ضرورت برقراری بیمه شاغلان کسبوکارهای مجازی
به صراحت اعلام میکنیم که بر اساس قانون به سراغ این کسبوکارها خواهیم رفت و نمیگذاریم حق شاغلان ضایع شود. کسانی که در این حوزهها مشغول بهکار هستند، باید خودشان و خانوادهشان دربرابر شرایط سخت، بیماری، بیکاری، ازکارافتادگی و بازنشستگی بتوانند از مواهب بیمهای استفاده کنند و به همین منظور موضوع را با جدیت پیگیری میکنیم و به سراغ سایر بخشها و مشاغل فاقد پوشش بیمهای نیز خواهیم رفت. میرهاشم موسوی در این جلسه با اشاره به تکلیف اصل۲۹ قانوناساسی در زمینه توسعه پوشش بیمه به همه آحاد جامعه گفت: بیمه حقی همگانی است و ما متکفل آن هستیم و در قبال آن وظیفه داریم. اولویت تعهدات بینالنسلی که در سیاستهای ابلاغی هم جزو تکالیف اصلی ماست، نهتنها از اولویت تعهدات بهروز کمتر نیست، بلکه بیشتر هم هست.
او تاکید کرد: منابع پایدار را باید در خود نظام بیمهای جستوجو کنیم و توسعه پوشش بیمهای، مهمترین راهبرد و مولفهای است که ما را به سمت پایداری منابع میبرد. اگر با توسعه پوشش بیمهای و شناسایی و بیمه اقشار جدید، نسبت پشتیبانی را به ثبات برسانیم و حتی افزایش دهیم، ضمن انجام تکلیف خود در زمینه بیمه همگانی، به سمت پایداری منابع نیز خواهیم رفت. مدیرعامل سازمان تامیناجتماعی با بیان اینکه در حوزه کسبوکارهای رسمی بالغ بر ۵میلیون نفر بیمهنشده در کشور داریم، گفت: نزدیک به سه تا چهارمیلیون نفر از افراد بیمهنشده در قالب سکوها یا پلتفرمهایمجازی مانند تاکسیهای اینترنتی و انواع خدمات و کسبکارهای اینترنتی شاغل هستند که برای بیمهشدن این گروه، نباید با توقف در تعریف روابط کار بین کارگر و کارفرما، کار را متوقف کنیم.
مدیرعامل سازمان تامیناجتماعی افزود: بیمهکردن افرادی که در حوزه کسبوکارهای فضایمجازی و پلتفرمها فعال هستند را وظیفه خودمان میدانیم و به سراغ آنها خواهیم رفت. اجازه نمیدهیم افرادی که در این حوزهها فعال هستند از مواهب بیمهای محروم باشند. افراد فاقد پوشش بیمهای که در سکوهای فضایمجازی شاغل هستند باید به حق خودشان که حقبیمهشدن است توجه داشته باشند و با بهرهمندی از حقبیمه بتوانند از مواهب آن استفاده کنند. موسوی افزود: به صراحت اعلام میکنیم که ما بر اساس قانون به سراغ این افراد خواهیم رفت و نمیگذاریم حق کسی ضایع شود.