شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۵ دنیای اقتصاد

اخبار سیاست گذاری - روزنامه شماره ۵۸۸۵

  • روتوش نفتی «رشد»

    دنیای اقتصاد: تحلیل آمارهای رشد اقتصادی در تابستان، دو وجه متفاوت دارد. وجه نخست این است که رشد اقتصادی در تابستان به رقم ۷.۱درصد رسیده که نیمی از سهم رشد اقتصادی، به‌دلیل درآمدهای نفتی بوده است. در فصل دوم، رشد گروه استخراج نفت و گاز طبیعی، ۲۵.۶درصد بوده که تایید می‌کند بخش قابل توجهی از شارژ رشد تابستان به‌دلیل جهش تولید نفت بوده است. با وجود رشد بالای تولید و صادرات نفت، حصول و نحوه بهره‌مندی اقتصاد از پترودلارها در شرایط تحریمی یک ابهام است. چرا که از سوی دیگر صف تخصیص ارز طولانی‌تر شده است. اما وجه دیگر این آمارها حاکی از آن است که اوضاع اقتصاد بدون نفت مساعد نیست. مطابق بررسی‌ها رشد گروه صنایع و معادن بدون نفت در تابستان امسال به منفی ۰.۴درصد رسیده است که در ۷فصل گذشته این رقم مثبت بود. رشد بخش صنعت با ثبت رقم ۲.۶درصد کمترین سطح در ۸فصل اخیر بوده است. بنابراین این نگرانی وجود دارد که با گذر اثر مثبت درآمدهای نفتی در رشد اقتصادی، سایر گروه‌ها نتوانند زمینه را برای تداوم رشد مثبت فراهم کنند.
  • بررسی دستمزد منطقه‌ای در ایران

    مرکز پژوهش‌های مجلس در یک پژوهش به بررسی دستمزد منطقه‌ای در ایران پرداخته است. بر اساس گزارش در ماده(۴۱) قانون کار، پتانسیل تقنینی تعریف دستمزد منطقه‌ای براساس دو شاخص هزینه معیشت و نرخ تورم تعریف شده است؛ اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که استان‌های کشور نه‌تنها از نظر این دو شاخص بلکه از نظر شاخص‌های بازار کار، استاندارد زندگی و شاخص‌های تولیدی نیز متفاوت هستند. بنابراین تعریف دستمزد منطقه‌ای بر حسب استان‌های مختلف کشور موضوعیت دارد، اما لازم است موانع تقنینی، سیاسی، اجرایی و نهادی پیش رو را مد‌نظر داشت. «دنیای اقتصاد» طی روزهای آتی در گزارشی به تشریح این گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس خواهد پرداخت./دنیای اقتصاد
  • شناسایی ۱۱۰ هزار خانه لوکس

    رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه در ۷ماهه امسال، مالیات‌ستانی از مشاغل رشد بیش از ۹۲درصدی یافت، از کمک ۲۵همتی سازمان مالیاتی برای پرداخت مطالبات گندم‌کاران و کلزاکاران خبر داد. سید‌محمدهادی سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، در تشریح افزایش درآمدهای پایدار و تحقق بودجه بدون نفت گفت: سهم اصناف و مشاغل از تولید ناخالص داخلی حدود صفردرصد است ولی سهم آنان از مالیات کل کشور کمتر از ۵درصد است. بر همین مبنا میانگین مالیات پرداختی اصناف برای عملکرد سال ۱۴۰۱ پنج‌میلیون تومان بوده است.
  • جزئیات اختصاص منابع از صندوق توسعه ملی به نظام بانکی

    عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی از جزئیات اختصاص سالانه ۱۲هزار میلیارد تومان منابع به نظام بانکی سخن گفت. سید علیرضا میرمحمدصادقی، عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی، در گفت‌وگو با رادیو اقتصاد، از جزئیات اختصاص سالانه ۱۲هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی به بانک‌ها سخن گفت. میرمحمدصادقی با اشاره به ماده ۵۲ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور گفت: براساس این قانون صندوق توسعه ملی باید سالانه مبلغی از منابع ارزی‌ صندوق را تبدیل به ریال کرده و در طرح‌های کشاورزی، صنایع تبدیلی، صنعت و معدن و گردشگری در بانک‌های مختلف سپرده‌گذاری کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر