«انگوران» به ‏دنبال‌ ذخایرجدید معدنی

مدیر مجتمع سرب و روی انگوران در خصوص اهداف و برنامه‌های شاخص سال ۱۴۰۰ گفت: استخراج ۸۵۰هزار تن ماده معدنی، ۱۲۰هزار تن ماده معدنی از بخش زیرزمینی، ۴ میلیون و ۴۰۲ هزار متر مکعب عملیات خاکبرداری و فاز سوم احیای دمپ‌های باطله (کاشت نهال در عرصه‌ای به وسعت ۲ هکتار) را می‌توان از اهداف  و  برنامه‌های مجتمع سرب و روی انگوران در سال ۱۴۰۰ برشمرد.

امید فلاح از پذیرش گردشگر معدنی و ژئوتوریسم (در راستای صدور اولین پروانه گردشگری معدنی ایران به‌نام شرکت تهیه و تولید مجتمع معدنی سرب و روی انگوران در صورت موافقت ستاد مبارزه با بیماری کرونای استان) در سال پیش رو خبر داد.

وی در خصوص عملکرد مجتمع معدنی سرب روی انگوران در سال ۹۹ خاطرنشان کرد: در مدت یاد شده به‌رغم مشکلات فراوان از جمله تحریم‌های همه‌جانبه، بیماری کرونا و... با ارسال ۹۵۵ هزار و ۲۴۸ تن ماده معدنی روباز علاوه بر افزایش ۵۴/۴۶درصدی نسبت به سال ۱۳۹۸ رکورد ارسال ماده معدنی بعد از ۵ سال شکسته شد.

وی افزود: همچنین در سال گذشته ۱۴۴هزار و ۶۹۵ تن ماده معدنی زیرزمینی ارسال شده است که نسبت به سال ۹۸ از رشد ۲هزار درصدی برخوردار بود.

مدیر مجتمع سرب و روی انگوران تصریح کرد: طی سال ۹۹ در این مجتمع به میزان ۹۱۹هزار و ۱۸۴تن ماده معدنی روباز استخراج صورت گرفته است که رشدی ۲۰/۵درصدی را نسبت به سال ۹۸ تجربه کرد.

به گفته وی، میزان استخراج ماده معدنی زیرزمینی در مجتمع سرب و روی انگوران طی سال ۹۹ معادل ۱۲۶هزار و ۴۲۸ تن بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن افزایش ۴۰/۵۸درصدی داشت.

فلاح، افتتاح استخراج ماده معدنی از بخش زیرزمینی با حضور مقامات کشوری و استانی، احداث ۱۲۰۰ متر نوارنقاله داخل تونل بخش زیرزمینی جهت انتقال مواد استخراج شده به خارج از تونل و انجام مطالعه برای استفاده از سیستم سورتینگ برای بازیابی کانسنگ کم‌عیار مجتمع را از جمله اقدامات شاخص مجتمع معدنی سرب و روی انگوران سال ۹۹ برشمرد.

وی، انجام عملیات اکتشافی مقدماتی در محدوده ۳۸ کیلومتری پروانه بهره‌برداری مجتمع برای دستیابی به ذخیره‌های جدید، یکپارچه‌سازی سیستم فروش و مالی مجتمع، دریافت اولین پروانه گردشگری معدنی و ژئوتوریسم ایران به نام شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران- مجتمع معدنی سرب و روی انگوران را از دیگر اقدامات مهم مجتمع اعلام کرد.

مدیر مجتمع سرب و روی انگوران خاطرنشان کرد: طی سال ۹۹ از اولین پروانه گردشگری معدنی ایران توسط وزیر صنعت، معدن، تجارت و رئیس کارگروه گردشگری مجلس شورای اسلامی رونمایی شد.

وی افزود: همچنین طی سال گذشته به مدت ۹۷۰ ساعت به روستاهای مجاور، شهر دندی و ماهنشان ارائه خدمات با ماشین‌آلات معدنی و راهسازی به روستاهای مجاور صورت گرفت.

فلاح تصریح کرد: کمک مومنانه توسط مجتمع و شرکت‌های پیمانکاری به کمیته امداد، مدارس، ستاد ملی مبارزه به کرونا، ستاد نماز جمعه، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران، به مبلغ ۴۳۰میلیون تومان ازجمله اقدامات شاخص مجتمع سرب و روی انگوران در سال ۹۹ بود.

وی بیان کرد: همچنین احیای دمپ‌های باطله با انتقال خاک نباتی به دمپ‌های باطله، کاشت ۴هزار اصله نهال و احیای ۷ هکتار از زمین‌های تخریب شده و دریافت گواهینامه  ISO۴۵۰۰۱، ISO۱۴۰۰۱ استاندارد مدیریت کیفیت و همچنین گواهینامه IMS بدون هیچ‌گونه عدم انطباق در سال گذشته از سوی مجتمع صورت گرفت.

مدیر مجتمع سرب و روی انگوران ارتقای امتیاز مجتمع در ممیزی عملکرد مدیران در حوزه ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست و رسیدن به سطح خوب، دریافت جایزه پیشروان سه ستاره بهره‌وری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در ممیزی بهره‌وری، کنترل ذرات معلق آبراهه تونل بخش زیرزمینی با احداث ۳۰۰ متر کانال بتنی سرپوشیده برای ممانعت از ورود مواد معدنی دپو شده در محوطه تونل به جریان‌های آب خروجی از تونل، ایجاد سدهای ترسیب برای کنترل ذرات موجود در آبراهه با مصالح سنگی آهکی را از دیگر فعالیت‌های انجام شده در این مجتمع برشمرد.

به گفته وی، در سال گذشته سدهای ترسیب و جمع‌آوری مواد معدنی تجمع یافته در پشت سدهای ترسیب لایروبی و همچنین تصفیه‌خانه‌ها به پایش آنلاین و تصفیه‌خانه شماره یک به آشغال‌گیر و چرب‌گیر تجهیز شد.

فلاح تصریح کرد: عوامل زیان آور محیط کار و ارزیابی سطح سلامت کارکنان با انجام معاینات ادواری و آلاینده‌های محیط زیستی به صورت فصلی طی سال ۹۹ مورد ارزیابی قرار گرفت.

وی از انتخاب پیمانکار (شرکت بازرسی) برای کنترل محموله‌های تحویلی به خریداران خاک معدنی و برگزاری مزایده برای انتخاب پیمانکار واجد شرایط برای معدن تراورتن نیز به‌عنوان دیگر اقدامات مجتمع سرب و روی انگوران در سال گذشته اشاره کرد.

p28

p28-01