شماره روزنامه ۶۰۴۷
|

  • سیاست انقباضی جواب می‌دهد

    دنیای اقتصاد: تورم ترکیه برای اولین‌بار در ۸ماه گذشته کاهشی شد. بر اساس آمارهای منتشرشده، نرخ تورم سالانه ماه ژوئن با ۳.۸واحد درصد کاهش به ۷۱.۶درصد رسید. این مهم پس از آن رخ داد که بانک مرکزی این کشور طی یک‌سال گذشته، نرخ بهره سیاستی را از ۸.۵درصد به ۵۰درصد افزایش داد. به این ترتیب می‌توان ادعا کرد که این کاهش در نتیجه سیاست‌های انقباضی اتخاذشده از سوی بانک مرکزی این کشور به وقوع پیوسته است و نتایج موفقیت‌آمیز سیاست‌های متعارف پولی در حال نمایان شدن است. در همین حال «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی به بررسی تاریخچه سیاست‌های پولی مدرن پرداخت و با نشان دادن ملزومات اجرای سیاست هدف‌گذاری تورمی نشان داد که بانک مرکزی مدرن نه یک امر لوکس بلکه ضرورت سیاستگذاری مدرن است. بر این اساس، سیاست پولی غالب در جهان در قرن بیست‌ویکم همچنان بر هدف‌گذاری تورمی متمرکز مانده، گرچه پس از بحران۲۰۰۸ ملاحظاتی به آن افزوده شده است.
  • سه مصوبه مهم هیات وزیران با پیگیری وزارت اقتصاد

    شادا: وزیر امور اقتصادی و دارایی با تشریح سه مصوبه مهم هیات وزیران در حوزه این وزارتخانه، در همین حال ابراز امیدواری کرد که در رقابتهای انتخاباتی، به آمار مراجع آماری داخلی و خارجی توجه شود و وضعیت شاخصهای اقتصادی تحریف نشود.
  • واریز علی‌الحساب سه‌میلیون تومانی به حساب مستمری‌بگیران تامین ‌اجتماعی

    سازمان تامین ‌اجتماعی: میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین ‌اجتماعی، از پرداخت مبلغ سه‌میلون تومان بابت علی‌الحساب متناسب‌سازی و معیشت بازنشستگان عزیز برای ماه‌های فروردین تا خرداد‌ماه خبر داد. موسوی با اشاره به رویکرد دولت مردمی سیزدهم و شهید جمهور در مورد ارتقای معیشت اقشار بازنشسته و مستمری‌بگیر گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی و مهم دولت مردمی سیزدهم و شخص رئیس‌جمهور شهیدمان حضرت آیت‌الله رئیسی، توجه به معیشت و زندگی بازنشستگان و مستمری‌بگیران عزیز بود.
  • رونمایی از سند معماری یکپارچه فناوری اطلاعات و مرکز عملیات امنیت

    شادا: مراسم رونمایی از سند معماری یکپارچه فناوری اطلاعات و مرکز عملیات امنیت در روز شنبه ۱۶ تیرماه با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار می‌شود. طراحی معماری یکپارچه فناوری اطلاعات وزارت امور اقتصادی و دارایی، به اسنادی منجر می‌شود که علاوه بر توصیف معماری وضع موجود و طراحی معماری وضع مطلوب در چهار لایه خدمات کسب‌و‌کار، داده و اطلاعات‌،‌ سامانه‌های نرم‌افزاری و زیرساخت، برنامه عملیاتی لازم را برای دستیابی به وضعیت مطلوب این وزارتخانه در هر چهار لایه مذکور، به صورت هم‌راستا با اهداف و راهبردهای مشخص‌شده در سطح وزارتخانه تدوین می‌کند. تقویت حاکمیت فاوا، تقویت حاکمیت داده، تحقق برنامه تحول دیجیتال در حوزه اقتصاد کشور، بسترسازی برای تحقق اقتصاد هوشمند، تقویت مدیریت منابع (سرمایه انسانی، مالی، دانش، نرم‌افزاری و سخت‌افزاری) در حوزه فاوا از جمله مواردی است که با اجرای این پروژه به توانمندی‌های وزارت اقتصاد افزوده می‌شود.
  • ابرمانع اصلاحات اقتصادی

    دنیای اقتصاد: احیای اقتصاد ایران ممکن است؛ به شرطی که دست سیاستگذار برای استفاده از ابزارهای مختلف باز باشد. اما آیا تحریم اجازه تحول اقتصادی را به کشور می‌دهد؟ «دنیای‌اقتصاد» این موضوع را با ۲۵اقتصاددان مورد بحث قرار داده است. قاطبه اقتصاددانان ایرانی با گرایش‌های مختلف نظری معتقدند گام نخست عبور اقتصاد ایران از تله رشد اقتصادی پایین و پرنوسان، خارج شدن از حصار تحریم است. کشورها تنها زمانی موفق به گسستن تله فقر و رها شدن از بیماری‌های اقتصادی شده‌اند که از همه فرصت‌های خود برای تحقق رشد اقتصادی بالا و پایدار بهره جستند. در کنار این نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد» الزامات رشد ۸درصدی را بررسی کرده است که نشان می‌دهد حتی در یک سناریوی «خوش‌بینانه» تنها یک‌سوم از سرمایه‌گذاری لازم برای تحقق رشد ۸درصدی محقق خواهد شد. درصورتی‌که ریسک‌های سیاسی و اقتصادی را نیز در نظر بگیریم، احتمال تحقق سرمایه‌گذاری لازم برای رشد اقتصادی مدنظر برنامه توسعه هفتم، بسیار کمتر خواهد شد.
  • الزامات رشد ۸درصدی

    دنیای اقتصاد: در میان مناظرات نامزدهای ریاست جمهوری، چه در دور اول و چه در دور دوم انتخابات، یکی از مهم‌ترین سوالات مطرح‌شده در رابطه با رشد اقتصادی و سیاست‌های مناسب برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی بود. تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی، در برنامه هفتم توسعه، به عنوان یکی از مهم‌ترین اهداف اقتصادی کشور مطرح شده است. در این شرایط، سوال این است که آیا تحقق چنین رشدی، با توجه به امکانات اقتصاد کشور و وضعیت سیاسی آن امکان‌پذیر است؟
  • راهکارهای دیوان محاسبات برای حل مشکل عدم تحقق منابع هدفمندسازی یارانه‌ها

    دیوان محاسبات کشور: دیوان محاسبات کشور، برای برای حل مشکل عدم تحقق منابع هدفمندسازی یارانه‌ها تذکرات و راهکارهای عملیاتی را ارائه کرد. این نهاد نظارتی برای حل موضوع عدم تحقق منابع هدفمندسازی یارانه‌ها اقدامات لازم را در دستور کار قرار داده است. تاکید بر تهیه و ابلاغ آیین‌نامه اجرایی موضوع حکم قانونی تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰، تاکید بر تهیه و ابلاغ دستورالعمل مربوط به اصلاح و بازنگری افراد یارانه‌بگیر، پیگیری وصول مطالبات شرکت ملی گاز ایران از بدهکاران عمده، تاکید بر واریز منابع ارزی حاصل از صادرات فرآورده‌های نفتی توسط شرکت ملی نفت ایران به حساب‌های هدفمندسازی یارانه نزد بانک مرکزی بلافاصله بعد از وصول و تاکید بر اجرای تکلیف محوله به وزارت اقتصاد و بانک مرکزی با نظارت بر فرآیند وصول منابع هدفمندسازی یارانه توسط شرکت‌های ذی‌مدخل تابعه وزارت نفت از جمله مواردی بود که این نهاد نظارتی در خصوص آن تذکرات لازم را ارائه و راهکارهای عملیاتی را مطرح کرد.
  • ایجاد ۷۷۵هزار شغل خالص در سه سال اخیر

    ایسنا: معاون اشتغال وزیر کار ۱۰درصد اشتغال ایجادی در کشور را مربوط به حوزه مشاغل خانگی دانست و با بیان اینکه مشاغل خانگی تا قبل از دولت سیزدهم منزوی بودند اما در این دولت از گوشه رینگ درآمدند، گفت که ایجاد ۷۷۵هزار شغل خالص در سه سال اخیر، تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری و کاهشی شدن آمار بیکاری فارغ‌التحصیلان از اقدامات شاخص دولت سیزدهم است. محمود کریمی بیرانوند در یک نشست خبری به ارائه گزارش عملکرد سه‌ساله در دولت سیزدهم پرداخت و درباره ایجاد مشاغل خانگی گفت: یکی از اقدامات تحولی دولت سیزدهم مشاغل خانگی است که در حوزه تسهیلات و اعتباری که برایش در نظر گرفته شد، قابل مقایسه با دولت‌های قبل نبوده است.
  • چرا باید در انتخابات ۱۵ تیر شرکت کرد؟

    انتخابات هشت تیرماه ۱۴۰۳ پیام‌های مهم و متعددی در بر داشت که اینجا فرصت پرداختن به همه آنها نیست. از جمله نتایج برآمده از این رویداد مهم آن بود که مشخص شد درصد بزرگی از جمعیت صاحب رای کشور، یا آینده مطلوب خود را در میان هیچ‌کدام از چهره‌های تایید‌شده ندیدند؛ یا نامزدها را در جایگاهی ارزیابی نکردند که بتوانند به آنچه می‌گویند عمل کنند؛ یا می‌خواستند به مسالمت‌آمیزترین شکل ممکن بگویند که خواستارِ تغییراتی بسیار بزرگ‌تر هستند.
  • مثبت شدن رشد تشکیل سرمایه ثابت در دولت سیزدهم

    سازمان برنامه و بودجه کشور به گزارشی‌ با عنوان‌ «هشدار ریزش رشد اقتصادی» که در تاریخ ۱۴۰۳.۰۳.۲۴‌ در روزنامه «دنیای اقتصاد» منتشر شد، پاسخ داد. این سازمان نوشته است:
  • نمره اقتصادی بایدن و ترامپ

    دنیای‌اقتصاد - نیوشا شایان‌مهر: اقتصاد یکی از موضوعات داغ بحث بین جو بایدن و رئیس‌جمهور سابق، دونالد ترامپ، بود. مناظره با تاکید بایدن بر بهبود اقتصادی در دوران حکمرانی خود و حمله ترامپ به تورم در دوران بایدن پیش رفت، اما حقیقت چیزی در این بین است؛ چرا که هر دو رئیس‌جمهور در دوران ریاست خود با اثرات بی‌سابقه پاندمی کرونا مواجه شده‌اند. در این گزارش عوامل کلیدی اقتصادی در دوران ریاست هر دو فرد را بررسی کنیم.
  • آگهی مجمع عمومی عادی سالانه انجمن اقتصاد ایران (نوبت دوم)

    دنیای اقتصاد: هیات‌مدیره انجمن اقتصاد ایران با شماره ثبت ۱۴۲۵ و شناسه ملی ۱۰۱۰۰۱۴۴۶۲۷ آگهی دعوت به مجمع عمومی عادی (نوبت دوم ) را منتشرکرد. بدین‌وسیله از کلیه اعضای پیوسته انجمن دعوت می‌شود در جلسه مجمع عمومی عادی سالانه (نوبت دوم) انجمن اقتصاد ایران که در روز ‌شنبه مورخ ۱۴۰۳.۰۴.۳۰ ساعت ۱۴ به نشانی تهران- خیابان مفتح جنوبی- کوچه افشار- پلاک ۸- طبقه اول، واحد ۱ تشکیل می‌شود حضور بهم رسانند.
  • ۱۰ پرسش از دو نامزد

    دنیای اقتصاد: اقتصاد ایران در سال‌های اخیر با چالش‌های زیادی دست و پنجه نرم کرده است. این موضوع باعث شده است که خانوارهای ایرانی نیز به‌دلیل حال نامساعد اقتصاد با ریسک‌های قابل توجهی روبه‌رو شوند.از این‌رو رئیس‌جمهور جدید برای بهبود وضعیت اقتصادی با شرایط دشواری روبه‌رو خواهد شد. او باید برای اقتصاد برنامه داشته باشد و تیم اقتصادی هماهنگی را برای حل مسائل اقتصادی به‌کار گیرد. از سوی دیگر، دو نامزدی که در مرحله نهایی وارد رقابت می‌شوند، باید برنامه‌های خود را به زبان ساده و همه‌فهم برای مردم توضیح دهند. امروز و فردا قرار است که مناظره‌های تلویزیونی از سر گرفته شود و رای‌دهندگان در انتظار هستند که از نامزدها در دور جدید مناظرات حرف‌های جدیدی بشنوند. نکته‌ای که در مناظره‌های قبلی بیشتر به چشم می خورد، این بود که نامزدها بیش از آنکه برنامه‌های خود را تشریح کنند، به نقد وضعیت موجود یا رویکرد یکدیگر ‌پرداختند و مخاطبان نمی‌توانستند به یک ارزیابی مشخص از مواجهه نامزدها با چالش‌های اقتصادی دست پیدا کنند. حال با کاهش تعداد نامزدها، ارائه برنامه‌ها برای حل موضوعات اقتصادی می‌تواند عیار هر نامزد را برای سکانداری دولت آینده مشخص کند. در روزهای اخیر با یارکشی نامزدها به‌ویژه در تیم‌های اقتصادی، رای‌دهندگان گمانه‌زنی‌هایی درباره آینده اقتصاد با هر یک از نامزدها به صورت می‌دهند. به بیان دیگر، با توجه به سوابق قبلی افراد نزدیک به هر یک از نامزدها، رویکرد آنها را در مواجهه با وضعیت اقتصادی مورد بررسی قرار می‌دهند. این در حالی است که هر یک از این نامزدها می‌توانند با صحبت کردن شفاف از برنامه‌های خود، به ابهامات و گمانه‌های مطرح‌شده پاسخ دهند. «دنیای‌اقتصاد» در یک بررسی ۱۰پرسش اصلی اقتصاد را برای میز مناظره امروز دو نامزد، تهیه کرده است. پاسخ به این سوالات می‌تواند تا حدودی مواضع و برنامه دولت آینده را برای رای‌دهندگان مشخص کند.
  • ایران از کشورهای پیشرو در نظام آماری است

    ایرنا:‌ رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور بر لزوم تقویت مرجعیت مرکز آمار ایران در تهیه، تولید و انتشار آمار به‌روز و متقن تاکید کرد و گفت: پیشرفتگی نظام آماری، یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی کشور است و ایران از جمله کشورهای پیشرو از این جهت است. داود منظور روز شنبه ۹ تیرماه ۱۴۰۳ در شصت و دومین نشست شورای عالی آمار، با بیان اینکه شاهد دستاوردهای خوبی در نظام آماری کشور هستیم، اظهار کرد: مرکز آمار ایران توانسته است آمارهای به‌روز و متقنی را با همکاری دستگاه‌ها و طبق تقویم و زمان‌بندی مشخص، تولید و منتشر کند که به عنوان مرجع اصلی در همه دستگاه‌ها مورد استفاده و استناد قرار می‌گیرد. معاون رئیس‌جمهور با تاکید بر لزوم تقویت مرجعیت مرکز آمار ایران در تهیه، تولید و انتشار آمار به‌روز و متقن، افزود: اجرای سرشماری ثبتی‌مبنا در سال ۱۴۰۵، یک موضوع بسیار مهم است که باید تمام ترتیبات و مقدمات مربوط به اجرای آن، به‌دقت و با برنامه پیش برود تا این سرشماری به‌خوبی انجام شود.
  • پیام اقتصادی انتخابات

    دنیای اقتصاد: دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری دولت چهاردهم برگزار شد و با اعلام نتایج و ترکیب آرا، سه گروه اصلی جامعه پیغام خود را منعکس کردند. گروه اول کسانی بودند که در انتخابات مشارکت نکردند، گروه دوم با رویکرد میانه‌روی و اصلاح‌طلبی موافق بودند و گروه سوم نیز از درون جریان جبهه انقلاب به نامزد خود رای دادند. برآیند این وضعیت نشان می‌دهد که این سه گروه در انتقاد از شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کنونی کشور مشترک هستند؛ اما هرکدام روش خاص خود را برای خروج از این وضعیت پیشنهاد می‌دهند. فارغ از اینکه کدام راه درست است و چه روشی اجرایی می‌شود، رئیس‌جمهور آینده باید برای سامان‌دهی به وضعیت اقتصاد کشور، اصلاحات اقتصادی را با حمایت مردم اجرایی کند. حال پرسش کلیدی این است که با توجه به نیاز اجماع‌سازی میان مردم و سیاستمداران برای توفیق در اصلاحات، با کدام ابزار و سیاست می‌توان این تفاهم را ایجاد کرد؟ و آیا رئیس دولت جدید، برای توفیق در این امر از امتیاز ویژه‌ای برخوردار خواهد شد؟

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر