این‌ بخشی از اظهارات معاون روابط عمومی ذوب‌آهن اصفهان و یکی از چهره‌های پیشکسوت روابط عمومی و رسانه‌ای در کشور است که در حاشیه آیین پنجاهمین سالگرد تاسیس انجمن روابط عمومی ایران انجام شده است.

 جایگاه روابط عمومی مغفول مانده است

مجید مرادیان، با بیان اینکه ضرورت دارد روابط عمومی و بحث ارتباط و رسانه را مورد ارزیابی دقیق قرار دهیم، عنوان کرد: نقش و جایگاهی که روابط عمومی می‌تواند در جامعه داشته باشد از موضوعات مهمی است که در بسیاری از سازمان‌ها و نهادها مغفول مانده است. او ادامه داد: تثبیت جایگاه روابط عمومی، اصلی است که باید به آن توجه ویژه داشت.  به گفته مرادیان، آنچه برای حیات یک سازمان مهم‌ترین اصل محسوب می‌شود روابط عمومی به معنای واقعی «مردم‌داری» در همه عرصه‌هاست که این حوزه در بخش صنعت تاثیرات بیشتری دارد. وی بیان کرد: روابط عمومی در صنعت به دلیل آنکه جایگاه خاصی در زیرساخت و رشد و توسعه کشور دارد، باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. در ادامه مرادیان به فعالیت‌های روابط عمومی ذوب‌آهن طی ۵۴ سال فعالیت این شرکت اشاره و بیان کرد: ذوب‌آهن اصفهان جزو نخستین شرکت‌های صنعتی بود که روابط عمومی آن شروع به فعالیت کرد؛ مهم‌ترین نقطه قوت روابط عمومی این شرکت، چارتی بود که از ابتدا، موضوع ارتباطات رسانه‌ای و خبر را در جایگاه ویژه‌ای قرار داده بود. او خبرنگاران و روابط عمومی‌ها را از یک خانواده دانست. این عضو خانه روابط عمومی ایران خاطرنشان کرد: روابط عمومی ذوب‌آهن اصفهان در ۵۴ سال عمر خود، اگرچه فراز و نشیب‌های بسیاری داشته، اما تاکنون الگویی سازنده برای سایر روابط عمومی‌های کشور بوده است. وی در ادامه به نقش خود در انتشار نشریه «آتشکار» و «ماهنامه علمی تخصصی فولاد» به‌عنوان نخستین نشریه درون‌سازمانی در صنعت فولاد کشور در سال ۱۳۷۳ اشاره کرد و افزود: از سال مذکور با حضور تیمی مجرب، نخستین زیرساخت‌های رسانه‌ای مستحکم را در ذوب‌آهن اصفهان ایجاد کرده‌ایم و نشریه «آتشکار» نیز با  الگو گرفتن از شغل‌ «آتشکار» به عنوان نماد سخت‌ترین کار در خط تولید این شرکت، نخستین هفته‌نامه درون‌سازمانی در ساختار صنعت کشور به‌حساب می‌آید که با مجوز رسمی از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شروع به فعالیت کرد و بعدها در دوره تکاملی، شکل روزنامه‌ای به خود گرفت. مرادیان در مورد الگو بودن تعامل روابط عمومی ذوب‌آهن با رسانه‌ها توضیح داد و گفت: در ذوب‌آهن تلاش شده تا تعامل پایدار و منطقی با رسانه‌ها در دستورکار قرار گیرد، این در حالی است که بحث حمایتی و مسوولیت اجتماعی نیز براساس ساختار منطقی دنبال می‌شود.

 ثبات ارتباطات رسانه‌ای در ذوب‌آهن برقرار است

وی گفت: خوشبختانه با ایجاد زیرساخت‌های مناسب، ثبات ارتباطات رسانه‌ای در روابط عمومی ذوب‌آهن برقرار است. در سال‌های اخیر هم در حوزه ارتباطات شبکه‌های اجتماعی، تلاش شده در ذوب‌آهن به‌عنوان یک ضرورت به آن توجه شود.

روابط عمومی دیجیتال دیگر موضوعی بود که مرادیان در مورد آن توضیح داد و افزود: یکی از ضرورت‌های بسیار مهم ورود تاثیرگذار روابط عمومی‌ها در بخش دیجیتال و مدیا و ... است که اگر روابط عمومی‌ها نتوانند در این مسیر مهم، تلاش مناسب را داشته باشند، در اهداف مورد نظر شکست‌ خواهند خورد. این پیشکسوت روابط عمومی با انتقاد از اینکه در ساختار سازمان‌های کشور هنوز شکل سازمان‌یافته برای جایگاه شغلی روابط عمومی‌ها وجود ندارد، تاکید کرد: روابط عمومی‌ یعنی مردم‌داری و الگوی اخلاق سازمانی به معنای واقعی کلمه است. مرادیان افزود: کارشناسان و نیروهای روابط عمومی باید از توانمندترین و متخصص‌ترین افراد در این حوزه باشند تا بتوانند در سازمان خود نقش و رسالت خود را به‌خوبی ایفا کنند. متاسفانه بسیاری از مدیران عالی سازمان‌ها و شرکت‌ها به این مهم توجه کافی و وافی ندارند. بنابراین پیشنهاد می‌شود که حداقل دوره‌های تخصصی کوتاه‌مدت در خصوص هنر و تخصص روابط عمومی برای مدیران عالی برگزار شود تا نگاه تخصص‌گرایی در این حوزه مهم ارتباطی، حاکم و ساری شود. وی یکی از دغدغه‌های روابط‌عمومی در کشور را نداشتن امنیت شغلی پایدار ذکر کرد و گفت: ایجاد اصناف حمایتی از روابط عمومی‌ها ضروری است تا بتوان قانونمند از حقوق روابط عمومی‌ها حمایت کرد. در مجلس شورای اسلامی نیز حمایت صنفی و ساختاری از روابط عمومی‌ها ضروری است که در دستورکار قرار داده شود. رسیدگی به این موضوع توسط نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با توجه به چالش‌ها و تنگناها از ضروریات به نظر می‌رسد تا روابط عمومی‌های چابک‌تر و پایدارتری را شاهد باشیم.

 پیوست رسانه‌ای، یکی از معانی «مردم‌داری» در روابط عمومی

مرادیان در بخشی دیگر از این گفت‌وگو، ارتباط با رسانه‌ها و اهمیت و استمرار آن را به‌عنوان مقوله‌ای به نام «پیوست رسانه‌ای» توسط کارشناس روابط عمومی با اصحاب رسانه برشمرد و توضیح داد: اگر کارشناسی با خبرنگاران در محل کارش ملاقاتی داشته باشد یا برای بازدید یا در نشست خبری دعوت از آنها به عمل آورد تا در محل سازمانی حضور یابند، به موفقیت‌های خوبی می‌رسد؛ اما آنچه می‌تواند این موضوع را استمرار و تحکیم بخشد «پیوست رسانه‌ای» است، به این معنی که یک کارشناس روابط عمومی قبل یا بعد از هر رویدادی یا در مباحث مختلف از طریق تلفن و شبکه‌های اجتماعی ارتباطات خود را با اصحاب رسانه حفظ و استمرار دهد و تنها به زمان خاصی اکتفا نکند و این مهم یکی از معانی «مردم‌داری» در روابط عمومی است که می‌توان با تعامل سازنده و رفع چالش‌ها، سازمان را سریع‌تر و بهتر به اهداف مورد نظر رساند.