این رکود به ‌نوبه خود منجر به کاهش هزینه‌ها و تغییر الگوهای مصرف می‌شود، به‌طوری‌که بسیاری از شرکت‌های کوچک و در برخی از موارد حتی شرکت‌های بزرگ، به مرز ورشکستگی رسیده‌اند. این وضعیت نشان می‌دهد که چگونه همه کسب‌وکارها و بخش‌های کلیدی اقتصاد، مانند گردشگری و سفر، با چالش‌های غیرعادی روبه‌رو هستند. اقتصاد جهانی به سمت دوره محدودیت‌های اجباری پیش رفته است و این درست زمانی است که مفهوم تغییر شکل دیجیتالی در تمامی فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی سلطه پیداکرده است. البته برخی از نگاه‌های بدبینانه وجود دارد که معتقدند این شیوع پایانی است بر بخش رویدادها و تنها با کشف واکسن این ویروس است که نجات خواهد یافت؛ اما این تئوری‌ها خلاف واقعیت هستند، چراکه چالش‌ها منبع فرصت‌ها هستند و صنعت نمایشگاهی و کنفرانس‌ها موتور آینده رشد اقتصادی.

 اما چطور و چرا؟

درست است که اقتصاد بعد از کووید-۱۹، با اقتصاد قبل از شیوع، متفاوت خواهد بود؛ اما این تغییر شکل قطعا به آن معنا نیست که باید تغییرات رادیکالی پیش بیاید، بلکه این تغییر کافی است تا انگیزه‌ای جدی به صنعت نمایشگاهی ببخشد و اقتصاد را به سمت مرحله بهبود پیش ببرد. به بیانی واضح‌تر، باید گفت که تقویت بخش نمایشگاه و کنفرانس با فناوری‌های پیشرفته، یکی از راه‌حل‌های ایده‌آل برای تضمین ایمنی بازدیدکننده و غرفه‌داران است و درنهایت به غنی‌سازی تجربه مشارکت‌کنندگان منجر می‌شود. قطعا می‌توان از واقعیت مجازی و هوش مصنوعی استفاده کرد تا نمایشگاه‌ها را به جایگاهی برای ساخت آینده اقتصاد جهانی تبدیل کرد.

 صنعتی در خدمت تمامی صنایع

تردید نداشته باشید که صنعت نمایشگاهی، بدون استثناء، محرک رشد در همه بخش‌های اقتصاد است و تاثیرات آن‌هم مستقیم و هم غیرمستقیم قابل‌اندازه‌گیری هستند. بنا به گزارش فدراسیون خدمات نمایشگاهی و رویداد (IFES)، سالانه بیش از ۵/ ۴میلیون غرفه‌دار در رویدادهای سراسر جهان شرکت می‌کنند. اما پرسش این است: آینده چگونه خواهد بود؟ هرچند پاسخ ساده و آسانی برای آن وجود ندارد، اما باید یقین داشته باشیم که محرک اولیه اقتصاد جهانی و سرعت بخشیدن به بهبود آن، صنعت نمایشگاهی خواهد بود. سیاست‌مداران نیز باید بدانند که این بخش باید بخش کلیدی تمامی برنامه‌های روند بهبود باشد و تنها در این حالت است که مسیر رشد را آغاز خواهیم کرد.

 عبور از سنت‌ها

برای پیشبرد این اهداف، همچنین بهره‌گیری از مزایای پیشرفت‌های فناوری در بهبود مفهوم سنتی نمایشگاه، به تلاش‌های متمرکز همه ذی‌نفعان، تصمیم‌گیرندگان و بخش تجارت نیاز داریم. تردیدی وجود ندارد که مفهوم سنتی نمایشگاه از بین نخواهد رفت. به‌رغم همه بیماری‌های واگیردار گذشته، نمایشگاه‌ها از بین نرفتند. ارتباطات مستقیم و ترویج محصولات، کالاها و خدمات یک امر ضروری و بخش جدایی‌ناپذیر فرهنگ تجاری هستند.

 اتحاد تلاش‌ها

باوجود شرایط بی‌سابقه و چالش‌های فزاینده، هنوز پرتو امید باقی‌مانده است. سفر طولانی اقتصاد به سمت بهبود، با بخش نمایشگاه‌ها و کنفرانس‌ها آغاز می‌شود. ما باید از درس‌های گذشته بیاموزیم، تلاش‌های خود را متحد سازیم و به‌نوعی دیگر بیندیشیم تا به ایده‌های جدید دست پیدا کنیم. در این صورت است که صنعت نمایشگاهی حتما قوی‌تر ظاهر خواهد شد؛ چراکه همگان بر ضرورت برگزاری نمایشگاه واقفند و مزایای این صنعت و تاثیر آن بر اقتصاد را دیده‌اند و به اهمیت آن بر روند توسعه پی برده‌اند.