مشاغل خانگی طی سال‌های قبل منزوی بودند ولی در دولت سیزدهم از گوشه رینگ درآمدند و رونق گرفتند. او ادامه داد: خوشبختانه طی سال گذشته ۵۰۰۰میلیارد تومان اعتبار برای بحث مشاغل خانگی توسط بانک مرکزی اختصاص یافت در‌حالی‌که تسهیلات مشاغل خانگی در سال ۱۳۹۹جمعا ۲۰۰میلیارد تومان بوده است. معاون اشتغال وزیر کار افزود: مجوزهای مشاغل خانگی در دولت سیزدهم برخط و سه‌روزه صادر شد و طبق آمارها ۱۰درصد اشتغال ایجادی کشور در طول سه سال اخیر مربوط به حوزه مشاغل خانگی بوده است. او در ادامه از تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری به عنوان یکی از اقدامات شاخص دولت سیزدهم در حوزه اشتغال نام برد و اظهار کرد: مطابق با آخرین آمار مرکز آمار ایران، در سال ۱۴۰۲ نرخ بیکاری به عدد ۸.۱درصد رسید و نرخ مشارکت اقتصادی به ۴۱.۳درصد افزایش یافت.

این یعنی وضعیت محیط کسب‌وکار و بازار کار رو به بهبود بوده است. نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال از ۲۳.۶درصد در پایان  ۱۴۰۰ به ۲۱.۲درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسید. نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان مستمرا در ۳ سال اخیر کاهشی بوده و  به ۱۱.۸درصد رسیده است. اشتغال ناقص هم در سال ۱۴۰۰ از ۱۰.۲ به ۸.۲ در سال ۱۴۰۲رسیده است. او ادامه داد: در چهار سال اول دولت یازدهم نرخ بیکاری مستمرا افزایشی بوده که عدد عجیبی است. اما مهم‌ترین دلیل کاهش نرخ بیکاری و آمارهای امیدوارکننده بازار کار در دولت شهید رئیسی، وحدت فرماندهی اشتغال کشور بود و ایشان دغدغه اشتغال را تسری داده بودند. کریمی بیرانوند افزود: موثرترین اقدامی که صورت گرفت این بود که شهید رئیسی ۸ جلسه شورای عالی اشتغال را برگزار کردند که در کمتر از ۳سال اتفاق افتاد و باعث شد در هر جلسه شورای عالی اشتغال گزارش وضعیت بازار کار را ارائه می‌کردیم و مشخص می‌شد که کدام استان یا دستگاه‌ جلوتر یا عقب‌تر است.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار خاطرنشان کرد: طی ۸ جلسه بیش از ۸۰ مصوبه تصویب شد و در طول این ۳ سال ۷۲درصد پیشرفت در اجرای مصوبات داشتیم. به گفته وی، به روایت مراکز رسمی بین‌المللی از جمله بانک جهانی، دولت رئیسی کمترین نرخ بیکاری را داشت و در ۲۵ استان کشور شاهد کاهش نرخ بیکاری بودیم و نرخ بیکاری در بیشتر استان‌ها تک رقمی شد. کریمی بیرانوند در پاسخ به این پرسش که چه عوامل و اقداماتی در این زمینه اثرگذار بوده است، گفت: نکته اساسی این بود که تقسیم کار ملی، استانی، شهرستانی و روستایی در حوزه اشتغال در این دولت صورت گرفت. در دولت سیزدهم سامانه ملی رصد اشتغال ایجاد شد که به صورت لحظه‌ای و برخط آخرین وضعیت اشتغال کشور در بخش‌های مختلف موضوعی و دستگاهی را به ما اعلام می‌کرد.

اختصاص ۲۵ درصد از سهم اشتغال ایجادی به فارغ‌التحصیلان

او گفت: تفاوت امسال با سال گذشته این بود که دولت سیزدهم جرات کرد برای اولین بار ۲۵درصد از سهم اشتغال ایجادی را که به استانداران ابلاغ کرده بود به فارغ‌التحصیلان تخصیص بدهد؛ به همین منظور در آخرین جلسه شورای عالی اشتغال به ریاست سرپرست مرکز نهاد ریاست‌جمهوری بسته ۱۴بندی برای رسیدن به تعهد اشتغال ایجادی در حوزه فارغ‌التحصیلان به استانداران ابلاغ شد. او همچنین در جمع خبرنگاران، تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار را از دیگر اقدامات شاخص دولت سیزدهم برشمرد و گفت: یکی دیگر از اقداماتی که مجموعه وزارت کار خصوصا شهید رئیسی دنبال می‌کرد، بحث احیای واحدها و بنگاه‌های راکد بود و طبق آمارها در این دولت بیش از ۸هزار بنگاه راکد به چرخه تولید بازگشتند. کریمی بیرانوند با بیان اینکه در این دولت نظارت بر اشتغال کشور به صورت سختگیرانه انجام گرفت، ادامه داد: دستگاه‌ها متوجه شدند که نمی‌توانند آمارهایی را که مطابق با وضعیت بازار نیست ثبت کنند.

افزایش ۹۰۰ هزارنفری بیمه‌شدگان جدید تامین اجتماعی

به گزارش ایسنا، معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از اظهارات خود، خالص اشتغال ایجادی در دولت سیزدهم را ۷۷۵ هزار نفر ذکر کرد و گفت: تعداد بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی افزایش یافت و بیش از ۹۰۰ هزار نفر  بیمه‌شده جدید افزوده شد.