شماره روزنامه ۶۰۴۵
|

  • چرا باید در انتخابات ۱۵ تیر شرکت کرد؟

    انتخابات هشت تیرماه ۱۴۰۳ پیام‌های مهم و متعددی در بر داشت که اینجا فرصت پرداختن به همه آنها نیست. از جمله نتایج برآمده از این رویداد مهم آن بود که مشخص شد درصد بزرگی از جمعیت صاحب رای کشور، یا آینده مطلوب خود را در میان هیچ‌کدام از چهره‌های تایید‌شده ندیدند؛ یا نامزدها را در جایگاهی ارزیابی نکردند که بتوانند به آنچه می‌گویند عمل کنند؛ یا می‌خواستند به مسالمت‌آمیزترین شکل ممکن بگویند که خواستارِ تغییراتی بسیار بزرگ‌تر هستند.
  • مثبت شدن رشد تشکیل سرمایه ثابت در دولت سیزدهم

    سازمان برنامه و بودجه کشور به گزارشی‌ با عنوان‌ «هشدار ریزش رشد اقتصادی» که در تاریخ ۱۴۰۳.۰۳.۲۴‌ در روزنامه «دنیای اقتصاد» منتشر شد، پاسخ داد. این سازمان نوشته است:
  • نمره اقتصادی بایدن و ترامپ

    دنیای‌اقتصاد - نیوشا شایان‌مهر: اقتصاد یکی از موضوعات داغ بحث بین جو بایدن و رئیس‌جمهور سابق، دونالد ترامپ، بود. مناظره با تاکید بایدن بر بهبود اقتصادی در دوران حکمرانی خود و حمله ترامپ به تورم در دوران بایدن پیش رفت، اما حقیقت چیزی در این بین است؛ چرا که هر دو رئیس‌جمهور در دوران ریاست خود با اثرات بی‌سابقه پاندمی کرونا مواجه شده‌اند. در این گزارش عوامل کلیدی اقتصادی در دوران ریاست هر دو فرد را بررسی کنیم.
  • آگهی مجمع عمومی عادی سالانه انجمن اقتصاد ایران (نوبت دوم)

    دنیای اقتصاد: هیات‌مدیره انجمن اقتصاد ایران با شماره ثبت ۱۴۲۵ و شناسه ملی ۱۰۱۰۰۱۴۴۶۲۷ آگهی دعوت به مجمع عمومی عادی (نوبت دوم ) را منتشرکرد. بدین‌وسیله از کلیه اعضای پیوسته انجمن دعوت می‌شود در جلسه مجمع عمومی عادی سالانه (نوبت دوم) انجمن اقتصاد ایران که در روز ‌شنبه مورخ ۱۴۰۳.۰۴.۳۰ ساعت ۱۴ به نشانی تهران- خیابان مفتح جنوبی- کوچه افشار- پلاک ۸- طبقه اول، واحد ۱ تشکیل می‌شود حضور بهم رسانند.
  • ۱۰ پرسش از دو نامزد

    دنیای اقتصاد: اقتصاد ایران در سال‌های اخیر با چالش‌های زیادی دست و پنجه نرم کرده است. این موضوع باعث شده است که خانوارهای ایرانی نیز به‌دلیل حال نامساعد اقتصاد با ریسک‌های قابل توجهی روبه‌رو شوند.از این‌رو رئیس‌جمهور جدید برای بهبود وضعیت اقتصادی با شرایط دشواری روبه‌رو خواهد شد. او باید برای اقتصاد برنامه داشته باشد و تیم اقتصادی هماهنگی را برای حل مسائل اقتصادی به‌کار گیرد. از سوی دیگر، دو نامزدی که در مرحله نهایی وارد رقابت می‌شوند، باید برنامه‌های خود را به زبان ساده و همه‌فهم برای مردم توضیح دهند. امروز و فردا قرار است که مناظره‌های تلویزیونی از سر گرفته شود و رای‌دهندگان در انتظار هستند که از نامزدها در دور جدید مناظرات حرف‌های جدیدی بشنوند. نکته‌ای که در مناظره‌های قبلی بیشتر به چشم می خورد، این بود که نامزدها بیش از آنکه برنامه‌های خود را تشریح کنند، به نقد وضعیت موجود یا رویکرد یکدیگر ‌پرداختند و مخاطبان نمی‌توانستند به یک ارزیابی مشخص از مواجهه نامزدها با چالش‌های اقتصادی دست پیدا کنند. حال با کاهش تعداد نامزدها، ارائه برنامه‌ها برای حل موضوعات اقتصادی می‌تواند عیار هر نامزد را برای سکانداری دولت آینده مشخص کند. در روزهای اخیر با یارکشی نامزدها به‌ویژه در تیم‌های اقتصادی، رای‌دهندگان گمانه‌زنی‌هایی درباره آینده اقتصاد با هر یک از نامزدها به صورت می‌دهند. به بیان دیگر، با توجه به سوابق قبلی افراد نزدیک به هر یک از نامزدها، رویکرد آنها را در مواجهه با وضعیت اقتصادی مورد بررسی قرار می‌دهند. این در حالی است که هر یک از این نامزدها می‌توانند با صحبت کردن شفاف از برنامه‌های خود، به ابهامات و گمانه‌های مطرح‌شده پاسخ دهند. «دنیای‌اقتصاد» در یک بررسی ۱۰پرسش اصلی اقتصاد را برای میز مناظره امروز دو نامزد، تهیه کرده است. پاسخ به این سوالات می‌تواند تا حدودی مواضع و برنامه دولت آینده را برای رای‌دهندگان مشخص کند.
  • ایران از کشورهای پیشرو در نظام آماری است

    ایرنا:‌ رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور بر لزوم تقویت مرجعیت مرکز آمار ایران در تهیه، تولید و انتشار آمار به‌روز و متقن تاکید کرد و گفت: پیشرفتگی نظام آماری، یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی کشور است و ایران از جمله کشورهای پیشرو از این جهت است. داود منظور روز شنبه ۹ تیرماه ۱۴۰۳ در شصت و دومین نشست شورای عالی آمار، با بیان اینکه شاهد دستاوردهای خوبی در نظام آماری کشور هستیم، اظهار کرد: مرکز آمار ایران توانسته است آمارهای به‌روز و متقنی را با همکاری دستگاه‌ها و طبق تقویم و زمان‌بندی مشخص، تولید و منتشر کند که به عنوان مرجع اصلی در همه دستگاه‌ها مورد استفاده و استناد قرار می‌گیرد. معاون رئیس‌جمهور با تاکید بر لزوم تقویت مرجعیت مرکز آمار ایران در تهیه، تولید و انتشار آمار به‌روز و متقن، افزود: اجرای سرشماری ثبتی‌مبنا در سال ۱۴۰۵، یک موضوع بسیار مهم است که باید تمام ترتیبات و مقدمات مربوط به اجرای آن، به‌دقت و با برنامه پیش برود تا این سرشماری به‌خوبی انجام شود.
  • پیام اقتصادی انتخابات

    دنیای اقتصاد: دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری دولت چهاردهم برگزار شد و با اعلام نتایج و ترکیب آرا، سه گروه اصلی جامعه پیغام خود را منعکس کردند. گروه اول کسانی بودند که در انتخابات مشارکت نکردند، گروه دوم با رویکرد میانه‌روی و اصلاح‌طلبی موافق بودند و گروه سوم نیز از درون جریان جبهه انقلاب به نامزد خود رای دادند. برآیند این وضعیت نشان می‌دهد که این سه گروه در انتقاد از شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کنونی کشور مشترک هستند؛ اما هرکدام روش خاص خود را برای خروج از این وضعیت پیشنهاد می‌دهند. فارغ از اینکه کدام راه درست است و چه روشی اجرایی می‌شود، رئیس‌جمهور آینده باید برای سامان‌دهی به وضعیت اقتصاد کشور، اصلاحات اقتصادی را با حمایت مردم اجرایی کند. حال پرسش کلیدی این است که با توجه به نیاز اجماع‌سازی میان مردم و سیاستمداران برای توفیق در اصلاحات، با کدام ابزار و سیاست می‌توان این تفاهم را ایجاد کرد؟ و آیا رئیس دولت جدید، برای توفیق در این امر از امتیاز ویژه‌ای برخوردار خواهد شد؟
  • تامین ۱۷.۴ میلیارد دلار ارز مورد نیاز واردات

    بانک مرکزی: از اول فروردین‌ماه تا ۸ تیرماه ۱۴۰۳، ۱۷میلیارد و ۴۱۷میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. از ابتدای سال جاری تا ۸ تیرماه برای کالاهای اساسی ۳میلیارد و ۹۷۵میلیون دلار، ‌برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۹میلیارد و ۸۷۷میلیون دلار و برای خدمات ۳۴۵میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۳میلیارد و ۲۲۰میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت. این گزارش حاکی است برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۳میلیارد و ۲۵۴میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۷۲۱میلیون دلار و در مجموع ۳میلیارد و ۹۷۵میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز با نرخ ۲۸۵۰۰تومان با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزان‌تر پرداخت شد.
  • فاکتور سیاست برای اقتصاد

    دنیای اقتصاد: دولت جدید چالش‌های بسیاری برای حل دارد و باید تصمیمات سختی اتخاذ کند. پرسش کلیدی آن است که دولت‌های قبلی چه زمانی توانسته‌اند بیشترین اثرگذاری را داشته باشند و بر مشکلات فائق آیند؟ موسی غنی‌نژاد و فرهاد نیلی در میزگرد «تجارت فردا» این موضوع را مورد بررسی قرار دادند که سکاندار جدید چگونه می‌تواند در ماموریت خود موفق باشد. به گفته اقتصاددانان، برای موفقیت اقتصاد نیاز است که زمین حکمرانی از حالت ناترازی خارج شود و به یک زمین تراز برای حل مسائل اقتصادی تبدیل شود. اگر سیاستگذاری دولت در یک زمین ناتراز صورت گیرد، این ناترازی به همه ابعاد اقتصاد کشور منتقل خواهد شد و در نهایت در حوزه اقتصاد، این ناترازی‌ها محاسبه خواهد شد. در نتیجه ناترازی حکمرانی، تورم رشد می‌کند، رشد اقتصادی بی‌جان می‌شود و ناپایداری‌ها و نوسان‌ها بیشتر می‌شود و این صورت‌حسابی است که سیاست برای اقتصاد می‌نویسد. بنابراین برای تغییرات اصلی نیاز است که راهبرد اصلی برای حل مسائل تغییر کند تا تغییرات واقعی و ملموس باشد.
  • بهترین راه شفاف‌سازی قیمت‌ها در رستوران‌ها

    دکتر زین‌العابدین امینی/عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی
    اتحادیه رستوران‌ها و چلوکبابی‌های تهران در روز چهارشنبه، ۳۰خرداد ۱۴۰۳، خبر از ابطال تایید قیمت‌های صادره و الزام به بررسی دقیق هزینه‌ها داد. این اقدام اتحادیه نشان از جدیت در کنترل قیمت‌ها و حفاظت از حقوق مصرف‌کنندگان دارد. سامانه مودیان مالیاتی به عنوان ابزاری کارآمد و موثر می‌تواند در این زمینه نقش مهمی ایفا کند. این سامانه با ایجاد شفافیت در معاملات و هزینه‌ها، امکان کنترل دقیق‌تر قیمت‌گذاری‌ها و جلوگیری از تخلفات را فراهم می‌آورد.
  • نوبلیست‌های اقتصادی علیه ترامپ

    دنیای اقتصاد: شانزده تن از برندگان جایزه نوبل در یک نامه هشدار‌آمیز اعلام کردند که در صورت پیروزی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در انتخابات ریاست‌جمهوری و پیشبرد برنامه‌های اقتصادی او، وضعیت تورمی آمریکا به سوی تورم بیشتر سوق خواهد یافت. اقتصاددانان مشهوری همچون جوزف استیگلیتز، رابرت شیلر، جورج آرکلوف، آلوین راث و پل رومر از امضاکنندگان این نامه بودند.
  • مبلغ متناسب‌سازی بازنشستگان تامین‌‎‌اجتماعی به‌زودی پرداخت می‌شود

    میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی ضمن اعلام خبر تکمیل پرداخت معوقات فروردین‌ماه مستمری‌‌بگیران ‌سازمان با مبلغی بالغ بر ۱۳هزار میلیارد تومان که مطابق اعلام قبلی و از ابتدای این هفته تا روز پنج‌شنبه هفتم تیر پرداخت شد، گفت: با توجه به ابلاغ برنامه هفتم توسعه و ماده ۲۹ الحاقی در زمینه متناسب‌سازی و همچنین تاکید دولت محترم بر پرداخت علی‌الحساب، در اسرع وقت پرداخت مبالغ متناسب‌سازی به بازنشستگان تامین‌اجتماعی آغاز خواهد شد. موسوی تاکید کرد؛ محاسبه مابه‌التفاوت متناسب‌سازی برای بازنشستگان عزیز تامین‌اجتماعی، از ابتدای سال ۱۴۰۳ انجام می‌شود و در این زمینه جای هیچ گونه نگرانی نیست.
  • سی و پنجمین حراج شمش طلا ۱۰ تیرماه برگزار می‌شود

    بازار: سی و پنجمین جلسه حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران، روز یکشنبه دهم تیر ماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد. مرکز مبادله اعلام کرد: متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران می‌توانند با واریز مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال (۳۵۰میلیون تومان) به عنوان وجه‌الضمان به ازای هر قطعه شمش طلا تا ساعت ۲۴ روز شنبه نهم تیر ماه، در سی و پنجمین حراج این مرکز شرکت کنند. این حراج از ساعت ۱۲ تا ۱۶ در تالار معاملات طلای مرکز مبادله ایران برگزار خواهد شد. طی ۳۴ حراج حضوری شمش طلای برگزار شده در مرکز مبادله ایران، ۵۵۸۹ کیلوگرم شمش طلای استاندارد با عیار حداقل ۹۹۵ در هزار مورد معامله قرار گرفته است.
  • تداوم مذاکرات لغو تحریم‌ها در دولت آینده

    دنیای اقتصاد: رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست خبری که روز گذشته برگزار شد، در پاسخ به پرسش «دنیای اقتصاد»، ضمن پذیرش اثر تحریم‌ها بر اقتصاد کشور و ابراز امیدواری از پیگیری مذاکرات رفع تحریم در دولت آینده، به نقش پررنگ خنثی‌سازی تحریم‌ها در دولت سیزدهم اشاره کرد. نکته دیگر، در نشست روز گذشته، تحلیل رئیس سازمان از ویدئوی صحبت‌های ترامپ درباره ایران بود.
  • دوگانه ناممکن در اقتصاد

    دنیای اقتصاد: در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری، مروری بر وعده‌های اقتصادی نامزدها و اهداف اعلامی آنها می‌تواند در ارزیابی ما از برنامه آنها بسیار موثر باشد. بررسی وعده‌ها و قول‌های نامزدها نشان می‌دهد بسیاری از نامزدهای ریاست‌جمهوری اهدافی متناقض را در برنامه اقتصادی خود گنجانده‌اند. تقریبا تمام نامزدهای انتخاباتی بر کنترل کسری بودجه و تورم تاکید می‌کنند، با این حال، آنها وعده اضافه کردن یارانه‌های متعدد، افزایش تسهیلات رفاهی و خودکفایی در تولیدات کشاورزی و دامی را داده‌اند که به وضوح در تناقض با شیوه سیاستگذاری مورد نیاز برای کنترل تورم است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر