشورهای ترکیه، سوریه، ارمنستان، افغانستان، بوسنی، سوریه و عراق منجر شده است.