شماره روزنامه ۶۱۶۳
|

در جلسه دولت و مجلس در حوزه انرژی چه گذشت؟

دنیای اقتصاد: مجلس شورای اسلامی موضوع قطع برق و تأمین سوخت نیروگاه‌ها را بررسی کرد؛ وزرای نفت و نیرو گزارشی از اقدامات…

در صحن علنی مجلس اعلام شد؛

دنیای اقتصاد آنلاین: رییس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم اجرای قانون واردات خودروی کارکرده گفت: متاسفانه برای…

    چهارشنبه، ۰۷ آذر ۱۴۰۳
  • سخنگوی دولت از مذاکره با اروپایی‏‏‌ها بر اساس عزت، حکمت و مصلحت خبر داد

    میز چهارضلعی ژنو

    ژنو روز جمعه در حالی میزبان هیات‌های ایرانی و اروپایی است که چهار موضوع روی میز گفت‌وگوها قرار دارد. روابط دوجانبه، مذاکرات هسته‌ای و دو جنگ اوکراین و غزه؛ چهار متغیری که نقش مهمی در افزایش تنش در روابط ایران و اروپا در طول بیش از دو دهه گذشته داشته است. در شرایطی که مذاکره‌کنندگان ایران، فرانسه، انگلیس و آلمان در حال آماده شدن برای حضور در هتل اینترکنتیننتال هستند، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران از تایید مذاکرات با تروئیکای اروپایی بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت خبر داد. فاطمه مهاجرانی تاکید کرد که این اصول نقشه راه دولت چهاردهم است و هر پیشنهادی را که در راستای منافع ملت ایران باشد، بررسی می‌کنیم. این مذاکرات ادامه گفت‌وگوهای نیویورک در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل است و اهمیت آن پس از صدور قطعنامه شورای حکام و پیش از استقرار ترامپ در کاخ سفید، دوچندان است.
    سه‌شنبه، ۰۶ آذر ۱۴۰۳
  • خداحافظی با خاموشی‌های فصل سرما

    مازوت‌سوزی بهینه در راه است

    دنیای اقتصاد: بررسی گزارش کمیسیون انرژی در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تامین سوخت نیروگاه‌های حرارتی کشور روز گذشته وزرای نیرو و نفت را به صحن مجلس کشاند‌. عباس علی‌آبادی و محسن پاک‌نژاد دیروز در حالی در مجلس حضور یافتند که طی ۱۶روز گذشته دولت با خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده به دلیل کمبود سوخت نیروگاه‌ها تلاش داشت تا بحران ناترازی انرژی در کشور در فصل سرما را مدیریت کند. با این حال روز دوشنبه یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس در خبری اعلام کرد که برق منازل مسکونی دیگر قطع نمی‌شود. خبری که روز گذشته وزیر نیرو نیز با حضور در مجلس طی سخنانش بر آن صحه گذاشت و با اشاره به اقدامات صورت گرفته در وزارتخانه تحت امرش اعلام کرد که در حال حاضر در تامین و تولید برق هیچ محدودیتی وجود ندارد و با تولید سوخت کافی دیگر خاموشی در هیچ نقطه‌ای از کشور اعمال نمی‌شود. وزیر نفت هم در سخنانی تاکید کرد: وزارتخانه‌های نیرو و نفت تمام تلاش خود را می‌کنند تا ماه‌های پیش‌رو را با کمترین چالش پشت سر بگذاریم.
  • سخنگوی کمیسیون تلفیق به «دنیای‌اقتصاد» پاسخ داد

    افزایش حداقل ۱۸۰همتی سقف بودجه۱۴۰۴

    روز گذشته دومین نشست سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه۱۴۰۴ در حاشیه صحن علنی مجلس برگزار شد. در ابتدای این نشست رحیم زارع ابتدا به تشریح مصوبات کمیسیون تلفیق پرداخت و پس از آن به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
  • تاریخ شفاهی-علینقی عالیخانی(۱۶۴)

    با وزیر شدن، دوباره کارمند شدم

  • دکه - ۱۴۰۳/۰۹/۰۷

    روزنامه جمهوری اسلامی دیروز در سرمقاله صفحه یک خود با عنوان «استقبال عمومی از مذاکره» نوشت: «انتشار خبر مذاکرات آتی ایران با سه کشور اروپایی درباره مسائل لبنان، فلسطین و هسته‌ای، موجی از امید را در کشورمان به‌وجود آورد. اولین نشانه استقبال افکار عمومی از این خبر و تاثیر مثبت آن در جامعه، پایین آمدن قیمت ارز و بالا رفتن شاخص بورس در اولین لحظات بعد از انتشار خبر مذاکرات بود. قطعا کاسبان تحریم و افراد و جریان‌هایی که منافع خود را در جنگ، منازعات و تحریم‌ها جست‌وجو می‌کنند از خبر تصمیم ایران برای مذاکره با سه کشور اروپایی خشمگین خواهند شد.»
  • «دنیای‌اقتصاد» اهمیت «رزمایش مشترک ارس» در مرزهای شمالی ایران را تشریح کرد

    عبور تهران-باکو از دالان تنش

    رزمایش مشترک ۴روزه میان نیروهای نظامی ویژه ایران و آذربایجان در شرایطی در مرزهای شمالی کشور با عنوان رزمایش مشترک ارس در حال برگزاری است که این رویداد نقش مهمی در روابط دوجانبه تهران و باکو و فراتر از آن در حوزه ژئوپلیتیک قفقاز جنوبی دارد.
  • عکس یادگاری عراقچی در لیسبون

    ایسنا: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران روز سه‌‌شنبه و در دهمین اجلاس مجمع جهانی ائتلاف تمدن‌‌های ملل متحد در لیسبون پرتغال شرکت کرد. پیش از این وزرای امور خارجه و روسای هیات‌‌های شرکت‌کننده در اجلاس مجمع جهانی ائتلاف تمدن‌‌های ملل متحد در لیسبون پرتغال، عکس یادگاری گرفتند.وزیر خارجه ایران در بخش عالی‌‌رتبه این نشست، دیدگاه‌‌های جمهوری اسلامی ایران راجع به صلح و امنیت بین‌المللی و مباحث روز از جمله تحولات منطقه را تبیین کرده و دیدار با دبیرکل سازمان ملل متحد و همتایان خود از تعدادی از کشورهای شرکت‌کننده در اجلاس از دیگر برنامه‌‌های عراقچی در این سفر بود.
  • فارن پالیسی پیچیدگی‌های خاورمیانه در دوره دوم ترامپ را بررسی کرد

    ریاض قصدی برای ائتلاف‌سازی علیه ایران ندارد

    هنوز برای پیش‌بینی‌‌‌های قاطع درباره آنچه که دولت دوم ترامپ برای سیاست ایالات‌متحده در منطقه پیچیده‌‌‌ای مانند خاورمیانه به ارمغان خواهد داشت، زود است. با این حال، بخشی از این منطقه پر از نزاع در نظر ترامپ امیدبخش‌‌‌تر از بقیه ظاهر شده و از هم‌‌‌اکنون توجه رئیس‌‌‌جمهور منتخب را به خود جلب کرده است.آرون دیوید میلر، پژوهشگر ارشد بنیاد کارنگی و لورن مورگان‌‌‌بسر، پژوهشگر بنیاد، در نشریه فارن پالیسی نوشتند: منطقه خلیج‌فارس آن نقطه‌‌‌توجه مدنظر است. برای رئیس‌‌‌جمهوری که سیاست‌‌‌ها و رویکردش به امور بین‌الملل فرصت‌‌‌طلبانه، موردی و معامله‌گرانه بوده است، خلیج‌فارس پیشنهادهای زیادی دارد: پادشاهان، ولیعهد‌‌‌ها و امیرانی که تحسین، پول، منابع هیدروکربنی، فرصت‌‌‌های تجاری آینده و شاید حتی یک جایزه صلح نوبل را به ارمغان بیاورند.
  • در جلسه دولت و مجلس در حوزه انرژی چه گذشت؟

    مازوت سوزی بهینه در راه است/ سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی تشکیل شود

    دنیای اقتصاد: مجلس شورای اسلامی موضوع قطع برق و تأمین سوخت نیروگاه‌ها را بررسی کرد؛ وزرای نفت و نیرو گزارشی از اقدامات ارائه دادند.
  • نایب رییس کمیسیون تلفیق خبر داد:

    خبر مهم مجلس در مورد متناسب سازی حقوق بازنشستگان/ افزایش حقوق بازنشسته‌ها چه زمانی کلید می‌خورد؟

    دنیای اقتصاد: نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق‌ها، از برنامه دولت برای جبران کسری‌های موجود و رسیدن به ۹۰ درصد حقوق شاغلین تا سال ۱۴۰۵ خبر داد. وی همچنین به شاغلین و بازنشستگان توصیه کرد که از مقایسه حقوق‌ها خودداری کنند و در صورت نیاز، پیگیری‌های قانونی انجام دهند.
  • عراقچی به پرتغال سفر کرد

    هفته رایزنی در پایتخت‌های اروپایی

    سه پایتخت اروپایی اسلو، لیسبون و ژنو میزبان مقامات ارشد دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران برای بحث و تبادل نظر درخصوص موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی‌اند. از مسائل مربوط به روابط دیپلماتیک و مذاکرات هسته‌ای تا تحولات منطقه‌ای مرتبط با جنگ غزه، لبنان و اوکراین و همچنین تحولات بین‌المللی معطوف به بازگشت ترامپ. این گفت‌وگوها که از اواخر جمعه هفته گذشته تا جمعه پیش رو در جریان بوده و هست، طیفی از مسائل مطروح و پیش روی ایران و اروپا پس از دو سال بن‌بست و افزایش سطح تنش‌ها را محور رایزنی‌ها قرار می‌دهد. در این چارچوب سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، ظهر دیروز دوشنبه ۵ آذرماه برای شرکت در دهمین اجلاس مجمع جهانی ائتلاف تمدن‌‌‌های سازمان ملل وارد پرتغال شد. وزیر امور خارجه به دعوت مشترک سازمان ملل متحد و وزیر امور خارجه پرتغال برای شرکت در دهمین اجلاس عالی‌رتبه ائتلاف تمدن‌‌‌ها به لیسبون سفر کرده است.
    دوشنبه، ۰۵ آذر ۱۴۰۳
  • رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از قشرهای مختلف بسیجی تاکید کردند

    نتانیاهو باید اعدام شود

    رهبر معظم انقلاب اسلامی روز دوشنبه در دیدار هزاران نفر از قشرهای مختلف بسیجی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی با وجود استمرار جنایات جنگی در غزه و لبنان، پیروز میدان نخواهد شد، تاکید کردند: حکم بازداشت نتانیاهو کافی نیست و باید حکم اعدام او و این سران جنایتکار صادر شود. ایشان با بیان اینکه تفکر بسیجی، بن‌بست‌شکن و نقطه مقابل تحقیر ملی است، تاکید کردند: خداباوری و خودباوری، دو پایه اصلی تفکر بسیجی است.
  • فارن‌افرز در گزارشی تحلیلی به بررسی همکاری‌های ایران و روسیه پرداخت

    سمت و سوی مشارکت تهران و مسکو

    دنیای اقتصاد: از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، مسکو به اهداف مشترکی با تهران دست یافته است. روسیه به ایران حمایت نظامی، پوشش دیپلماتیک و اطلاعاتی ارائه کرده و اوکراین و غرب مدعی شده‌‌‌اند که تهران نیز به نوبه خود سلاح‌‌‌های خود را در اختیار مسکو قرار داده است. مقامات ایرانی بارها به صراحت تاکید کرده‌‌‌اند که هیچ‌گونه سلاحی برای استفاده در جنگ علیه اوکراین در اختیار روسیه قرار نداده‌‌‌اند.
  • عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» اعلام کرد‌

    تدارک دستمزد ۱۴۰۴ در مجلس

    کمیسیون تلفیق با بررسی حقوق و دستمزد۱۴۰۴، حداقل دریافتی حقوق بگیران و بازنشستگان را به ترتیب ۱۳ و ۱۱میلیون و ۷۰۰هزارتومان تعیین کرد. این در حالی است که در لایحه دولت این مبالغ به ترتیب ۱۲ و ۱۰میلیون و ۸۰۰هزار تومان پیش‌بینی شده بود.
  • سخنگوی دولت: منتظر اقدامات عملی آمریکا هستیم

    فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در گفت‌وگو با «ایرنا»، با اشاره به شایعات مطرح شده درمورد افزایش پله‌ای نرخ بنزین، تاکید کرد: دولت متعهد است که بدون کار کارشناسی و گفت‌وگو با مردم، هیچ اقدامی برای افزایش نرخ بنزین انجام ندهد. بدیهی است که نرخ بنزین منطقی نیست و دولت به افزایش قیمت بنزین به جهت بالابودن میزان یارانه آن نیاز دارد، اما بیش از آن به رضایت‌مندی مردم نیاز دارد.
  • تاریخ شفاهی-علینقی‌عالیخانی - ۱۶۳

    نخستین تجربه خصوصی‌سازی در ایران

    اصطلاحش بود اینتگریشن یعنی انسجام و همبستگی.‌(یعنی می‌خواست) یک کاری بکنیم که در این شرکت یک جوری نباشد که انگار در خارجه قرار گرفته و هر چه هم احتیاج دارد از خارج می‌آورد؛ بتوانیم در داخل هم به اینها کالا یا سرویس بدهیم. خب این برای من خیلی جالب بود. من هم کارم این بود که ببینم به چه صورتی می‌توانیم این وظایفی را که شرکت ملی نفت انجام می‌دهد به تدریج وارد اقتصاد منطقه‌ای خوزستان بکنیم. به عبارت دیگر برای من این نخستین تجربه آن چیزی بود که حالا به آن می‌گوییم خصوصی‌سازی من کارم در امور غیرصنعتی بیشتر این بود که به چه صورت می‌توانیم هزینه و فعالیت‌های پشتیبانی کارهای اساسی شرکت نفت را جزو اقتصاد خوزستان بکنیم و در ضمن از وابستگی اقتصاد خوزستان به صنعت نفت بکاهیم مثلا به کارمندان یا کارگرانی که بازنشسته با باز خرید می‌شدند چه نوع کار تازه‌ای می‌توانیم بدهیم، در منطقه آبادان چه فعالیت‌هایی می‌توانیم ایجاد بکنیم که اینها همه‌اش وابسته به شرکت ملی نفت نباشند یا در مسجدسلیمان یا در جاهای دیگر.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶

    روزنامه کیهان دیروز در گزارش اصلی صفحه یک خود با عنوان «بدهکار، عهدشکن و پُررو، با این اروپا مذاکره نکنید!» به موضوع مذاکرات ایران با اروپا پرداخت.
    یکشنبه، ۰۴ آذر ۱۴۰۳
  • دنیای اقتصاد خبر می‌دهد؛

    گلایه‌های قالیباف به دولت جواب داد/ واردات خودروهای کارکرده از سوی اشخاص حقیقی مجاز شد

    دنیای اقتصاد: هیات دولت در مصوبه امروز خود، واردات خودروی کارکرده از سوی اشخاص حقیقی را مجاز اعلام کرد؛ آن هم در شرایطی که امروز رییس مجلس در صحن علنی، دولت را به خاطر عدم اجرای قانون واردات خودروهای کارکرده مورد خطاب قرار داده بود.
  • سخنگوی وزارت خارجه گفت‌وگوهای ایران و تروئیکای اروپایی را در ژنو تایید کرد

    آغاز مذاکرات از «اسلو»

    در شرایطی که سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از برگزاری نشست معاونان وزرای خارجه ایران و تروئیکای اروپایی ( فرانسه، آلمان و انگلیس) برای گفت‌‌‌وگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقه‌‌‌ای و بین‌‌‌المللی در تاریخ جمعه ٩ آذر خبر داد، یک منبع آگاه به روزنامه دنیای اقتصاد گفت که مجید تخت روانچی معاون سیاسی وزارت خارجه ایران به اسلو سفر کرده تا مذاکرات ایران و اروپا را از این پایتخت اروپایی آغاز کند.
  • کیفرخواست ۶۰۰ صفحه‌ای متهمان صادر شد

    چای دبش روی میز دادگاه

    جلسه رسیدگی به پرونده موسوم به چای دبش روز شنبه در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلال‌گران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندیده، مستشاران دادگاه، نماینده دادستان، متهمان، وکلای آنها و شکات پرونده برگزار شد. به گزارش میزان، پرونده موسوم به چای دبش دارای ۶۱ متهم است که ۱۸ متهم آن مرتبط با گروه دبش و باقی متهمان از مدیران بانک‌ها و وزارتخانه‌های صمت و کشاورزی هستند.در این جلسه دادگاه که در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد، نماینده دادستان کیفرخواست متهمان پرونده را قرائت کرد.
  • ارزیابی استاد دانشگاه تهران از مذاکرات روز جمعه ایران و تروئیکا

    اروپایی‏‌سازی مذاکرات هسته‏‌ای

    یک هفته بعد از تصویب قطعنامه ضدایرانی پیشنهادی تروئیکای اروپایی در نشست شورای حکام آژانس، قرار است جمعه نهم آذر ماه، تهران با سه کشور اروپایی بریتانیا، آلمان و فرانسه در ژنو در خصوص مساله هسته‌‌ای وارد گفت‌وگو شود. خبری که ابتدا توسط خبرگزاری کیودوی ژاپن منتشر شده و سپس سخنگوی وزارت امور خارجه نیز آن را تایید کرد. اما با توجه به شرایطی که در آن قرار داریم از جمله تصویب قطعنامه اخیر، روی کار آمدن دونالد ترامپ، نزدیک شدن به موعد پایان قطعنامه ۲۲۳۱ و احتمال فعال شدن اسنپ‌‌بک، آیا می‌توان نسبت به آینده این گفت‌وگوها امیدوار بود. بهزاد احمدی، استاد دانشگاه تهران در پاسخ به روزنامه «دنیای‌اقتصاد» گفت با وجودی که ما در شرایط نامتوازن وارد مذاکره با اروپا می‌شویم و در این شرایط تیم ایرانی کار دشواری را در پیش رو دارد، اما اصل مذاکره حائز اهمیت است. به گفته احمدی، اروپایی‌‌سازی موضوع ایران با اولویت هسته‌‌ای یکی از اهدافی است که اروپایی‌‌ها به دنبال آن هستند.
  • واکنش قالیباف به قطعنامه ضدایرانی

    ایسنا: قالیباف با اشاره به صدور قطعنامه علیه ایران گفت: سه دولت اروپایی با حمایت آمریکا فعالیت‌‌‌های هسته‌‌‌ای کشورمان را بهانه‌‌‌ای برای اقدامات نامشروع خود کردند و پاسخ ایران به این سوء‌استفاده در دستور کار قرار گرفت و راه اندازی سانتریفیوژها آغاز شد. محمدباقر قالیباف در جلسه علنی دیروز مجلس در واکنش به صدور قطعنامه ضدایرانی شورای حکام، گفت: پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به این سوءاستفاده سیاسی از شورای حکام آژانس بلافاصله در دستور کار قرار گرفت و راه‌‌‌اندازی مجموعه‌‌‌ای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته آغاز شد. ادامه این قبیل تصمیمات سیاسی و غیر‌سازنده باعث می‌‌‌شود که کشورها برای حفظ امنیت ملی خود به سمت اقدامات خارج از پروتکل‌‌‌های آژانس سوق پیدا کنند.
  • هشتمین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی برگزار شد

    ۴دستورکار میز اقتصادی وزارت خارجه

    دنیای اقتصاد: هشتمین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی با دستور کار بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و اروپا، بررسی کمیسیون مشترک همکاری‌‌‌های اقتصادی ایران و ترکیه، طرح سفر مقامات اجرایی به خارج از کشور و تصویب طرح جامع ارتقا کارآمدی و اثربخشی دیپلماسی اقتصادی به ریاست «سید رسول مهاجر» سرپرست معاونت دیپلماسی اقتصادی و با حضور نمایندگان وزارتخانه‌‌‌ها، سازمان‌‌‌ها و نهادهای اقتصادی دولتی و خصوصی روز یکشنبه در محل وزارت امور خارجه برگزار شد. در این نشست سرپرست معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با اشاره به اهمیت مشارکت همه دستگاه‌‌‌ها و سازمان‌‌‌های اقتصادی در ارتقای روابط اقتصادی بین‌‌‌المللی، بر اهمیت حضور کشورمان در رقابت‌‌‌های اقتصادی جهانی و تاثیر آن بر ارتقای کیفیت محصولات صادراتی و لزوم حفظ و ارتقای استانداردهای مرتبط با صادرات کالا به خارج از کشور تاکید کرد.