شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۴ دنیای اقتصاد

اخبار سیاست گذاری - روزنامه شماره ۵۹۶۴

  • تورم ترکیه فراتر از پیش‌بینی‌

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‌الملل: تورم سالانه ترکیه با سرعتی فراتر از پیش‌بینی‌ها به بالاترین رقم در ۱۵ ماه گذشته صعود کرده است. بانک مرکزی این کشور پس از پایان دوره افزایش نرخ بهره، همچنان در حالت آماده‌باش به سر می‌برد و با دقت رشد سطح عمومی قیمت‌ها را تحت نظر دارد. قیمت‌ها در ماه فوریه به‌شدت افزایش یافتند. این افزایش که تا حدی به دلیل رشد قابل‌توجه حداقل دستمزد در سال جاری بود، برای چهارمین ماه متوالی تورم را بالا برد. تورم در فوریه به ۶۷.۱درصد رسید، در‌حالی‌که در ژانویه ۶۴.۹درصد بود. پیش‌بینی اقتصاددانان بلومبرگ برای تورم در ماه گذشته ۶۶درصد بود. تورم ماهانه که از سوی بانک مرکزی ترکیه به‌دقت رصد می‌شود، با وجود کاهش از ۶.۷درصد در ژانویه به ۴.۵درصد در فوریه، همچنان فراتر از پیش‌بینی‌ها و به طور قابل‌توجهی بالاتر از سطح آن در سه‌ماهه چهارم است.
  • توجیه مداخله در بخش سلامت

    محمدرضا عارفیان/پژوهشگر اقتصاد سلامت
    بازار یک نهاد اجتماعی - اقتصادی تعاملی است که تسهیلگر مبادله کالا و خدمات بین خریداران و فروشندگان احتمالی است. بازار یک مکانیزم تخصیصی را ارائه می‌دهد که به موجب آن، سیگنال‌های قیمتی، فرصت‌ها و مسیرهای مبادله را به عاملان اقتصادی نشان می‌دهند و با توجه به عرضه و تقاضا در بازار، در یک بازه زمانی، یک سطح قیمت خاص به قیمت تعادلی تبدیل می‌شود که در آن عرضه و تقاضا برابر خواهند شد و به موجب آن بازار تسویه می‌شود. مهم‌ترین ویژگی یک بازار این است که به طور خودکار و از طریق رقابت آزاد و منصفانه به‌منظور ایجاد یک وضعیت ایده‌آل و حذف نارسایی‌ها عمل می‌کند. برای کارکرد خودکار مکانیسم بازار، برخی شرایط لازم است. بازار باید آزادانه و منصفانه بدون دخالت هیچ طرفی عمل کند.
  • پرداخت ۲۷ همت تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن توسط شبکه بانکی

    از تیرماه سال ۱۴۰۱ تاکنون از مجموع ۴۵۴هزار و ۶۰۱ متقاضی معرفی‌شده از طریق سامانه وزارت راه و شهرسازی به بانک‌های عامل برای دریافت تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن، حدود ۲۷هزار میلیارد تومان تسهیلات به ۳۹۳هزار و ۸۵۰ نفر از متقاضیان توسط شبکه بانکی پرداخت شده است.
  • درس‌های خالق «منطق کنش جمعی»

    دنیای اقتصاد: این روزها اقتصاد ایران دوران خوشی را پشت‌سر نمی‌گذارد و این وضعیت وارد دومین دهه خود شده است. انتشار ترجمه فارسی کتاب «فراز و فرود ملت‌ها»، اثر منسر اولسون، اقتصاددان و اندیشمند سیاسی آمریکایی، باعث شد با حضور مترجم کتاب، درس‌های این اثر و کارکردهای آن برای اقتصاد ایران بررسی شود. این کتاب با بیان نحوه عملکرد گروه‌های منافع خاص در جامعه در تلاش است سازوکار فرو رفتن یک اقتصاد در رکود و چرخه‌های مخرب رشد را توضیح دهد. این جلسه از سوی انجمن علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف و با حضور دکتر جعفر خیرخواهان برگزار شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر