شماره روزنامه ۶۰۴۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۲۳ دنیای اقتصاد

اخبار سیاست گذاری - روزنامه شماره ۶۰۲۳

  • پایان ماه‌عسل رشد

    دنیای اقتصاد-: داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه به تازگی آخرین آمارهای مربوط به رشد در سال۱۴۰۲ را اعلام کرد. طبق گفته منظور، رشد اقتصادی سال گذشته برابر با ۵.۷درصد بوده است. محاسبات «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد با توجه به این رقم، رشد اقتصادی فصلی در زمستان سال۱۴۰۲ به ۲.۸درصد رسیده است که کمترین میزان رشد در ۸فصل اخیر محسوب می‌شود. «دنیای‌اقتصاد» پیش از این در گزارشی به وضعیت رشد اقتصادی نفتی اشاره کرده بود. به نظر می‌رسد در شرایط کنونی اثر افزایش صادرات نفت (به‌دلیل گشایش‌های دیپلماتیک) در رشد کاهش یافته است. بنابراین به نظر می‌رسد در زمستان۱۴۰۲ ماه‌عسل رشد نفتی به پایان رسیده است و درصورتی‌که سیاستگذار خواهان تداوم رشد باشد، باید زمینه برای رشد اقتصادی با موتور جدید را فراهم کند. فراهم کردن شرایط برای افزایش سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در شرایط با ثبات، بهبود بهره‌وری و استفاده از تکنولوژی می‌تواند عوامل موثر در بهبود رشد اقتصادی باشد.
  • ایجاد مرکز مبادله با هدف تقویت حکمرانی ارزی

    بانک‌مرکزی: محمد شیریجیان، در نشست تحلیلی-تخصصی «الزامات کارکرد موثر مرکز مبادله ارز و طلا در راستای تقویت حکمرانی سیاست‌های پولی» گفت: با توجه به آثار تحریم‌های ظالمانه بر حکمرانی بانک‌مرکزی درخصوص منابع و جریان بین‌المللی مبادلات ارزی کشور، مرکز مبادله ارز و طلای ایران با توجه به اقتضائات تحریمی و با حضور همه بازیگران تشکیل شد تا مبادلات ارزی کشور در بستر یک نهاد شفاف و با قابلیت تنظیم‌گری برای مقام سیاستگذاری پولی و ارزی انجام شود. او افزایش شفافیت در معاملات ارزی برای بانک‌مرکزی به‌عنوان یک نهاد تنظیم‌‌‌‌‌گر ارزی را مهم‌ترین دستاورد ایجاد این مرکز عنوان کرد و افزود: تسهیل‌گری برای ایجاد تعامل میان فعالان این عرصه و تقویت حکمرانی ارزی بانک‌مرکزی برای ایجاد تعادل در بازار ارز از دیگر اهداف ایجاد مرکز مبادله ارز و طلای ایران بود. شیریجیان با بیان اینکه مرکز مبادله ارز و طلا مبادلات ارزی کشور را یکپارچه و بستر مناسبی برای مدیریت یکپارچه بازار طلا فراهم کرد، گفت: براساس قانون پولی و بانکی کشور بانک‌مرکزی مکلف به مدیریت همزمان بازار ارز و طلا است؛ چراکه رابطه همبستگی بالایی میان نرخ ارز و طلا وجود دارد.
  • از اقتصاد ارزش‌‌‌‌‌‌آفرین تا اقتصاد رانتی

    بهراد بهاری/تحلیلگر اقتصادی
    رابرت شیلر در اقتصاد روایی (Narrative Economics) بر نقش روایت‌‌‌‌‌‌ها در شکل‌دادن به فهم ما از رخدادهای اقتصادی تاکید می‌کند. او به زیبایی نشان می‌دهد که داستان‌ها، به‌ویژه داستان‌های متقاعدکننده، توان اثرگذاری بر افراد و رفتار اقتصادی آنها را دارند. روایت غالب رسانه‌ای درباره «کارآفرین» ایرانی، رهبری الهام‌‌‌‌‌‌بخش و فردی سخت‌‌‌‌‌‌کوش را به تصویر می‌کشد که به‌رغم همه دشواری‌‌‌‌‌‌ها و ناملایمات، کسب‌وکاری را به موفقیت رسانده و جمعی را بر سر سفره خود نشانده است. شیلر به ما می‌‌‌‌‌‌آموزد که چرا این روایت‌‌‌‌‌‌ها رواج پیدا می‌کنند: چون از نظر احساسی جذاب هستند!
  • اقدامات دولت سیزدهم منجر به افزایش رفاه عمومی شده‌است

    سازمان برنامه و بودجه‌کشور به گزارشی‌‌‌‌‌‌‌‌ با عنوان‌‌‌‌‌‌‌‌ «سهم ندارها از کیک رشد» که در تاریخ‌‌‌‌‌‌‌‌ ۱۴۰۳.۲.۲۵ در روزنامه «دنیای‌اقتصاد» منتشر شد، پاسخ داد. این سازمان نوشت: ضمن قدردانی از طرح دیدگاه‌های آن روزنامه درباره مسائل اقتصادی کشور، به آگاهی می‌رساند:
  • کاهش نرخ بهره بین بانکی

    ایسنا: نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۹ خرداد ۱۴۰۳، کاهش یافت. در جدیدترین گزارش بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۹خرداد با کاهش یک صدم درصدی به نرخ ۲۳.۶۱ درصد رسید. بیشترین نرخ بهره سال گذشته مربوط به ۵ مهرماه سال ۱۴۰۲بوده که به نرخ ۲۳.۸ درصد رسیده بود. همچنین بیشترین نرخ بهره بین بانکی در سال‌جاری نیز مربوط به ۸ فروردین و ۲ خرداد، ۲۳.۶۲ درصد بوده است. نرخ بهره بین بانکی در اردیبهشت سال جاری در تاریخ‌های ۵، ۱۲، ۱۹ و ۲۶ اردیبهشت ماه به ترتیب ۲۳.۵۱، ۲۳.۵۰، ۲۳.۵۰ و ۲۳.۵۶ درصد بود. این نرخ در روزهای ۸، ۱۵، ۲۲ و ۲۹ فروردین ماه سال جاری به ترتیب ۲۳.۶۲، ۲۳.۵۸، ۲۳.۴۸ و ۲۳.۵۱ درصد تعیین شده بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر