موسسات حفاظتی؛ بازوی کمکی پلیس پیشگیری ناجا
اعضای هیاتمدیره این موسسات از بازنشستگان نیروی انتظامی و دارای تخصص و تجربه لازم هستند؛ بنابراین میتوانند کمک بسیار خوبی در برقراری امنیت توسط موسسات حفاظتی و مراقبتی باشند. بهتازگی بنا شده ظرفیتهای بیشتری را در اختیار این موسسات برای فعالیت و اشتغال قرار دهند. هماکنون بیش از ۷۰۰ موسسه حفاظتی و مراقبتی زیر نظر نیروی انتظامی در کشور فعالیت دارند که موسسه ایمن گستر مرصاد یکی از آنها بهشمار میرود. مدیرعامل موسسه خدمات حفاظتی و مراقبتی ایمن گستر مرصاد با بیان اینکه هدف از حضور موسسات حفاظتی و ایمنی، افزایش امنیت در سطح کشور بهصورت مردمپایه و بهکارگیری ظرفیت بخشخصوصی در این راستا است، میگوید: موسسه خدمات حفاظتی و مراقبتی ایمن گستر مرصاد با رتبه یک در حوزههای حفاظتی و امنیتی فعالیت میکند. محسن بیژنی فرود با اظهار اینکه تنها حدود۴۰ موسسه حفاظتی کشور دارای رتبه یک هستند، توضیح میدهد: شرکتها بر اساس ظرفیت، تعداد نیروها، سطح آموزش نیروها، سرمایه ثبتی و توان مالی آنها و پس از گذر از ممیزی مرکز پلیس پیشگیری به سه رتبه تقسیم میشوند. بهگفته وی، موسسه حفاظتی و مراقبتی ایمن گستر مرصاد از اواخر سال گذشته پس از حدود دو سال فعالیت، ارتقای سطح آموزشها، افزایش سرمایه و خرید تجهیزات موفق به دریافت گرید یک از پلیس پیشگیری ناجا شد. بیژنی فرود با بیان اینکه پس از دریافت مجوز رتبه یک، حوزه فعالیت موسسه براساس استانداردهای نیروی انتظامی افزایش یافت، تصریح میکند: اکنون موسسه مرصاد در حوزه حفاظت فیزیکی مشغول حفاظت از خودروهای پولرسان بانکهایی همچون شهر، رسالت و گردشگری و نگهبانی از تمامی شعب و ساختمان مرکزی بانک گردشگری و بسیاری از اماکن در سطح کشور است.
حفاظت از تورهای گردشگری خارجی فعالیت جدید ایمنگستر مرصاد
وی با بیان اینکه این موسسه در کنار حفاظت فیزیکی، فعالیتهایی مانند حفاظت هوشمند در چارچوب هوشمندسازی ساختمانها، حفاظت الکترونیک، پیادهسازی سیستمهای اعلام سرقت، دوربینهای مداربسته و مواردی از این دست را نیز در کشور انجام میدهند، میگوید: یکی از برنامههای موسسه ایمن گستر مرصاد حفاظت از گردشگران خارجی است اما با توجه به شرایط ناشی از کرونا و کاهش تعداد گردشگران، ورود به این حوزه به تعویق افتاده است. مدیرعامل موسسه خدمات حفاظتی و مراقبتی ایمنگستر مرصاد در اینباره با بیان اینکه نیروی انتظامی فعالیتهای جدیدی را به موسسات حفاظتی و مراقبتی معرفی میکند، یادآور میشود: این فعالیتهای جدید شامل موضوعات معتنابهی میشود که نیروی انتظامی بهدلیل نقش بخشخصوصی در افزایش امنیت عمومی قصد دارد آنها را به موسسات حفاظتی و مراقبتی واگذار کند. وی حفاظت از تورهای خارجی را یکی از همین موضوعات جدید بیان و اضافه میکند: این فعالیت جدید را نیروی انتظامی به موسسات واگذار کرده است اما در عین عملیاتی شدن با محدودیتهای ناشی از کرونا و کاهش ورودی گردشگران خارجی روبهرو شدیم.
بیژنی فرود درعینحال اعلام میکند: هرچند بهدنبال این محدودیتها، این فعالیت حفاظتی عملیاتی نشد، اما در دستور کار موسسه ایمن گستر مرصاد قرار دارد.
آموزش پرسنل حفاظتی زیرنظر نیروی انتظامی
وی همچنین درباره آموزشهایی که برای ارتقای توان عملیاتی نیروهای خود ارائه میدهند نیز اظهار میکند: موسسات باید دو نوع آموزش را بگذرانند؛ یکی از آنها آموزشهای ویژه مدیرعامل و اعضای هیات مدیره موسسات است که پیش از دریافت مجوز از نیروی انتظامی باید این دورهها را بگذرانند و آزمونهای لازم را بدهند. ضمن اینکه هرگونه تغییر در بدنه مدیریت یا هیاتمدیره موسسه نیز پس از احراز صلاحیت حفاظتی و امنیتی توسط مراجع ذیصلاح، به تایید پلیس پیشگیری میرسد. بیژنی فرود نوع دوم آموزشها را نیز آموزشهای بدو خدمت ویژه نگهبانان بیان میکند و توضیح میدهد: پیش از اینکه نگهبانان در موسسات حفاظتی و مراقبتی جذب شوند، در موسسات دارای مجوز از مرکز انتظام پیشگیری ناجا دورههای آموزش بدو خدمت میبینند. مدیرعامل موسسه خدمات حفاظتی و مراقبتی ایمن گستر مرصاد با بیان اینکه این موسسه در کنار گذراندن این دو نوع آموزش اجباری، آموزشهای ضمن خدمت را نیز برگزار میکنند، تصریح میکند: آموزشهای ضمن خدمت به پرسنل موسسه ایمن گستر مرصاد دو بار در سال برگزار میشود که البته اکنون شرایط ناشی از کرونا، محدودیتهایی را در این زمینه ایجاد کرده است و اکنون آموزشهای ضمن خدمت را به صورت مجازی، ویدئو کنفرانس و چاپ کتابچه برگزار میکنیم.
اشتغال بهکار ۳۵۰ نگهبان در ایمنگسترمرصاد
بیژنی فرود درباره تعداد پرسنل موسسه ایمن گستر مرصاد نیز با این توضیح که در ماههای مختلف باتوجه به پروژههایی که در دست دارند تعداد نیروهایشان متفاوت است، اضافه میکند: با اینحال اکنون حدود ۳۵۰ پرسنل در موسسه ایمنگسترمرصاد مشغول بهکار در پروژههای مختلف در سراسر کشور هستند. وی درعینحال با بیان اینکه هماکنون حدود ۱۰۰ هزار نیروی حفاظتی زیر نظر نیروی انتظامی در کل کشور خدمات ارائه میدهند، تصریح میکند: نهتنها پتانسیل افزایش این نیروها در کشور وجود دارد، بلکه حضور و فعالیت آنها میتواند سطح رفاه و امنیت اجتماعی مردم را افزایش دهد. بیژنی فرود همچنین با اظهار اینکه همه فعالیتهای موسسات حفاظتی و مراقبتی توسط پلیس پیشگیری ناجا رصد میشود، توضیح میدهد: گزارش عملیاتهای خود و قراردادهای منعقد شده و همه اماکنی را که تحت حفاظت داریم بهطور مداوم و منظم به نیروی انتظامی میدهیم و با نظارت آنها فعالیت میکنیم. وی درباره استفاده از سلاحهای گرم توسط نیروهای حفاظتی و مراقبتی نیز اظهار میکند: دو نوع نگهبان داریم؛ یکی نگهبانان غیرمسلح هستند که در ساختمانهای تجاری استفاده میشوند و به شوکر، افشانه و باتوم مجهز هستند. بیژنی فرود دسته دوم از نگهبانان را افراد مسلحی بیان میکند که در برخی پروژهها یا شعب بانک و اسکورت خودروهای پولرسان مامور میشوند، میگوید: این نگهبانان مسلح نیروهای نظامی معرفی شده و طرف قرارداد ما از طرف یگان ویژه و پلیس پیشگیری هستند یا نیروهای انتظامی بازنشستهاند که دوباره آموزش میبینند و مجوز حمل سلاح دریافت میکنند.