مشکل دولت فقدان استراتژی است
برای بررسی بحرانهای گریبانگیر کشور به محل تدریس ایشان یعنی دانشگاه امام صادق(ع) رفتیم. مصباحیمقدم در مورد راهکارهای حل مشکلات اقتصادی موجود به «خبرآنلاین» گفت: مشکل ساختاری اقتصاد در کشور ما این است که اقدام به خلق ثروت نمیکنیم، بلکه ثروت موجود را تقسیم میکنیم، به همین دلیل کم میآوریم. ما با توجه به رشد جمعیت و انتظارات در ایران، با مقایسه آنان، با وضعیت امکانات زندگی و معیشت مردم در اروپا مواجه هستیم؛ زیرا مردمی که به اروپا سفر میکنند، انتظارات معیشتی ناشی از مقایسه را نهتنها خودشان، بلکه به دیگران نیز منتقل میکنند. او افزود: هرچند سفرها با توجه به قیمت ارز کاهش یافته، ولی انتظارات مردم با مقایسه اوضاع اقتصادی از طریق فضای مجازی صورت میگیرد. او در ادامه گفت: از سویی ما با خلق ثروت مواجه نیستیم و از سوی دیگری با رشد انتظارات مواجه هستیم که این دو یک ناترازی را به وجود میآورند.
در واقع هزینههای خانوار بیش از حقوق و هزینههای دولت بیش از دریافتیها و درآمد دولت میشود؛ از این رو این هزینهها چه برای خانوار و چه برای دولت استقراض را نیز افزایش میدهد. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد گفتههای رئیسی درباره ترمیم کابینه و سخنان نمایندگان مجلس در مورد استیضاحها، با اشاره به اینکه نگاه استراتژیکی در دولت نمیبیند، اظهار کرد: آقای رئیسی قبل از انتخابات برنامه اقتصادی مدونی نداشتند و از برنامه هفتهزارصفحهای ایشان هم بنده چیزی ندیدم؛ حتی از ایشان حضوری هم مطالبه کردهام اما ایشان چیزی به من ارائه نکرد، ضمن اینکه شخصا پیشنهادهایی را به رئیسجمهور دادهام. او با بیان اینکه درحالحاضر بهشدت با عضویت ایران در افایتیاف مخالف است، علت این امر را در اختیار قرار دادن ابزار برای تحریمهای بیشتر توسط آمریکا عنوان کرد و افزود: در صورتی که آمریکا تحریمها را بردارد، پیوستن ما به افایتیاف معنا دارد، زیرا مبادلات بانکیمان با دیگران افزایش یافته و راه برای رفت و برگشت سرمایه تسهیل میشود.
مصباحی مقدم در پاسخ به این سوال که مشکل دولت الان فقدان استراتژی یا فقدان افراد توانمند است، گفت: این موضوع تلفیقی از این دو است، هم نداشتن استراتژی و هم عدمکفایت بعضی از مسوولان. او ادامه داد: به نوعی متعارض عمل کردن در اقدامات نیز مسبب وضع موجود است؛ یعنی دولت وقتی بودجه را به مجلس میدهد اعلام میکند این بودجه فاقد کسری است و از طرفی زیر بار تعهداتی میرود که مجلس بعد از همین بودجه برایش بار میکند و تسلیم میشود و به همه آنها عمل میکند. در مجموع اینکه اگر دولت نگاه بلندمدت نداشته باشد دچار روزمرگی میشود و الان دولت دچار روزمرگی شده و این روزمرگی برای ما کلاف سردرگم به وجود میآورد.