شماره روزنامه ۶۱۰۷
|

  • متر دقیق سنجش تورم

    دنیای اقتصاد: به‌رغم اهمیت بسیار بالای شاخص قیمت مصرف‌کننده یا CPI، بانک‌های مرکزی توسعه‌یافته از شاخص مخارج مصرف شخصی یا PCE به‌عنوان شاخص مبنایی و معیار اصلی سنجش تورم و سیاستگذاری خود بهره می‌گیرند. این شاخص سبدهای کالایی را در هر دو هفته یک‌بار بازبینی می‌کند و همچنین سبد کالایی روستاها را نیز در نظر می‌گیرد. به این ترتیب نمایش دقیق‌تری از سطح عمومی قیمت‌ها ارائه می‌دهد. به‌رغم اهمیت این شاخص، هیچ یک از نهادهای آماری کشور PCE را محاسبه و منتشر نمی‌کنند.
  • پرداخت مستمری ۱۳ هزار نفر از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور

    وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: با توافق صورت‌گرفته میان رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مقرر شد اعتبار شهریورماه مستمری ۱۳هزار نفر از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور که قطع شده بود، تخصیص یابد. بدین ترتیب برای شهریورماه این مصوبه اجرایی و مستمری این خانوارها پرداخت شد.
  • رقم جدید حقوق بازنشستگان اعلام شد

    بازار: کمیته فنی پیگیری مطالبات صنفی بازنشستگان کشوری و لشکری نحوه محاسبه متناسب‌سازی از طریق آیین‌نامه اصلاحی دولت را تشریح کرد. متن اصلاحیه بند ۶ ماده یک آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی در خصوص تعریف مابه‌التفاوت می‌گوید: «اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با ۹۰درصد میانگین حقوق و فوق‌العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و هم‌تراز پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند (ث) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور.»
  • معرفی سرپرست معاونت سیاستگذاری اقتصادی وزارت اقتصاد

    تسنیم: وزیر امور اقتصادی و دارایی طی حکمی «وحید ماجد» را به‌عنوان سرپرست معاونت سیاستگذاری اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی منصوب کرد. مراسم معارفه ماجد در محل دفتر کار عبدالناصر همتی و با حضور سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی، سرپرست دفتر وزارتی و سیدعلی روحانی معاون سابق سیاستگذاری اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد. بنا بر این گزارش، وزیر اقتصاد در سخنانی در این مراسم، از تلاش‌ها و دستاوردهای روحانی، معاون سابق سیاستگذاری اقتصادی وزارت متبوع و همکاری وی در طول مدت تشکیل دولت چهاردهم قدردانی و خواستار برگزاری، جلسات مشترکی با حضور روحانی و مدیران و کارکنان معاونت سیاستگذاری وزارتخانه جهت آشنایی و هماهنگی هرچه بیشتر ایشان با معاون جدید شد. او همچنین برای ماجد، سرپرست معاونت سیاستگذاری اقتصادی وزارتخانه، در انجام وظایف محوله و پیشبرد اهداف اقتصادی دولت چهاردهم آرزوی موفقیت کرد.
  • وزارت اقتصاد آماده ارائه تضامین دولتی به بخش غیردولتی است

    شادا: وزیر امور اقتصادی و دارایی با ارسال نامه‌ای به پنج وزیر، اعلام کرد: در جهت تسهیل تامین مالی تولید و تحقق شعار سال، وزارت اقتصاد آمادگی خود را برای ارائه تضامین دولتی به طرح‌های اقتصادی بخش غیر‌دولتی اعلام می‌کند.
  • اطلاعیه وزارت کار درباره حادثه معدن زغال‌سنگ در طبس

    دنیای اقتصاد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروز حادثه تلخ انتشار گاز و جان باختن شماری از کارگران معدن زغال‌سنگ معدنجو در طبس را به خانواده حادثه‌دیدگان و هموطنان تسلیت می‌گوید. به گزارش مرکز روابط عمومی و امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در پی بروز این حادثه، احمد میدری، وزیر کار، به علی‌حسین رعیتی‌فرد، معاون روابط کار این وزارتخانه، ماموریت داد برای بررسی علل بروز حادثه به این منطقه سفر کند. احمد میدری روز گذشته، اول مهر ماه به محل حادثه سفر کرد. وزارت کار به جامعه کارگری و هموطنان اطمینان می‌دهد که گزارش دقیقی از دلایل حادثه و تقصیر یا قصورهای احتمالی در زمینه رعایت اصول ایمنی معدن تهیه و منتشر کند.
  • وعده سازمان هدفمندسازی برای پرداخت مستمری جاماندگان بهزیستی

    تسنیم: رئیس سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها با بیان اینکه یارانه مستمری‌بگیران بهزیستی قطع نشده است، وعده داد اگر افرادی در لیست پرداخت سال ۱۴۰۳ بودند اما از ابتدای سال به‌هردلیلی مستمری دریافت نکرده‌‌اند ارقام پرداخت‌نشده را دریافت خواهند کرد.
  • فقرزایی با توقف جهانی‌سازی

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‏‏‏‏‏‏‏‌الملل: بررسی‌ها نشان می‌دهد که روند فقرزدایی در جهان از سال۲۰۱۵ کند شده است. کارشناسان معتقدند که در سال‌های گذشته عوامل مختلفی در این مساله موثر بوده که مهم‌ترین آن فاصله گرفتن کشورها از اتخاذ سیاست‌های مبتنی بر اصول بازار آزاد و به دنبال آن کاهش رشد اقتصادی بوده است.
  • آیا مبلغ یارانه کمک‌معیشتی خانوارها افزایش خواهد یافت؟

    مهر: درحالی‌که ارائه لایحه بودجه ‌سال‌۱۴۰۳ به مجلس شورای‌اسلامی از افزایش ۱۵‌درصدی منابع هدفمندسازی یارانه‌‌‌‌‌ها حکایت دارد، این پرسش در اذهان یارانه بگیران ایجاد شده‌است که آیا مبلغ یارانه دریافتی خانوارهای ایرانی به همین میزان افزایش خواهد یافت یا خیر؟ طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌‌‌‌‌ها گفت: طبق قانون بودجه‌رقم یارانه‌‌‌‌‌ای که سازمان هدفمند‌سازی یارانه‌‌‌‌‌ها پرداخت می‌کند بر مبنای دهک‌های اول تا سوم ۴۰۰‌هزار‌تومان به ازای هر فرد و دهک‌های چهارم تا نهم به ازای هر فرد ۳۰۰‌هزار‌تومان است که به‌حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود. او افزود: هیچ برنامه‌‌‌‌‌ای برای افزایش این مبلغ یارانه وجود ندارد و طبق آن رقم که در جدول۱۴ قانون بودجه ‌برای سازمان هدفمند‌سازی یارانه‌‌‌‌‌ها مشخص‌شده، بر همان اساس تا پایان سال‌۱۴۰۳ یارانه با این مبالغی که خدمتتان عرض‌کردم، پرداخت خواهد شد. حسینی افزود: از نیمه اول سال‌۱۴۰۳ گذشته ۱۰۰‌درصد منابعی که باید در ۶ ماه اول سال‌محقق می‌شد تقریبا ۵۳.۵۲‌درصد آن محقق شده و هم‌اکنون هم ۵۰‌درصد کسری منابع داریم به همین جهت امکان افزایش یارانه‌‌‌‌‌ها وجود ندارد.
  • تشدید بحران جمعیتی ژاپن

    مهر: ژاپن اوایل این هفته «روز احترام به سالمندان» خود را گرامی داشت، درحالی‌که این تعطیلات ملی بر یک واقعیت بحرانی تاکید دارد؛ جمعیت سالمندان در این کشور به رکورد بزرگی دست ‌‌یافته است.
  • سنجش آماری عدالت آموزشی

    دنیای اقتصاد: بررسی‌های یک پژوهش نشان می‌دهد که با وجود حمایت مالی دولت در قالب شهریه رایگان و اعطای یارانه‌های جانبی به دانشجویان، دسترسی به آموزش عالی در میان گروه‌های مختلف درآمدی چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی به‌صورت چشمگیری متفاوت است. بسیاری از خانوارهای دهک‌های بالاتر درآمدی با هزینه‌کرد چندین‌برابری در مقطع دبیرستان، مسیر دستیابی فرزندانشان به بهترین صندلی‌های دانشگاه‌های دولتی را فراهم می‌کنند.
  • ضرورت وجود آمار دقیق برای تصمیم‌گیری

    دیوان محاسبات کشور: در ادامه سلسله جلسات هیات عمومی دیوان محاسبات کشور، تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ با موضوع «عوارض و مالیات» بررسی شد. در این جلسه سید‌‌احمد‌رضا دستغیب، رئیس کل دیوان محاسبات کشور، با بیان اینکه ارائه آمار و اطلاعات جامع و کامل در گزارش‌های تفریغ بودجه، موجبات افزایش شفافیت را فراهم خواهد کرد، افزود: ارائه آمارهای دقیق و نظرات کارشناسی دیوان محاسبات کشور برای تصمیم‌گیری‌های اقتصادی کشور کمک‌کننده و موثر است. بنابراین فرای تفریغ بندها و تبصره‌های قانون بودجه سالانه، باید اطلاعات ضروری برای تحلیل و بررسی موضوع نیز تهیه شود تا بر اساس آن تصمیمات درست اقتصادی اتخاذ شود.
  • ۳۲.۲ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد

    بانک مرکزی: بانک مرکزی از اول فروردین‌ماه تا ۲۸شهریور‌ماه امسال ۳۲میلیارد و ۲۶۶میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۶میلیارد و ۹۹۶میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۷میلیارد و ۲۳۳میلیون دلار، برای خدمات ۸۰۴میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۷میلیارد و ۲۳۳میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
  • نقش بانک‌ها در برنامه هفتم

    دنیای اقتصاد: قانون برنامه هفتم پیشرفت مسیر حرکت کشور در ۵ سال آینده را مشخص می‌کند. با توجه به بانک‌محور بودن اقتصاد ایران، بررسی برنامه هفتم پیشرفت از جنبه نظام بانکی کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به همین منظور نشستی با عنوان «قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران و نظام بانکی» بامیزبانی کورش پرویزیان، سرپرست پژوهشکده پولی و بانکی، برگزار شد.
  • نگاه کارشناسی به وام کارمندان

    مجتبی قاسمی/عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی
    به‌تازگی گزارشی توسط بانک مرکزی درخصوص میزان تسهیلات پرداختی به کارکنان بانک‌های دولتی و خصوصی منتشر شده است که بازتاب‌های گسترده‌ای را در سطح جامعه ایجاد کرده است. البته پیش از این گزارش رسمی نیز بسیاری از افراد بر مبنای شهود شخصی خود حس ناخوشایندی از دسترسی آسان کارکنان بانکی به منابع مالی ارزان ابراز می‌کردند و این امر پدیده تازه‌ای نیست اما ارائه یک گزارش رسمی درواقع بر شهود آنها صحّه گذاشته و حس ناخوشایند آنها را تشدید کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر