شماره روزنامه ۶۰۴۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۴۰ دنیای اقتصاد

اخبار سیاست گذاری - روزنامه شماره ۶۰۴۰

  • درس‌آموخته‌ای برای سیاستگذاران

    نیکلا گرجستانی / مقام ارشد سابق بانک جهانی
    در چهل‌وپنجمین سالگرد انقلاب اسلامی۵۷، پرسش‌ها و ادعاهای بسیاری درباره شرایط اقتصادی و اجتماعی ایران در سال‌های منتهی به انقلاب در رسانه‌ها و محافل، چه در ایران و چه در خارج از کشور مطرح می‌شود. در این میان، چند تفکر کلان و متقابل به چشم می‌خورد. بعضی، به‌ویژه آنهایی که با شرایط اجتماعی قبل از فروپاشی حکومت پهلوی آشنا هستند، از جمله کسانی که در دولت کار کرده بودند یا در اپوزیسیون معتدل بودند یا در ایران کار علمی می‌کردند، بر این باورند که سیاست‌های حکومت پهلوی دوم شرایط انقلابی و فروپاشی نظام سلطنتی را به‌وجود آورد. برخی دیگر، به‌ویژه آنهایی که از نظام سلطنتی سود می‌بردند و موقعیت‌های ممتاز خود را به‌دلیل انقلاب از دست دادند، از جمله اکثر پهلوی‌طلبان امروزی ادعا می‌کنند که انقلاب۵۷ حاصل توطئه خارجی‌ها برای برکناری شاه بود؛ زیرا به استدلال آنها ایران بیش از حد مستقل شده بود، به‌ویژه در تعیین قیمت نفت بین‌المللی. بعضی دیگر، به‌ویژه ایرانیان خارج از کشور و همچنین بسیاری از جوانان در ایران که آگاهی گسترده‌ای از اوضاع اجتماعی قبل از انقلاب ندارند، بر این باور هستند که انقلاب اشتباه بزرگی بود؛ چون اوضاع ایران قبل از فروپاشی کاملا مطلوب بود و اینکه یک گروه نسبتا کوچک بدآگاه و گمراه شدند که آنها را «پنجاه‌وهفتی‌ها» می‌نامند، باعث سرنگونی رژیم پهلوی شدند. برخی دیگر حتی گرایش‌های فکری مخالف رژیم پهلوی را یک «بیماری» و اوضاع بحرانی جمهوری اسلامی امروز را نتیجه آن «بیماری» واشتباهات «پنجاه‌وهفتی‌ها» می‌پندارند.
  • اولویت اصلی سکاندار جدید

    دنیای اقتصاد: محمدباقر نوبخت، رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با تاکید بر نقش پررنگ و تخریبی تحریم‌ها بر اقتصاد ملی و خانوار، مهم‌ترین اولویت دولت چهاردهم را بهره‌گیری از قدرت دیپلماسی برای کاهش فشار سنگین تحریم‌ها دانست.
  • نرخ رشد پول به قبل از تحریم‌های سال ۹۶ بازگشت

    دنیای‌اقتصاد: رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه با اقدامات و برنامه‌های عملیاتی انجام‌گرفته طی سه سال گذشته، نرخ رشد پول به قبل از تحریم‌های سال۹۶ بازگشت که نشان‌دهنده بهبود مطلوب سطح انتظارات تورمی است، گفت: کاهش همزمان رشد پایه پولی و نقدینگی، دستاورد مهمی به شمار می‌رود. میانگین نرخ رشد اقتصادی دولت سیزدهم از تمام دوره‌ها بالاتر است و در این دوره، ضریب جینی کاهش یافت و نرخ بیکاری از ۱۲.۲ به ۸.۱ درصد رسید.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر