جام دارو به دنبال اهداف نو
این مجموعه با سرمایهای بالغ بر ۱۲۰ میلیاردریال و بهکارگیری ماشینآلات و تجهیزات مدرن و ۱۹۰ نیروی انسانی متخصص با تولید سالانه ۱۱۰ میلیون عدد انواع تیوب بهعنوان بازویی نیرومند به صنایع دارویی، بهداشتی و آرایشی کشور خدمترسانی میکند. رئیس هیاتمدیره شرکت صنعتی جام دارو با اشاره به اینکه اجرای طرحهای توسعهای سرآغاز فرآیند رشد و تغییر در حوزه کسبوکار و سودآوری سازمان است، افزود: با توجه به اینکه شرکت ازلحاظ فضای فیزیکی دارای محدودیت است، بنابراین در طرح توسعه بلندمدت خود استراتژی انتقال به یکی از شهرکهای صنعتی را اتخاذ کرده که از این طریق فضای موردنیاز برای تولید و توسعه طرحهای جدید خود را تامین کند. به گفته وی با افزایش رشد جمعیت و تغییر سبک زندگی و رشد سریع اقتصادی در نظر است با سرمایهگذاری در پروژههای متنوع در سالهای آتی در تولید اقلام دارویی و بهداشتی، غذایی و آرایشی به کانون عمده تولید این گروه محصولات تبدیل شویم. مجید حاجیابراهیمزرگر که با اشاره به ۶ هدف امسال که از سوی مدیران جامدارو برنامهریزی شده است، گفت: این اهداف شامل خرید و جایگزینی ماشینآلات موجود در بخش تولید تیوب آلومینیوم، افزایش سرمایه شرکت تا سقف حداقل تعیین شده توسط سازمان بورس، هدفگذاری و سرمایهگذاری برای توسعه فعالیتهای شرکت با بهرهگیری از توانمندیهای موجود، تقویت نظام GMP بر اساس خواسته وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، تقویت بخش فنی و سرمایهگذاری برای نوسازی ماشینآلات و افزایش خطوط تولید و افزایش رضایتمندی مشتریان و کسب حداکثری سهم بازار است.
رئیس هیاتمدیره شرکت صنعتی جام دارو گفت: در این بین بهرغم وضع تحریمهای ناجوانمردانه و همچنین محدودیت واردات مواد اولیه، ماشینآلات، قطعات یدکی و از طرفی حضور فراوان تعداد رقبا در بازار داخلی، این شرکت اقدام به خرید ماشینآلات جدید از جمله پرس و کوره ریختهگری مدرن کرده و برای افزایش کیفیت محصولات تولیدی منطبق بر استانداردهای جهانی و الزامات بهداشتی موفق به اخذ گواهینامه ISO ۹۰۰۱-۲۰۱۵ از توف نورد آلمان و گواهینامه GMP از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شده است که نشان میدهد در کنار جلب رضایت مشتریان و تسخیر بازارهای داخلی، باید به سرعت گامهای بعدی در زمینه صادرات برداشته شود.
۲۰ درصد سهم بازار در اختیار جام دارو
وی در ادامه افزود: هرچند آمار و اطلاعات دقیقی از میزان تولید و واردات و مصرف انواع تیوب اعم از لمینیت و آلومینیوم در کشور در دست نیست و نمیتوان ارزیابی و قضاوت دقیقی ارائه کرد؛ اما برآوردها حاکی از آن است که ظرفیت بالقوه تولید در کشور بیش از ۷۵۰ میلیون و ظرفیت بالفعل حداقل ۶۰۰ میلیون عدد است؛ حالآنکه بر اساس برآوردها میزان مصرف برای کلیه کاربردها اعم از کرم و پمادهای دارویی، شکلات، خمیردندان، کرمهای آرایشی و بهداشتی، چسب، رنگ مو، مرکب و رنگ بهزحمت به ۵۰۰ میلیون عدد میرسد که از این میزان مجموع تولیدات شرکت جامدارو حدود ۱۱۰ میلیون یعنی حدود ۲۰ درصد از نیاز قطعی بازار است که به نسبت ۲۷ واحد تولیدی موجود که دارای ماشینآلات و قابلیت تولید هستند سهم قابل توجهی است. به گفته حاجیابراهیم، در وضعیت موجود با شرایط تحریمها، اهمیت اشباع بازار داخلی توسط محصولات باکیفیت بالا و جلوگیری از ورود محصولات مشابه تولیدات داخلی، این شرکت تمام تلاش خود را در برای جلب رضایت مشتریان بهکار برده و در مقطع فعلی از صادرات محصول صرفنظر کرده است.
تامین ۹۰ درصدی مواد اولیه از داخل
وی همچنین با اشاره به پیشرفت شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای ایرانی تولیدکننده مواد اولیه ادامه داد: شرکت صنعتی جام دارو تقریبا ۹۰ درصد مواد اولیه خود را از داخل و ۱۰ درصد باقیمانده را از خارج از کشور تامین میکند. این ۱۰ درصد بودجهای بالغ بر ۶۰۰ هزار دلار در سال را طلب میکند، لیکن ما نیز مانند دیگر شرکتهای تولیدی داخلی با مشکلاتی از قبیل تخصیص ارز، حواله ارز، افزایش نرخ ارز و مشکلات حمل و ترخیص کالا دستوپنجه نرم میکنیم. به گفته وی، هیات مدیره با درک و شناخت از وضعیت جاری و مشکلات اقتصادی موجود و کمبود منابع ارزی کشور سعی فراوانی برای به حداقل رساندن وابستگی به خارج داشته است و در هر زمینهای که امکان بهرهگیری از امکانات داخلی وجود داشته در استفاده از این ظرفیتها تردیدی به خود راه نداده است. دریکی دو سال گذشته افزایش ناگهانی و غیرمنتظره قیمت ارز و بیثباتی در سیاستهای ارزی و سوءاستفاده از موقعیت به وجود آمده از سوی بنکداران و تامینکنندگان نیاز به نقدینگی را به چند برابر افزایش داده، هرچند تلاش برای وصول مطالبات تا حدودی کارساز بود، اما تصمیم بهموقع سهامداران برای عدم تقسیم سود و افزایش سرمایه شرکت حقیقتا کارساز بوده و موجبات گذر از بحران نقدینگی را فراهم کرد. حاجیابراهیمزرگر در نهایت گفت: از آنجا که عمده مصرفکنندگان تولیدات ما ازجمله تیوبهای آلومینیوم و لمینیت شرکتهای دارویی هستند، بدیهی است هرگونه چالش و کاهش تولیدات شرکتهای یادشده تاثیر بسزا و مستقیمی بر وضعیت تولیدی و اقتصادی این شرکت خواهد داشت که این واقعیت اهمیت نوع نگاهی را که وزارت بهداشت به صنایع دارویی دارد صدچندان میکند. از سوی دیگر شرکت تامین مالی خود را از طریق سیستم بانکی انجام میدهد و اعتبار شرکت نزد بانکها بر اساس عملکرد آن بوده و دسترسی آن بسیار آسانتر است.