به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی و پایش آثار اقتصای کرونا، تدروس آدهانوم در یک گردهمایی خبری در ژنو، با بیان اینکه سردرگمی و بی‌خیالی در مواجهه با کووید-۱۹ به معنای باقی ماندن راهی طولانی تا پایان این پاندمی است و این درحالی است که می‌توان با اقدامات بهداشت عمومی تایید شده آن را کنترل کرد، گفت: تاکنون حدود ۷۸۰ میلیون دز واکسن کرونا در سطح جهان تزریق شده است، اما اقداماتی مانند، ماسک زدن و حفظ فاصله فیزیکی با دیگران همچنان باید جدی گرفته شود.

وی افزود: ما نیز می‌خواهیم که جوامع و اقتصادها بازگشایی شوند و مسافرت و تجارت از سرگرفته شود، اما درحال‌حاضر‌ بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌ها در بسیاری از کشورها دچار ازدحام بیماران شده و مردم به این علت می‌میرند.

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت با تاکید بر اینکه تا پایان پاندمی کووید-۱۹ راهی طولانی باقی مانده، اما ما دلایل بسیاری هم برای خوش‌‌بینی داریم، ادامه داد: کاهش موارد عفونت کرونا و مرگ‌های ناشی از کرونا در دو ماهه اول سال نشان می‌دهد که این ویروس و گونه‌های جدید آن را می‌‌توان متوقف کرد. تدروس آدهانوم خاطرنشان کرد: سرایت ویروس کرونا به علت بی‌توجهی و عدم انسجام در اقدامات بهداشت عمومی تشدید می‌‌شود.

وی گفت: هم اکنون هند جای برزیل را در رده دومین کشور از لحاظ شمار عفونت‌ها در جهان پس از آمریکا گرفته است و این کشور ۴/ ۱ میلیارد نفری، درحال مبارزه با موج دوم گسترده شیوع کرونا است. کشور هند تاکنون حدود ۱۰۵ میلیون دز واکسن کرونا را به شهروندانش تزریق کرده است.

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت بیان کرد: ما اکنون در نقطه‌ بحرانی در این پاندمی قرار داریم، روند پاندمی برای هفتمین هفته پیاپی درحال افزایش است.

وی افزود: در هفته گذشته ۹ درصد افزایش در موارد عفونت و ۵ درصد افزایش در موارد مرگ رخ داده است و منحنی‌ همه‌گیری و مسیر پاندمی در زمان فعلی رشد تصاعدی را نشان می‌دهد.  به گزارش وبدا، تدروس آدهانوم با بیان اینکه در برخی از کشورها با وجود سرایت مداوم، رستوران‌‌ها و باشگاه‌های شبانه پر از مردم، بازارها باز و شلوغ هستند و شمار معدودی از افراد پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌‌کنند، عنوان کرد: ظاهرا برخی از افراد به این عقیده رسیده‌اند که اگر نسبتا جوان باشند، گرفتن کووید-۱۹ اهمیت چندانی ندارد.