مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان خراسان جنوبی در این رابطه گفت: متاسفانه سایت نمایشگاهی بیرجند از اواخر سال ۹۸ و پس از شیوع ویروس کرونا تا امروز هیچ رویدادی برگزار نکرده است. همین امر موجب شده است که این سایت نمایشگاهی به ورشکستگی کامل برسد. سازمان صمت و استانداری با صدور مجوز، برگزاری رویدادها را بلامانع اعلام کردند؛ اما متاسفانه ستاد مقابله با کرونای استان با مخالفت خود موجب شد که کارمندان و کارکنان این سایت نمایشگاهی از کار بیکار شوند.

محمد حسین دلیر افزود: این اتفاق در حالی برای ما رخ داده است که بسیاری از سایت‌های استانی در سطح کشور در مدت زمان شیوع ویروس کرونا در سال گذشته چند رویداد را برگزار کردند و موفق شدند که خود را از ورشکستگی کامل نجات دهند.

اما جلسات ما با ستاد مقابله با کرونای استان به هیچ نتیجه‌ای نرسید و این ستاد حتی پیشنهاد برگزاری و محدود رویدادها را نیز قبول نکرد و سه روز مانده به برگزاری اولین رویداد پس از شیوع ویروس کرونا ستاد مقابله با کرونای استان با ارسال نامه‌ای اعلام کرد که برگزاری نمایشگاه‌ها در سطح استان ممنوع خواهد بود.

عضو انجمن برگزارکنندگان نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران تصریح کرد: سایت نمایشگاهی بیرجند بدهی‌های زیادی دارد و حقوق معوق کارکنان نیز هنوز پرداخت نشده است. به گفته وی، برگزاری رویداد در استان خراسان جنوبی از چندین فیلتر متفاوت گذر می‌کند. بنده تاکنون در هیچ سایت نمایشگاهی کشور این چنین سخت‌گیری و مانع‌تراشی را ندیده‌ام. به‌عنوان مثال پس از برگزاری یک رویداد در این سایت نمایشگاهی تنها به جرم ارائه دوغ و آش محلی توسط یکی از غرفه‌های شرکت‌کننده در یکی از رویدادها هم ما و هم سازمان میراث فرهنگی استان با شکایت سازمان بهداشت استان به دادگاه کشانده شدیم که در انتها دادگاه حکم به بی‌گناهی ما داد.

وی خاطرنشان کرد: با شرایطی که به وجود آمده است نیز هیچ امیدی به رونق دوباره سایت نمایشگاهی بیرجند در سال ۱۴۰۰ وجود ندارد. ما نیز هنوز برنامه‌ریزی و تقویمی برای سال جاری در نظر نگرفته‌ایم؛ چراکه امیدی به فعالیت دوباره این مجموعه وجود ندارد. متاسفانه آینده صنعت نمایشگاهی در گرو تصمیمات افراد غیرمتخصص در این حوزه است. این تصمیمات موجب می‌شود که این صنعت با چالش‌های متعددی روبه‌رو شود.

 واگذاری سایت نمایشگاهی بیرجند

مدیرعامل سایت نمایشگاهی استان بیرجند در ادامه بیان کرد: متاسفانه سوله‌های نمایشگاهی این سایت به لانه کبوترها تبدیل شده است و هیج حمایتی نیز از جانب متولیان و مسوولان مربوطه از کارگران و کارمندان این سایت که رزق خود و خانواده خود را از این محل تامین می‌کردند، به عمل نیامد. ما بخش خصوصی هستیم و در شرایط کنونی بدون حمایت‌های دولتی قادر به فعالیت نخواهیم بود. بدون شک با ادامه این روند، ریشه صنعت نمایشگاهی استان به‌طور کامل خشک خواهد شد. به عقیده من، خواسته تمام فعالان نمایشگاهی کشور از دولت آینده حمایت خاص و ویژه از این صنعت است. اگر دولت با پرداخت یارانه به این حوزه از صنعت نمایشگاهی حمایت نکند، وضعیت این صنعت در سطح کلان نیز با چالش‌ها و مشکلات متعددی روبه‌رو خواهد شد و متاسفانه نمی‌توان آینده روشنی را برای این صنعت متصور بود. عضو انجمن برگزارکنندگان نمایشگاه‌های بین‌المللی نگاه‌های غیرمتخصصانه بلای جان صنعت نمایشگاهی شده است. امیدواریم که با ورود نگاه‌های تخصصی و دلسوز به این صنعت در سال جاری و حمایت و کمک دولت به این حوزه شاهد برگزاری دوباره رویدادها و اعتلای دوباره صنعت نمایشگاهی در این استان باشیم.