۵ آذر زمان ادغام موسسه کوثر
رئیسکل بانکمرکزی در یادداشتی که در صفحه فضای مجازی خود درباره ادغام بانکهای نیروهای مسلح منتشر کرد، اعلام کرد که پروژه ادغام ۵ بانک وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه یکی از مهمترین برنامههای اصلاح نظام بانکی بود که با تدبیر مقام معظم رهبری با جدیت آغاز و با یک کار فشرده به نتیجه میرسد. وی زمان برگزاری مجامع را ظرف یک ماه آینده اعلام کرد اما بانکهای قوامین و انصار این بازه زمانی را تا دی ماه در نظر گرفتهاند. رئیسکل بانک مرکزی همچنین افزود: در جلسه کمیته راهبردی ادغام ۵ بانک وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه به ریاست معاوناول رئیسجمهوری آخرین تصمیمات لازم درخصوص ادغام ۳ بانک و موسسه باقیمانده یعنی بانکهای انصار و قوامین و نیز موسسه اعتباری کوثر اتخاذ و مقرر شد مجامع ادغام نهایی آنها ظرف یک ماه آینده برگزار شود. او ادامه داد: بانک سپه، با در برداشتن ۵ بانک وابسته به نیروهای مسلح، فعالیتهای بانکی و خدمترسانی به آحاد مردم و فعالان اقتصادی را با قدرت و توان ۶ بانک تداوم خواهد داد. همتی افزود: پروژه ادغام این ۶ بانک، کار بسیار پیچیده و عظیمی بود که با پشتکار و مدیریت دقیق همکارانم در حوزه نظارت بانک مرکزی و همراهی صمیمانه و خوب بانکهای ادغامی، ستاد کل نیروهای مسلح، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک سپه در طول ۲ سالونیم به سرانجام میرسد.
پروژه ادغام بانکهای نظامی که در اواخر سال 97 رونمایی عمومی شد، شامل پنج بانک انصار، قوامین، مهراقتصاد، موسسه اعتباری کوثر و بانک حکمتایرانیان بود. بانکهای انصار، قوامین و موسسه کوثر بانکهای باقیماندهای هستند که در اولین گام از تکمیل این فرآیند، موسسه اعتباری کوثر در تاریخ پنجم آذرماه مجامع عمومی عادی بهطور فوقالعاده صاحبان سهام منتهی به سال مالی 96و97 را برگزار و بلافاصله مجمع عمومی فوقالعاده ادغام نیز برگزار خواهد شد. موضوع مجامع سالهای 96 و97 نیز استماع گزارش هیاتمدیره در خصوص عملکرد مالی، بررسی وتصویب صورتهای مالی سالهای فوق، تعیین روزنامههای کثیرالانتشار خواهد بود؛ اما در مجمع ادغام استماع گزارش هیاتمدیره درخصوص ادغام و بازرس قانونی درخصوص گزارش تعیین ارزش ویژه شرکت اعتباری کوثر مرکزی و بررسی و تصویب ادغام شرکت در بانک سپه مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا این موسسه نیز به تاریخ بپیوندد. اولین شعبه موسسه اعتباری کوثر در سال 1390 افتتاح شد و در بهمن ماه 1391 ثبت موسسه با سرمایه یکهزار و 500 میلیارد ریال در اداره ثبت شرکتها انجام شد. در سال 1392 این موسسه دارای 350 شعبه بود. ثبت افزایش سرمایه موسسه کوثر نیز از 3هزار به 6هزار میلیارد ریال در سال 92 اتفاق افتاد تا 11اسفند ماه 1397 که اطلاعیه طرح ملی ادغام بانکهای وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه صادر شد.
اما همانطور که قبلا هم اعلام شد انتظار میرود روند خدماتدهی به نظامیان ادامه یابد. همانگونه که معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه بانک سپه باید خدمات مطلوبی به نیروهای مسلح ارائه دهد، تصریح کرد: نیروهای مسلح نباید احساس کنند که با ادغام بانکها و موسسات وابسته آنها در بانک سپه، نقصان و کاستی در ارائه خدمات به آنها ایجاد شده و لازم است ارائه خدمات به گونهای باشد که پرسنل نیروهای مسلح از این کار پراهمیت رضایت داشته باشند.
جهانگیری همچنین از ستادکل نیروهای مسلح بهخاطر همراهی و همکاری در ادغام بانکها و موسسات اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه قدردانی کرد و افزود: همراهی و همکاری نیروهای مسلح با این ادغام قابلتقدیر است و پس از موافقت فرمانده کلقوا، فرآیند اجرای این برنامه مهم به نحو مطلوبی انجام شد.
با این ادغام تعداد شعب بانک سپه حدود 4 هزار شعبه و تعداد کارمندان به حدود 47 هزار کارمند میرسد و این بانک به بزرگترین بانک کشور تبدیل میشود. البته قرار است تا ۱۴۰۰ هم تعداد شعب و هم پرسنل کاسته شود که تعدیل پرسنل با راههای تشویقی و بهصورت اختیاری خواهد بود. بانک سپه پیش از تشکیل بانکهای نظامی نیز به عنوان بانک عامل نیروهای مسلح فعالیت میکرد.