شماره روزنامه ۶۱۱۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۱۲ دنیای اقتصاد

اخبار سیاست گذاری - روزنامه شماره ۶۱۱۲

  • بهترین مالیات برای دولت

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‏ الملل: عواملی مانند پیرشدن جمعیت و نیاز به افزایش پرداخت‌های حمایتی در کشورهای ثروتمند، بزرگ‌تر شدن دولت‌ها را اجتناب‌ناپذیر کرده است. درحالی‌که این کشورها به سیاست‌هایی همچون استقراض بیشتر و اعمال مالیات‌های مضر برای فعالیت‌های اقتصادی روی آورده‌اند، توصیه اکونومیست افزایش مالیات ارزش افزوده است.
  • چالش میان‌مدت میلی

    دنیای اقتصاد: نرخ فقر در آرژانتین به ۵۲.۹درصد افزایش یافته که بالاترین میزان در دو دهه اخیر است. گفته می‌شود این افزایش ناشی از سیاست‌های ریاضتی خاویر میلی، رئیس‌جمهور آرژانتین، است. میلی در ماه‌های گذشته گام‌های بزرگی در زمینه کاهش هزینه‌های دولت با هدف مهار تورم این کشور برداشته است. این کاهش شامل کوچک کردن دولت و قطع کردن یارانه‌های مختلفی بود که دولت‌های پیشین برای محافظت از معیشت مردم پرداخت می‌کردند. یارانه‌های این‌چنینی بار سنگینی بر دوش بودجه دولت بودند و خود به عاملی برای افزایش تورم و کاهش قدرت خرید مردم تبدیل شده بودند. به همین دلیل، دولت میلی با حذف این یارانه‌ها به دنبال آن است که یک بار برای همیشه معضل تورم را حل کند. کارشناسان معتقدند انجام اصلاحات این‌چنینی در کوتاه‌مدت منجر به کاهش قدرت اقتصادی مردم و افزایش نرخ فقر خواهد شد؛ بااین‌حال، در میان‌مدت می‌تواند اقتصاد کشور را از تورم‌های بالا برهاند و امکان رشد اقتصادی و افزایش سطح رفاه مردم را فراهم کند.
  • پیام تسلیت وزیر اقتصاد به مناسبت شهادت دبیر‌کل حزب‌الله لبنان

    شادا: وزیر امور اقتصادی و دارایی با انتشار پیامی، شهادت اسطوره مقاومت سید‌حسن نصرالله دبیر‌کل حزب‌الله لبنان و جمعی از یاران وفادارش توسط رژیم صهیونیستی را تسلیت گفت. در پیام تسلیت عبدالناصر همتی آمده است:
  • تغییرات قیمت کالاهای خوراکی در شهریور

    مرکز آمار ایران:‌ در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آنها، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به اقلام «مرغ ماشینی» با ۵.۱درصد و «ماهی قزل‌آلا» با ۱.۹درصد است. در شهریور‌ماه ۱۴۰۳ تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه‌های مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور به شرح زیر است:
  • کلونی‌های توسعه

    وحید دالوند/دانشجوی دکترای سیاستگذاری بازرگانی دانشگاه گیلان
    از دهه ۵۰ خورشیدی جدی شدن بحث طرح آمایش سرزمینی در ایران و نگاه علمی که در آن زمان در جهت آمایش سرزمینی و استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای به وجود آمد، حرکتی بود که می‌توانست یکی از ابزارهای مهم توسعه کشور بر اساس توسعه منطقه‌محور شود. جهت ایجاد توسعه پایدار نگاه به توسعه منطقه‌ای روشی است که می‌توان از ظرفیت‌های درونی سرزمینی هر منطقه به عنوان کلونی‌های توسعه نام برد و از آن استفاده کرد. پیشرفت هر یک از این کلونی‌های توسعه‌ای در مجموع باعث پیشرفت و توسعه کشور می‌شوند. مزایای استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های هر منطقه موجب ایجاد توسعه‌ای مختص هر منطقه و استان کشور می‌شود، و عامل جلوگیری از رشد‌های مقطعی و غیربنیادین می‌شود که به صورت دستوری از بالا به پایین دیکته می‌‌شود. این‌گونه رشد‌ها که ظرفیت‌ها و قابلیت‌های استانی را در نظر نگرفته است، می‌تواند به شکل موقتی رشدی به وجود آورد و تجربه نشان داده است که هیچ‌گاه به توسعه پایدار ختم نمی‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر