صلاحیت سنجی؛ نیاز شرکتهای فعال در حوزه دورکاری
چرا مجازیسازی در دوران کرونا رشد نکرد؟
خدمات قابل ارائه توسط این مجموعه در دوران دورکاری شامل چه مواردی است؟
از چند سال قبل با توجه به وسعت زیاد تهران و اینکه به دلایلی مثل آلودگی هوا و مناسبات دیپلماتیک، زیاد اتفاق میافتاد که شهر تهران تعطیل شود، مشتریان زیادی داشتیم که خواهان سیستم دورکاری بودند بنابراین به این منظور سالهاست در زمینه تولید و توسعه سامانه دورکاری فعال هستیم و تجربه کافی را داشتیم. کرونا مزید بر علت شد و سامانه دورکاری ما به بلوغ رسید.
در زمینه مجازیسازی هیچ محدودیتی در تنوع ارائه خدمات وجود ندارد و تمام امکانات محل کار در منزل کارمندان با امنیت و سرعت مناسب قابل استفاده است. حتی اگر کارمندان در دوران دورکاری بخواهند از نرمافزارهای سنگین و گرافیکی استفاده کنند ممکن است تجهیزات سختافزاری استفاده از آن را در منزل خود نداشته باشند یا استفاده از این نرمافزار در کامپیوتر شخصی امنیت نرمافزار و اطلاعات شرکت را به خطر بیندازد. با استفاده از سیستم دور کاری این امکان وجود دارد که این گونه نرمافزارها بدون نیاز به نصب روی کامپیوتر کارمند در منزل به سادگی راهاندازی شود و کارمندان میتوانند از منزل و به راحتی و با امینت کامل از آن استفاده کنند.
ما یک طرح جامع در باشگاه متخصصان فناوری ایران مطرح کردیم که سامانه دورکاری، رایادو، کلاس درس مجازی و آموزش از راه دور بخشی از آن هستند.
در دوران شیوع کرونا مشتریان خدمات شما به چه میزان رشد داشتند؟
از 2 تا 3 سال قبل در زمینه دورکاری راهکارهایی را ارائه کردهایم و در حال حاضر سهم بزرگی از این وظیفه را به عهده داریم. در دوره کرونا مشتریان ما تنها10 درصد افزایش داشت که این افزایش میتوانست بسیار بیشتر از این باشد. بخشی از آن به عدم فرهنگسازی در زمینه مجازیسازی و دورکاری برمیگردد و بخش دیگر آن فضای غیر رقابتی در این حوزه است. اگر این خدمات به شرکتها و مجموعهها بیشتر معرفی میشد در دوران همهگیری این بیماری شاهد این تعداد افراد در خیابانها، متروها و اتوبوسها نبودیم. با حمایت از مجموعههایی که در زمینه دورکاری و مجازیسازی فعالیت میکنند، هر کارمندی میتوانست در منزل خود با نظارت کامل کارفرما به انجام کار مشغول شود.
چه مشکلاتی در حوزه مجازیسازی پیشرو دارید؟
یکی از مشکلات، عدم فرهنگسازی در زمینه مجازیسازی در کشور توسط نهادهای ذیربط است. جا داشت حمایت و اطلاعرسانی بیشتری توسط وزارت ارتباطات در ایام کرونا انجام میشد و به مزایای دورکاری و معرفی خدمات مجموعههایی که این خدمات را ارائه میدهند بیشتر پرداخته میشد، یا حداقل واژه و مفهوم دورکاری را برای کارفرمایان، تشریح میکردند.
از نظر تکنولوژی با مصرفکنندگان خود فاصله داریم. این موضوع به عدم فرهنگسازی در زمینه مجازیسازی بر میگردد و مقداری کار ما را دچار مشکل کرده است. ابتدا با مشتریان طرح مساله کنیم تا آنها احساس نیاز کنند و بعد بتوانیم خدمات خود را به آنها عرضه کنیم. ولی در کشورهای دیگر موضوع به این صورت نیست و شرکتها و مشتریان حوزه مجازیسازی کاملا به این موضوع واقف بوده و احساس نیاز میکنند. از طرف دیگر چون رقیب جدی در این حوزه نداریم کار ما را ساده کرده است.
تعدادی از شرکتها در زمینه دور کاری خدماتی را ارئه میدهند ولی دانش لازم برای این موضوع را ندارند. این موضوع باعث میشود تا تجربه بدی در ذهن مشتریان این خدمات شکل بگیرد. از این رو شرکتهای ارائهدهنده این خدمات باید صلاحیتسنجی شوند تا تنها شرکتهای واجد صلاحیت به ارائه خدمات در این زمینه بپردازند.