مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور با اعلام این مطلب درباره وضعیت فعلی‌ پروژه‌های ریلی اولویت‌دار کشور گفت: مسیر ریلی‌ یزد - اقلید در آستانه تحویل قرار دارد و در مرحله پایانی است، طول این مسیر ریلی ۲۷۱ کیلومتر است. وی افزود: همچنین راه‌آهن بستان‌آباد به تبریز یکی دیگر از مهم‌ترین پروژه‌های ریلی کشور است، این خط آهن دارای سازه‌های بسیار بزرگ ازجمله پل باسمنج به طول یک کیلومتر است، در این پرو‌ژه برای اولین بار در کشور د‌ر ساخت پل از هر طرف ۵۰۰ متر پیشرانی صورت گرفته‌ که کاری بی‌نظیر‌ در کشور است. خیرالله خادمی گفت: فقط برای محدوده ۴۴ کیلومتری ریلی بستان‌آباد به تبریز مبلغی در حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شد، خط به‌زودی به تبریز و ایستگاه خاوران متصل می‌شود و از جنوب تبریز به‌عنوان اولین ایستگاه وارد شهر خواهد شد. وی افزود: مسیر ریلی بعدی در اولویت، راه‌آهن زاهدان - خاش است که اولین قطعه از محور ریلی شرق و چابهار محسوب می‌شود. در آینده نزدیک ۱۵۰ کیلومتر از این مسیر ریلی افتتاح خواهد شد، کمتر از ۲۰ کیلومتر از مسیر باقی ‌مانده است که به‌سرعت در حال ریل‌گذاری هستیم و تا چند روز آینده ریل‌گذاری این مسیر هم به پایان می‌رسد و سپس به تنظیم و ریل‌واژ و زیرکوبی می‌رسد که امیدواریم این خط‌ ریلی هم به‌سرعت آماده شود.

خادمی اظهار کرد: مسیر ریلی دارای اولویت بعدی، خط آهن همدان به سنندج است که اتصال استان کردستان به شبکه ریلی را به همراه دارد، در این پروژه‌ ریل‌گذاری ‌به‌سرعت اجرا شده و در حال تکمیل است، ‌زمانی هم برای ریل‌واژ و تنظیم خط لازم داریم و‌ پس ‌از آن پروژه به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور بیان کرد: دیگر پروژه ریلی اولویت‌دار کشور، ‌‌راه‌آهن رشت - کاسپین به طول ۳۳ کیلومتر است که در حال اجراست؛ ۲۵ کیلومتر از این خط ریلی به‌زودی تحویل می‌شود و فقط یک پل باید روی بزرگراه رشت - انزلی ساخته شود که تا چند ماه بعد آماده افتتاح است و تلاش می‌شود خط آهن رشت - کاسپین تا پایان تابستان امسال بهره‌برداری شود.

وی اضافه کرد: دیگر مسیر ریلی که پس از ‌خطوط ریلی مذکور به بهره‌برداری می‌رسد، اتصال اردبیل به شبکه ریلی است، این پروژه یکی از بزرگ‌ترین و سخت‌ترین مسیرهای ریلی کشور است، مسیر‌ ۲۸ کیلومتر تونل، پنج کیلومتر گالری تونل و پنج کیلومتر پل عظیم روی دره‌های بلند دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: مسیر ریلی اردبیل به‌عنوان سخت‌ترین پروژه‌ ریلی، برنامه‌ریزی ‌شده است که در پاییز امسال به بهره‌برداری برسد، در حال حاضر حدود ۷۰ کیلومتر از این خط ریلی، ریل‌گذاری شده است و زیرسازی خط بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.