خبری از صادرات قزلآلا نیست
قزلآلای پرورشی ایران بیشتر گونه رنگینکمان و نخستین گونه از خانواده آزادماهیان یا سالمونیده است که پرورش آن در استانهای مازندران و کهگیلویه و بویراحمد رونق و اهمیت زیادی دارد. در همین راستا مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای کشاورزی ماهیان سردآبی کشور نبود بازار مناسب و کاهش قدرت خرید خانوار را علت اصلی زیان تولیدکننده در بازار اعلام کرد و گفت: در حال حاضر هر کیلو قزلآلا سر مزرعه با نرخ ۲۲ تا ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری میشود، درحالیکه قیمت تمامشده آن ۲۶ هزار تومان است. آرش نبیزاده، با بیان اینکه بازار قزلآلا تعریفی ندارد، اظهار کرد: با توجه به گسترش ویروس کرونا، بازار آبزیان همانند سایر محصولات پروتئینی دچار رکود شده و با توجه به مازاد عرضه در برابر تقاضا، قیمت ماهی بهشدت در بازار افت کرده که این امر بسیاری از تولیدکنندگان را دچار ورشکستگی کرده است.
وی قیمت منطقی هر کیلو قزلآلا با احتساب سود تولیدکننده سر مزرعه را ۳۲ هزار تومان اعلام کرد و ادامه داد: هرسال در این موقع سال تقاضا برای تخم چشمزده و بچه ماهی بالا بود، اما با شیوع ویروس کرونا استقبالی از بچه ماهی نمیشود. نبیزاده درباره آخرین وضعیت تولید قزلآلا بیان کرد: امسال پیشبینی میشود مجموع تولید قزلآلا به ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تن برسد.
این مقام مسوول در پایان با اشاره به اینکه خبری از صادرات قزلآلا نیست، تصریح کرد: با وجود تلاشهای متعدد، خبری از صادرات قزلآلا نیست که انتظار میرود با باز شدن مرزها، صادرات رونق بگیرد تا شرایط تولیدکنندگان کمی بهبود یابد.