بازخرید مدیران بوئینگ
این تعدیلها خیلی بیشتر و وسیعتر از ۱۹ هزار شغلی است که قبلتر اعلام شده بود. در اوایل سال جاری پس از همهگیری ویروس کرونا که باعث توقف بیسابقه سفرهای هوایی شد، شرکت بوئینگ اعلام کرده بود حدود ۱۹ هزار شغل را تعدیل خواهد کرد. کاهش جریان نقدینگی یکی دیگر از نگرانیهای اصلی بوئینگ است. به همین خاطر این شرکت سرمایهگذاری در فناوریهای آینده را کاهش میدهد و همچنین ساختار سازمانی و کسبوکار خود را کوچک میکند. بزرگترین و بحثبرانگیزترین اقدام بوئینگ برای کاهش هزینهها، تجدیدنظر در ساخت بوئینگ ۷۸۷ دریم لاینر در کارخانه کارولینای جنوبی و بستن خط دوم مونتاژ نهایی در اورت واشنگتن بوده است.
دیو کالهون، مدیرعامل شرکت بوئینگ، و گرگ اسمیت، مدیر مالی این شرکت در ماه ژوئیه هشدار دادند که بوئینگ با کاهش تقاضا در بازار روبهرو است و احتمالا این روند تا سالها ادامه خواهد داشت. کالهون پیشتر در یادداشتی اظهار کرده بود: «متاسفانه تعدیل نیرو اقدامی سخت، اما ضروری است برای همسویی با واقعیت جدیدی که با آن روبهرو هستیم و باید با حفظ نقدینگی، موقعیت خود را برای بهتر شدن اوضاع و رشد مجدد بعد از رکود حفظ کنیم.» وی در ادامه افزوده بود: «ما پیشبینی میکنیم طی سه سال آینده شاهد یک بازار به مراتب کوچکتر باشیم.» اسمیت که مسوول اجرای سیاست انقباضی شرکت و تعدیل کارمندان است، در ماه اوت گفت که بوئینگ باید «در مورد بازار» و چگونگی کاهش خطرات آن با چشم باز و تیزبینی عمل بکند. شرکت بوئینگ ماه گذشته اعلام کرد، خیلی بیشتر از ۱۰درصد از کارمندانی را که قبلا در نظر داشت، باید تعدیل کند و در این راستا یک بسته پیشنهادی جدید برای بازخرید داوطلبانه به کارمندان خود ارائه کرد. این بسته برای بخش هواپیماهای تجاری و کسب و کارهای خدماتی که بیشترین آسیب را از همهگیری کووید-۱۹ دیدهاند و بیش از ۳۷ هزار کارمندی که در ابتدای سالجاری استخدام شده بودند، تنظیم شده است.
بوئینگ هزینههای تحقیق و توسعه خود را به صورت پلهای کاهش میدهد و در این راستا با حذف پروژه «بوئینگ نکست» گام اول را برمیدارد. بوئینگ نکست، یک واحد با عمر دو سال است که روی مفاهیم آیندهنگرانه متمرکز شده بود؛ از خودروهای پرنده گرفته تا جتهای تجاری مافوق صوت.