ثبات جایگاه مبارکه در بین قدرتهای فولادی جهان
به گزارش ایراسین بر اساس فهرست منتشر شده درخصوص میزان تولید ۱۳۷ فولادساز بزرگ جهان در سال ۲۰۲۰، مشاهده میکنیم که نام ۳ شرکت فولادسازی ایرانی (فولاد خوزستان، فولادمبارکه، ذوبآهن اصفهان) در میان آنها قرار گرفته که بهترین رتبه نیز از آن شرکت فولادمبارکه بوده است.
شرکت فولاد مبارکه طی سال ۲۰۱۹ میلادی در رتبه ۴۶ جهان قرار داشت و در سال ۲۰۲۰ نیز کماکان این رتبه را حفظ کرد؛ به این شکل که میزان تولید خود را از ۹میلیون و ۱۲۰هزارتن در سال ۲۰۱۹ به ۹میلیون و ۸۴۰ هزارتن رساند تا همچنان در رتبه ۴۶ و در میان ۵۰ شرکت بزرگ تولیدکننده فولاد در جهان باقی بماند (شرکت Baowu iron&Steel از کشور چین با تولید ۱۱۴میلیون و ۲۵ هزارتن رتبه اول تولید در سال ۲۰۲۰ را به خود اختصاص داده است).
فولادمبارکه بالاتر از کوبه استیل ژاپن قرار گرفت
نکته جالب درخصوص جایگاه شرکت فولاد مبارکه در مقایسه با برخی از رقیبان این شرکت در آسیاست. برای مثال شرکت کوبه استیل ژاپن به عنوان یکی از برندهای معروف در صنعت فولاد که سال ۲۰۱۹ رتبه ۵۸ را داشت در سال ۲۰۲۰ به رتبه ۶۵ نزول کرده و میزان تولید به ثبت رسیده توسط این شرکت در سال گذشته میلادی برابر با ۵میلیون و ۶۹۲ هزار تن بوده و این نشان میدهد که شرکت فولاد مبارکه بهرغم همه مشکلاتی که سد راه تولید آن بوده (مشکلات داخلی و تحریمهای بینالمللی) باز هم توانسته رکوردهای بسیار خوبی در تولید رقم بزند و مقدار تولید محصولات خود را بازهم افزایش دهد.
در کنار شرکت فولاد مبارکه، شرکت فولاد خوزستان نیز در سال ۲۰۲۰ رتبه ۹۵ را از آن خود کرده و شرکت ذوبآهن اصفهان نیز در رتبه ۱۳۱ قرار گرفته است (در سال ۲۰۱۹ رتبه فولاد خوزستان ۸۸ و ذوب آهن اصفهان نیز ۱۲۱ بوده است). شایان ذکر است که بسیاری از فولادسازان بزرگ در جهان به دلیل شرایط بهوجود آمده ناشی از کرونا و بحرانهای ناشی از آن تولید محصولاتشان با کاهش همراه شده و نمیتوان این امر را به عنوان یک اشکال برای فولادسازان بزرگ کشورمان تلقی کرد.
تلاش برای تولید پایدار در فولاد مبارکه
اکنون نکته مهم اینجاست که شرکت فولاد مبارکه در سال ۲۰۲۰ میلادی (۱۱ دی ماه ۹۸ تا ۱۲ دی ماه ۹۹) با مشکلات و چالشهای فراوانی همراه بود؛ تامین مواد اولیه و خوراک برای واحدهای فولادسازی از یکسو، برهم خوردن نظم بازار داخلی از جهت دیگر برای تامین نیاز به مواد اولیه، مشکلات ناشی از کمبود منابع انرژی (قطع شدن گاز و...) همگی سبب شد تا سالی سخت را پشت سر گذاشته و در کنار این موارد با ویروس کرونا نیز دست و پنجه نرم کرده و به مسوولیتهای اجتماعی خود نیز در این راستا عمل کند. در این میان بارها مشاهده شد که برخی سعی در برهم زدن شرایط پایدار به وجود آمده در تولید شرکت فولادمبارکه داشتند؛ ایجاد فضای سیاسی و شایعهپراکنی در جهت تخریب فضای کار برای این مجموعه در داخل کشور، همچنین سعی بر نشان دادن کمکاری در راستای تحقق شعار سال که همواره در راستای جهش تولید بوده و جریانسازی خبری و... در کنار تمام موارد یادشده، تحریمهای بینالمللی نیز باعث نشد تا این شرکت دست روی دست گذاشته و امید برای ادامه روند تولید با ارزش خود را از دست بدهد.