شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۱ دنیای اقتصاد

اخبار سیاست گذاری - روزنامه شماره ۵۹۲۱

  • چرخه تهدید ریال

    دنیای اقتصاد-گروه سیاست‌گذاری: یکی از راه‌های تامین منابع غیرتورمی بودجه، استفاده از درآمدهای مالیاتی به جای درآمدهای نفتی یا استقراض از بانک مرکزی است. به‌طور طبیعی پیش فرض این است که مردم نیز با افزایش نرخ‌های مالیاتی همراه شوند و سیاستگذار می‌تواند با پوشش کسری بودجه از منابع مالیاتی، نرخ تورم را کاهش دهد. اما اگر این افزایش نرخ مالیات باعث کاهش انگیزه فعالیت در بخش رسمی باشد، چرخه‌ای تشکیل می‌شود که خود باعث کاهش اعتماد به ریال، افت درآمدهای مالیاتی و به تبع آن کاهش منابع دولت خواهد شد. در این شرایط به سه روش می‌توان جلوی تشکیل این حلقه را گرفت. نخست حذف هزینه‌های غیرضروری بودجه با سیاست‌هایی نظیر اصلاح ناترازی انرژی و کاهش هزینه‌های نهادهای غیرکارآ. دوم، کاهش موانع و چالش‌های ورود به بخش رسمی با تسهیل مجوزها و در نهایت اجرای سیاست‌های مناسب برای همراهی اجتماعی با دولت. در بخش سوم شفاف‌سازی درباره هزینه‌کرد منابع مالیاتی برای مردم می‌تواند یک روش موثر باشد.
  • بهترین مدل برای توسعه ایران کدام است؟

    به گفته علی سرزعیم، آنچه امروز می‌تواند اقتصاد ایران را از وضعیت ضعیف کنونی به رشد اقتصادی سوق دهد بازتخصیص منابع و سوق دادن جامعه به کار زیاد و ایجاد رفاه برآمده از آن است. علی سرزعیم، اقتصاددان، در نشستی با موضوع «موقعیت توسعه در ایران» گفت: یک جامعه فقیر نمی‌تواند توسعه‌یافته باشد. شاید در پاسخ به این گزاره برخی بگویند توسعه چیزی بیشتر از مادیات است اما این را نمی‌توان پذیرفت که جامعه فقیر می‌تواند توسعه پیدا کند. در کشورهای توسعه‌یافته مردم بیشتر، مولدتر و اثربخش‌تر کار می‌کنند و همگی هم‌جهت هستند.
  • مهار تورم؛ پیش‌شرط حفظ قدرت خرید دستمزد

    وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مطلب «دنیای اقتصاد» با عنوان «توسعه باتلاق فقر» که در تاریخ ۱۴۰۲.۱۰.۰۶ چاپ شده بود، پاسخ داد. این وزارت‌خانه نوشت: با توجه به شرح وظایف وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نکاتی را در خصوص مبحث تعیین دستمزد کارگران به اطلاع خوانندگان محترم آن روزنامه می‌رساند:
  • خسارت جهانی ۲۵۰میلیارد دلاری بلایای طبیعی

    داده‌های گردآوری‌شده توسط شرکت «مونیخ ری» نشان داد توفان‌های شدید و سایر بلایای طبیعی در سال۲۰۲۳، حدود ۲۵۰میلیارد دلار خسارت جهانی به بار آوردند که کمتر از نیمی از این رقم، تحت پوشش بیمه‌گران بود. این میزان خسارت از میانگین ۱۰ساله فراتر رفت و شامل خسارت ناشی از زلزله ویرانگر در ترکیه و سوریه بود. شرکت «مونیخ ری» اعلام کرد آمریکا، فصل توفندهای شدید کمتری نسبت به سال۲۰۲۲ داشت و بخش زیادی از خسارات تحت پوشش بیمه، مربوط به توفان‌های منطقه‌ای بود. ارنست راخ، دانشمند ارشد آب‌وهوای «مونیخ ری»، اظهار کرد: شرکت‌های بیمه اکنون باید در نحوه طبقه‌بندی توفان‌ها، بازنگری کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر