شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۷ دنیای اقتصاد

اخبار سیاست گذاری - روزنامه شماره ۵۹۲۷

  • اسکن بانک‌های بیمار

    دنیای اقتصاد-گروه‌سیاستگذاری: رشد بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی طی یک‌سال اخیر سه‌برابر شده که این رقم طی یک دهه اخیر بی‌سابقه بوده است. «دنیای‌اقتصاد» در سه گزارش، ریشه‌های اصلی ناترازی بانک‌ها را از جنبه رسمی، آماری و کارشناسی بررسی کرده است. سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به پرسش «دنیای‌اقتصاد» درباره عوامل اصلی رشد بدهی بانک‌ها سه عامل «انتقال سپرده شرکت‌های دولتی به حساب واحد خزانه»، «افزایش نرخ سپرده قانونی بانک‌ها» و «بی‌انضباطی برخی بانک‌ها» را عنوان کرده است. همچنین در یک میزگرد با حضور کارشناسان حوزه بانکی به ریشه‌های اصلی ناترازی بانک‌ها پرداخته شد. به اعتقاد کارشناسان، عوامل اصلی ناترازی نظام بانکی را می‌توان در «سیاست‌های مداخله‌ای دولت در بانک‌ها»، «ضعف قوانین موجود بانکی»، «نبود سازوکار مناسب برای نظارت بانک‌ها»، «انفعال سیاست‌های پولی با تشدید سرکوب نرخ سود» و «فقدان سیستم حسابداری استاندارد» جست‌وجو کرد. در نتیجه، مادامی که این عوامل ساختاری برقرار باشد، ناترازی در بانک‌ها درمان نخواهد شد.
  • مثلث افزایش بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی

    دنیای اقتصاد: سخنگوی اقتصادی دولت برای توضیح دلایل اصلی افزایش بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در سال جاری، به سه مورد «انتقال سپرده شرکت‌های دولتی به حساب واحد خزانه»، «افزایش نرخ سپرده قانونی بانک‌ها» و «بی‌انضباطی برخی بانک‌ها در جریان نقدی» اشاره کرد. سیداحسان خاندوزی دو مورد اول را قابل‌پیش‌بینی دانست چرا که آنها را جزو سیاست‌های اتخاذی دولت در حوزه پولی دانست. با‌این‌حال بی‌انضباطی برخی بانک‌ها در جریان نقدی را منتسب به گروه خاصی از بانک‌ها دانست که دارای کج‌کارکردی هستند. او اعلام کرد که اصلاح عملکرد بانک‌های ناتراز به صورت جدی در دستور کار بانک مرکزی و دولت قرار دارد.
  • شوک‌جهانی تورم غذا

    وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مطلب «دنیای اقتصاد» با عنوان «شوک تحریم به ندارها» که در تاریخ ۱۴۰۲.۱۰.۱۷ منتشر شده بود، پاسخ داد. این وزارتخانه نوشت:

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر