شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۶۸ دنیای اقتصاد

اخبار سیاست گذاری - روزنامه شماره ۶۰۶۸

  • رابطه الاکلنگی اقتصاد و تروریسم

    دنیای اقتصاد: بررسی‌های پژوهشگران نشان می‌دهد تروریسم و افزایش تلفات ناشی از حوادث اثر منفی بر رشد اقتصادی دارد. از سوی دیگر، افزایش رشد اقتصادی و مستمر بودن این رشد نیز می‌تواند باعث کاهش حوادث تروریستی در یک اقتصاد شود. تروریسم از کانال‌های مختلفی بر رشد اقتصادی تاثیر می‌گذارد. افزایش تهدیدات و حوادث تروریستی منجر به ایجاد ناامنی در کشور مبدا می‌شود و ورود گردشگر را به صورت منفی تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. تروریسم همچنین از طریق ایجاد کاهش احساس امنیت، سرمایه‌گذاری در زمینه‌های مرتبط با توریسم را به صورت منفی تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و از تقویت این بخش پیش‌گیری می‌کند. تاثیر مستقیم این حوادث تروریستی ایجاد فضای ناامنی در اقتصاد است؛ زیرا منابع مولد اقتصادی را نابود و منحرف می‌سازد.
  • تیم المپیاد اقتصاد و مدیریت دانش‌آموزی مدال‌آور شد

    برنا: دانش‌آموزان ایرانی برای نخستین بار در المپیاد جهانی اقتصاد مدال آوردند و افتخارآفرین شدند. تیم المپیاد اقتصاد و مدیریت دانش‌آموزی ایران با کسب یک مدال نقره و یک مدال برنز توسط صهبا انصاری و ابوالفضل مدیرروستا توانست برای نخستین بار در این المپیاد جهانی، موفق به کسب دو مدال شود. سیدرضا حسینی، رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان، در نشستی خبری گفت: «باشگاه چهار سال است که المپیاد اقتصاد را در سطح کشور برگزار می‌کند، اما در المپیاد جهانی شرکت نکرده بود، المپیاد جهانی اقتصاد رویداد خیلی مهمی است و به صورت غیررسمی در این المپیاد شرکت می‌کردیم و رتبه‌های خوبی هم نداشتیم. سال گذشته از بین ۴۷ کشور رتبه ۴۶ را داشتیم.» سیدرضا حسینی، رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان، گفت: برای اولین بار اعزام زیر نظر باشگاه انجام شد، از ۵۲ کشور رتبه ۲۷ را کسب کرد و دو مدال برنز و نقره جهانی به دست آورد.
  • دوگانه مالیات بر عایدی سرمایه

    دنیای اقتصاد: مدت‌هاست که طرح مالیات بر عایدی سرمایه، بحث‌های چالش‌برانگیزی را در حوزه سیاستگذاری و اقتصاد به راه انداخته و کارشناسان این حوزه نظرات متفاوتی را درباره اثرات این طرح مطرح می‌کنند. موافقان مالیات بر عایدی سرمایه معتقدند که این طرح می‌تواند از فعالیت‌های سوداگرانه و غیرمولد جلوگیری کند. همچنین، به عقیده این کارشناسان، ضمن اینکه مالیات بر عایدی سرمایه می‌تواند درآمد دولت را افزایش دهد، می‌تواند به مهار تورم نیز کمک کند. در مقابل، برخی از کارشناسان معتقدند که در شرایط تورمی اقتصاد ایران، وضع این‌گونه مالیات‌ها اقدام منصفانه‌ای نیست و به جای اخذ این‌گونه مالیات‌ها، باید علت اصلی فعالیت‌های سوداگرانه و سفته‌بازی را که همان تورم است برطرف کرد. طرح مالیات بر عایدی سرمایه به صورت مصوبه به شورای نگهبان ارسال شده و در حال بررسی شدن است. مناظره‌ای توسط آکادمی دانایان، حول محور مالیات بر عایدی سرمایه برگزار شد و علی رحمانی، محمدسعید تجریشی، علی خشنودی و علی سنگینیان در این مناظره شرکت کردند.
  • افزایش سقف برداشت از خودپردازها برای زوار اربعین

    بانک مرکزی: بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به شبکه بانکی به منظور ارائه خدمات مطلوب‌تر به زائران اربعین حسینی، برداشت نقدی روزانه از خودپردازهای ثابت و سیار به صورت درون‌بانکی و شتابی مسیر تردد زائران و پایانه‌های مرزی در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و کلیه نقاط مرزی با کشور عراق، از ۱۶ مردادماه تا ۱۶ شهریورماه سال جاری را تا سقف یک‌میلیون تومان افزایش داد.
  • وضعیت تخصیص اعتبارات مصارف عمومی دولت در بهار ۱۴۰۳

    دیوان محاسبات کشور: دیوان محاسبات کشور جدیدترین گزارش از تخصیص اعتبارات مصارف عمومی دولت را منتشر کرد. بررسی‌های دیوان محاسبات کشور به عنوان نهاد نظارتی از تخصیص اعتبارات مصارف عمومی دولت تا پایان خرداد‌ماه ۱۴۰۳ نشان می‌دهد حدود ۲۲درصد از اعتبارات هزینه‌ای، ۵.۵درصد از اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و حدود ۲۴درصد از اعتبارات تملک دارایی‌های مالی تخصیص داده شده است. بنا بر اهمیت خاص اجرای طرح‌های تملک سرمایه‌ای، این نهاد نظارتی پیشنهاد می‌دهد دولت به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که از ظرفیت‌های پیش‌بینی‌شده در قانون بودجه سنواتی و قانون برنامه هفتم توسعه پیشرفت در اجرای ماده ۶۵ قانون محاسبات عمومی برای توزیع اعتبارات با سازوکار پرداخت مستقیم به ذی‌نفع نهایی استفاده شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر