به گزارش روابط‌عمومی بانک‌مرکزی، رئیس‌کل این بانک، در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان خراسان‌رضوی، با بیان اینکه در کشور بخش‌های مختلف نیازمند تامین مالی و نیز تامین ارز هستند، گفت: تمام تلاش ما این است که در این مسیر به تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان برای برطرف شدن مشکلات اقتصادیشان کمک کنیم، اما در هر حال محدودیت‌هایی پیش روی ماست. همتی با بیان اینکه مانند همه دنیا، وظیفه بانک‌مرکزی کنترل تورم و ثبات وضعیت اقتصادی است، عنوان کرد: اگر نتوانیم تورم را کنترل کنیم، بیشترین آسیب به اقشاری با درآمدهای ثابت وارد می‌آید. بنابراین هدف اصلی ما این است که به رشد و اشتغال کمک کنیم.  رئیس‌کل بانک‌مرکزی با اشاره به تحریم‌های ظالمانه اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران، گفت: دشمن در تلاش است که فعالیت‌های اقتصادی ما را محدود کند، در چنین شرایط دشواری بانک‌مرکزی باید نرخ ارز را کنترل و همزمان نقدینگی را نیز مدیریت کند.  همتی هدف از حضور بانک‌مرکزی در بازار ارز را ایجاد ثبات عنوان کرد و گفت: بانک‌مرکزی به هیچ‌وجه هدفش تعیین نرخ نیست، بلکه هدف این بانک ایجاد ثبات در بازار است و اگر هم در بازار حضور پیدا می‌کند ناشی از آن است که تقاضا را زیاد، غیرواقعی یا ناشی از سفته‌بازی می‌بیند، پس باید بازار را کنترل کند. از این‌رو، در چنین شرایط تحریمی، اجازه سفته‌بازی در بازار را نمی‌دهیم، چراکه معتقدیم سفته‌بازی ابزار دشمن است. درحال‌حاضر هیچ تقاضای واقعی وجود ندارد که تامین نشود و تمام تقاضاهای واقعی در نیما تامین می‌شود.   وی تاکید کرد: بانک‌مرکزی برای کالای اساسی نرخ تعیین شده توسط دولت یعنی ۴۲۰۰ تومانی را پذیرفته است که این سهم دولت است و خود دولت باید در مورد کالاهای اساسی تصمیم بگیرد. در بازار ثانویه یا نیما نیز براساس عرضه و تقاضا قیمت تعیین می‌شود و بانک‌مرکزی از بروز نوسانات در این بازار جلوگیری می‌کند، چراکه تثبیت اقتصادی هدف این بانک است.

دکتر همتی درباره «طرح گام» اظهار کرد: بانک‌مرکزی «طرح گام» را برای کمک به تولیدکنندگان به‌صورت غیرتورمی و بدون ایجاد نقدینگی اجرایی خواهد کرد که کمک موثری به رونق تولید تلقی می‌شود. با این روش به‌صورت عمده‌، مشکل تولیدکنندگان با تضمین بانکی حل می‌شود. رئیس‌کل بانک‌مرکزی درخصوص نرخ رشد غیرنفتی تصریح کرد: احتمال می‌دهم رشد غیرنفتی در شش ماه اول امسال مثبت باشد و این میزان جدای رشد اقتصادی با نفت کشور است، چراکه در صادرات نفتی با کاهش روبه‌رو شدیم. از این منظر کشور به سمت رونق تولید در حرکت است.

وی درخصوص آمار صادرات غیرنفتی گفت: باید در نظر داشت که صادرات غیرنفتی ما نسبت به گذشته کاهش نیافته است. در آمارها و اخبار اعلام شد که صادرات غیرنفتی ما در هشت ماهه امسال نسبت به هشت ماهه سال قبل، یک میلیارد دلار کاهش یافته است. درحالی‌که بنا به درخواست صادرکنندگان مبنای محاسبه ارزش پایه صادراتی درگمرک کاهش یافته والا صادرات از نظر ارزش، رشد داشته است.