شماره روزنامه ۶۱۵۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۵۹ دنیای اقتصاد

اخبار سیاست داخلی - روزنامه شماره ۶۱۵۹

  • اولین سفر استانی پزشکیان

    دنیای اقتصاد: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در اولین سفر استانی خود به استان سیستان و بلوچستان رفت. او در جریان این سفر یک‌روزه با اشاره به ناترازی‌های انرژی از برنامه دولت برای حل این مشکل خبر داد. به گفته رئیس‌جمهور، درمجموع ۱۲۴هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه این استان به تصویب رسیده است.
  • قطعنامه شکننده

    دنیای اقتصاد: بامداد جمعه دوم آذر-۲۲ نوامبر- ۳۵ عضو شورای حکام پس از ساعت‌ها رایزنی که حاکی از اختلاف‌نظر جدی بر سر تصویب یک قطعنامه سیاسی علیه ایران بود، آنچه را که اقدام تنبیهی سه عضو اروپایی برجام علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی خوانده می‌شد ، با یک رای شکننده و تلطیف شده به تصویب رساندند.
  • عربستان میانجی ترامپ و خاورمیانه می‌شود؟

    کامران کرمی
    کشورهای عربی امیدوارند که روابط نزدیک محمد بن‌سلمان با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده بتواند حمایت شدید از اسرائیل را کاهش دهد. احمد العمران خبرنگار عربستانی ۲۰ نوامبر در روزنامه فایننشال تایمز در تحلیلی از چشم‌انداز روی کارآمدن ترامپ و معنای آن برای خاورمیانه نوشت: کشورهای عربی به دنبال استفاده از وزن عربستان سعودی در منطقه و روابط نزدیک آن با ترامپ برای کنترل سیاست‌‌‌های رئیس‌‌‌جمهور منتخب در خاورمیانه –آن‌هم در میانه ترس از دنبال کردن یک دستور کار شدیدا طرفدار اسرائیل– هستند.
  • ۹ ماه سرنوشت‌ساز

    دنیای اقتصاد: شورای حکام بامداد جمعه قطعنامه‌ای را علیه ایران به تصویب رساند که در آن از جمهوری اسلامی ایران می‌خواهد همکاری‌ها با آژانس را تشدید کند. تهران در واکنش به این اقدام غربی‏ها، از راه‌اندازی نسل جدید سانتریفیوژها و افزایش ظرفیت غنی‌سازی خبر داد؛ اما تاکید کرد که پنجره تعامل همچنان باز است. همزمان علی لاریجانی، مشاور رهبر معظم انقلاب در گفت‌وگویی با اشاره به راه‌های پیش‌روی آمریکا در برابر ایران گفت: آمریکا یا به برجام بازگردد یا با پذیرش شروط ایران دنبال توافق بعدی باشد.
  • آیا بیمه به داد دیابتی‌ها می‌رسد؟

    «همکاری سازمان‌های بیمه‌گر و سازمان برنامه‌وبودجه جهت پوشش بیمه‌ای مناسب اقلام مورد نیاز در کنترل بیماری دیابت ضروری است.» این خواسته‌ای است که در دومین همایش سالانه «بررسی چالش‌ها و راهکارهای مدیریت دیابت در ایران» مطرح شد و رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه‌وبودجه، مقابل دیدگان حدود ۲۰۰ نفر از پزشکان و متخصصان این حوزه قول مساعد همکاری دادند.
  • به برجام بازگردید یا شروط ایران را بپذیرید

    دنياي اقتصاد: علی لاریجانی، مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگویی اختصاصی با دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای به تحلیل و بررسی سفرش به سوریه و لبنان پرداخت‌. لاریجانی هفته گذشته با سفر به سوریه و لبنان، پیامی را از سوی مقام معظم رهبری، به بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه و نبیه ‌بری رئیس مجلس لبنان ابلاغ کرد.
  • نگرانی وزیر علوم از مهاجرت اساتید دانشگاه

    حسین سیمایی‌صراف، وزیر علوم روز پنج‌شنبه - اول آذر- در نشست مسوولان بسیج دانشجویی گفت: ما درگیر مساله مهاجرت و بلکه فرار هستم. اگر دانشجویی رفت و بازنگشت درحالی که با منابع کشور به این رتبه رسیده است، این درد است و ما برای این کار می‌کنیم. وی ادامه داد: این تاسف زمانی بیشتر می‌شود که شاید بتوانم بگویم در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند، ۲۵ درصد عدد نگران‌کننده‌ای است وقتی این روند ادامه پیدا کند افرادی جایگزین آنها می‌شوند که شاید از مرتبه ضعیف‌تری برخوردار هستند. وی ادامه داد: این موضوع خیلی جای تاسف دارد و عوامل آن هم شناسایی شده است یک عامل مهم آن عامل اقتصادی است که ما کارگروه خاص و ویژه‌ای برای آن تعیین کردیم برای اینکه نگرانی‌های اقتصادی از جمله مسکن برطرف شود.‌/ایرنا‌/مهر
  • احتیاج داشتیم زندگی‌مان را تامین کنیم

    ما هم البته ته دلمان نیتمان این بود که همان شرکت نفت جای خوبی است. حقوقش هم از دستگاه‌های دولتی بیشتر بود و برای من هم مساله حقوق خیلی مطرح بود؛ برای اینکه هم خودم کار می‌کردم و هم خانمم کار می‌کرد. این است که دوتایی‌مان احتیاج داشتیم کار کنیم و زندگی‌مان را تامین کنیم. درآمد دیگر یعنی ارث پدری نداشتم، باید خودم کار می‌کردم تا زندگی‌ام را تامین کنم. این است که قبول کردیم و دوتایی آمدیم شرکت نفت؛ او رفت به اداره حقوقی. من هم قبلا در سفری به استرالیا که برای شرکت در کنفرانس اقتصادی آسیا و خاور دور کرده بودم، با مهندس مستوفی آشنا شدم.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۹/۰۳

    روزنامه کیهان پنج‌شنبه نخستین روز از ماه آذر در بخش «اخبار ویژه» به موضوع رفع فیلترینگ پرداخت و نوشت: «اگرچه رئیس‌جمهور در تازه‌ترین موضع‌گیری خود درباره پرونده «فیلترینگ» تاکید کرده است که «در موضوع اینترنت و رفع فیلترینگ به نگاه مشترک میان سران رسیده‌ایم و درپی رفع مشکلات این حوزه هستیم»، اما نکته اساسی اینجاست که نباید اجازه داد راهبرد محوری «سامان‌دهی فضای مجازی» در سایه موضوع بحث‌برانگیز «فیلترینگ» مورد غفلت قرار گیرد. سامان‌دهی فضای مجازی، موضوعی ورای بحث «فیلترینگ» به‌شمار می‌رود که در مقطعی بنا به ضرورت‌های جاری در کشور اعمال شده است. تجربه سال‌های اخیر نشان می‌دهد با وجود «فیلترینگ» نیز راهبرد ترسیمی «سامان‌دهی فضای مجازی» چندان مورد توجه قرار نگرفته است؛ نقیصه‌ای که اکنون و با زمزمه‌های «رفع فیلترینگ»، به نگرانی‌ها درباره تعلل در این حوزه دامن زده است.»
  • فرصت‌های برابر برای همه افراد جامعه فراهم شود/ نباید نیمی از دانشجویان به دنبال مهاجرت باشند

    گروه دنیای‌اقتصاد آنلاین: رییس جمهور دولت چهاردهم در گردهمایی سراسری مسئولیت بسیج دانشجویی تاکید داشت: آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها باید به گونه‌ای باشد که فرد حتی در سخت‌ترین شرایط، حاضر به ترک کشور خود نشود.
  • تاکید رهبر انقلاب بر لزوم تحول در حوزه علمیه

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعةالزهرا (س)، این مجموعه اثرگذار را از پدیده‌‌های بی‌‌نظیر برآمده از انقلاب اسلامی و موجب افزایش سطح معلومات دینی و اثرگذاری زنان دانستند و با اشاره به ضرورت تحول و روزآمدی حوزه‌‌های علمیه همپای تحولات جامعه، گفتند: حوزه‌های علمیه باید برای مسائل مهم جامعه از جمله مسائل اقتصادی، حکمرانی و خانواده نظر داشته باشد.
  • پالس مثبت به آژانس

    دنیای اقتصاد: در شرایطی که ایران پالس مثبتی مبنی بر توقف غنی‌سازی ۶۰درصدی و نگه داشتن ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود تا مرز ۱۸۵کیلوگرم به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارسال کرده است، خبرها از ارائه پیش‌نویس قطعنامه تروئیکای اروپا به همراه آمریکا علیه ایران حکایت می‌کند. در همین راستا، وزیر خارجه ایران در تماس با گروسی هشدار داده است درصورتی‌که طرف‌های مقابل اقدامات غیرسازنده را در نشست شورای حکام از طریق صدور قطعنامه در دستورکار قرار دهند، ایران به نحو متناسب پاسخ خواهد داد.
  • سفر سرزده به باغ ملی

    دنیای اقتصاد: نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر روز چهارشنبه ۳۰ آبان-۲۰ نوامبر در سفری از پیش تعیین نشده و در رأس هیاتی به تهران آمد و در باغ ملی با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران دیدار و تبادل نظر کرد. دوحه نقش مهمی در میانجیگری و برقراری کانال‌های غیر مستقیم مذاکراتی میان ایران و آمریکا در طول سال‌های گذشته داشته است. امیرنشین قطر همچنین جایگاه مهمی در مذاکرات صلح بین اسرائیل و حماس دارد که البته تاکنون به نتیجه نرسیده و دستاورد ملموسی را برای این کشور عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس رقم نزده است.
  • آیا ترامپ می‌تواند روابط عربستان و ایران را از مسیر خارج کند؟

    دنیای‌اقتصاد: در حالی که عربستان سعودی بازگشت به فشار حداکثری بر ایران را تایید نمی‌کند، همزمان اما نمی‌خواهد اتحاد امنیتی با ایالات متحده را نیز به خطر بیندازد. هانا الشهابی ۱۸ نوامبر در سایت العربی الجدید نوشت: میانجی‌گری چین در توافق عربستان و ایران در سال ۲۰۲۳، عصر جدیدی از روابط بین دو قدرت بزرگ منطقه‌ای را آغاز کرده است. طی یک سال گذشته، تهران و ریاض با ظهور همکاری‌های دفاعی نوپا اما محتاطانه، همکاری‌های اقتصادی و سیاسی را به میزان قابل‌توجهی گسترش داده‌اند. حامد بن فیاض الرویلی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عربستان در اوایل ماه جاری با همتای ایرانی خود، سرلشکر محمد باقری در تهران دیدار و از گسترش روابط راهبردی و امنیتی خبر داد.
  • قالیباف پای وفاق ماند

    دنياي اقتصاد: حضور محمد‌جواد ظریف در دولت چهاردهم همچنان مورد انتقاد برخی از نمایندگان وابسته به طیف رادیکال مجلس است‌. هرچند مجلس روز سه‌شنبه ۲۷آبان ماه با تقاضای یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس که از سوی مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور مطرح شده بود موافقت نکرد و فوریت رسیدگی به این درخواست با ۲۰۷ رای مخالف روبه‌رو شد، اما ادامه حضور ظریف در دولت روز گذشته یکی از موارد تذکر در پارلمان بود. همچنان که حمید رسایی، نماینده مردم تهران در مجلس، نسبت به عدم در دستورکار قرار گرفتن گزارش موسوم به «استنکاف از اجرای قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» انتقاد کرد.
  • احتمال افزایش ۳ یورویی قیمت نفت در بودجه

    دنیای‌اقتصاد-شیرین جمشیدیان: روز گذشته اولین نشست خبری سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ برگزار شد. رحیم زارع در این نشست به تشریح مصوبات کمیسیون تلفیق پرداخت. در حاشیه این نشست زارع در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد»، در خصوص آخرین جمع‌بندی کمیته تشکیل‌شده برای بررسی نرخ نفت و نحوه فروش نفت گفت: قرار است کمیته انرژی کمیسیون تلفیق در خصوص ناترازی انرژی و هدفمندی یارانه‌ها و واردات بنزین و گازوئیل بررسی‌هایی را انجام دهد. او افزود: فعلا هیچ پیشنهادی در خصوص قیمت نفت مطرح نشده و اگر پیشنهادی در این خصوص مطرح شود حتما در کمیته و در ادامه در کمیسیون تلفیق بررسی می‌شود. اما در خصوص میزان تولید نفت و پرتی‌هایی که در حوزه انرژی داریم بررسی‌هایی انجام می‌شود.
  • دبیرکل حزب‌الله لبنان : دشمن منتظر پاسخ ما در تل‌آویو باشد

    دبیرکل حزب‌الله لبنان پس از یادآوری اینکه یک هفته از چهلمین روز شهادت سیدهاشم صفی‌الدین، رئیس شورای اجرایی حزب‌الله لبنان گذشته است، گفت: پس از اینکه رژیم صهیونیستی پایتخت لبنان را هدف قرار داد باید منتظر باشد که پاسخ ما به مرکز تل‌آویو صورت بگیرد. شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله لبنان تصریح کرد: شهید سید هاشم صفی‌الدین به منزله دست راست شهید سید‌حسن نصرالله بود و همواره در میدان حاضر بود. او همچنین عنوان کرد: دشمن باید منتظر باشد بعد از اینکه بیروت را هدف قرار داد، پاسخ ما به مرکز تل‌آویو باشد.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱

    روزنامه جوان دیروز در واکنش به مساله گران‌شدن خودرو در یادداشتی با عنوان «مجلس و دولت و گم‌کردن سوراخ دعای خودروسازی» نوشت: «منتقدان اصلاح‌طلب هم که در دولت‌های قبل برای گرانی یک واشر سرسیلندر روزنامه‌های خود را پر از سیاهه می‌کردند، ساکت‌اند. مردم همین ‌خودرو‌های گران را مشتری هستند، چون تجربه کرده‌اند که خودرو ارزان‌بشو نیست و خودروی دست‌دوم از زمانی که نو خریده شده است، گران‌تر هم خواهد شد. پس می‌توانند مانند یک کالای سرمایه‌ای به آن نگاه کنند، مثل دلار و طلا. تا اینجای کار عجیب نیست، اما ناگهان مجلس روی لج با این رفتار خودروسازان و سکوت دولت، تعرفه واردات خودرو را کم می‌کند تا خودروی خارجی ارزان‌تر شود و رقابت داخلی‌های بی‌کیفیت‌ساز و بی‌انصاف دشوارتر. این دیگر لجبازی با کشور است، نه با خودروساز.»
  • همکاری مشروط اعراب با ترامپ

    دنیای اقتصاد: شش عضو شورای همکاری خلیج‌ فارس امیدوارند که ترامپ بتواند صلح را در منطقه به ارمغان بیاورد، هرچند در برخی سطوح عدم‌قطعیت وجود دارد و این مایه نگرانی دولت‌های عربی است. «جورجیو کافیرو» مدیر شرکت مشاوره ریسک ژئوپلیتیک مستقر در واشنگتن و استادیار دانشگاه جورج تاون ۱۴ نوامبر در مرکز استیمسون نوشت: سیاستگذاران به‌ویژه در عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین، در طول دولت اول ترامپ روابط نزدیکی با ایالات متحده داشتند و شاید جزو خوش‌بین‌ترین‌ها در مورد پیروزی انتخاباتی او باشند.
  • روایت تخت‌‌‌روانچی از رایزنی‌ها در عربستان

    دنیای‌اقتصاد: معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در پستی در شبکه ایکس نوشت: ایران و عربستان سعودی دو کشور برادر و همسایه با اشتراکات فراوان هستند و روابط نزدیک آنها در خدمت منافع کل منطقه خواهد بود. روزنامه «دنیای‌اقتصاد» روز دوشنبه در خبری اختصاصی به نقل از یک منبع آگاه نوشت که «مجید تخت‌روانچی» برای دیدار با مقامات سعودی به ریاض سفر کرده است. این دیدار مقدمه فرمت سه‌جانبه ایران، چین و عربستان به میزبانی ریاض است که روز سه‌شنبه به میزبانی عربستان برگزار شد. دور اول این نشست سال گذشته در پکن برگزار شد و قرار است دور سوم آن سال آینده در تهران برگزار شود. تخت‌روانچی در ادامه پیام خود آورده است: در سفر به عربستان، ملاقات خیلی سازنده و پرثمری با همتای خود ولید الخریجی داشتم که در آن موضوعات مختلف مورد علاقه در سطوح دوجانبه، منطقه‌‌‌ای و بین‌المللی مورد بحث قرار گرفتند.
  • توصیه عراقچی به آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: وزیر خارجه ایران با بیان اینکه از حق خود برای واکنش به تجاوزگری اسرائیل نمی‌گذریم، گفت: در زمان خود و به شکلی که مناسب بدانیم، واکنش نشان خواهیم داد. عراقچی همچنین به آمریکایی‌ها توصیه کرد به جای فشار حداکثری عقلانیت حداکثری را به‌کار گیرند.
  • اقدام ضد‌ایرانی اروپا در شورای حکام

    دنیای‌اقتصاد: در آستانه نشست امروز چهارشنبه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با محوریت پرونده هسته‌ای ایران، دیپلمات‌‌‌های غربی مدعی شدند تروئیکای اروپا با حمایت آمریکا تصمیم دارند قطعنامه‌‌‌ای تنبیهی را علیه ایران در نشست امروز شورای حکام ارائه کنند. به گزارش «ایسنا»، «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، اخیرا درباره چگونگی واکنش ایران به هرگونه صدور قطعنامه علیه ایران در نشست تازه شورای حکام تاکید کرد: صدور هرگونه قطعنامه در شورای حکام را «قاطع و به سرعت» پاسخ می‌دهیم یعنی تا رای‌‌‌شان به قطعنامه خشک نشده ما اقدام‌‌‌مان را انجام می‌دهیم.
  • ریاض؛ میزبان دور جدید مذاکرات ایران و مراکش

    دنیای‌اقتصاد: یک رسانه مراکشی مدعی شد که ریاض قرار است با حضور میانجی‌‌‌های سعودی و اماراتی میزبان دور جدید گفت‌‌‌وگوی مقامات ایران و مراکش برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک باشد. به گزارش «ایسنا»، رسانه مراکشی روز سه‌‌‌شنبه نوشت رایزنی‌‌‌ها میان مراکش و ایران از منظر ازسرگیری روابط دیپلماتیک دو کشور که در سال ۲۰۱۸ قطع شد، ادامه دارد و ریاض میزبان دور جدیدی از گفت‌‌‌وگوها میان مقامات امنیتی دو کشور و با مشارکت میانجی‌‌‌های امارات متحده عربی و عربستان سعودی خواهد بود. این رسانه چند روز پیش خبر داده بود یک فرستاده امنیتی ایرانی به همراه نمایندگانی از عربستان و امارات نشستی با همتایان مراکشی در اوایل نوامبر (ماه جاری میلادی) در رباط، پایتخت مراکش داشته‌‌‌اند. سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس خبری روز دوشنبه و در پاسخ به این رویداد گفت: ما پیشگام قطع روابط نبوده‌‌‌ایم و بدیهی است که در راستای پیشبرد سیاست همسایگی برای بهبود روابط با کشورها بر مبنای عزت، حکمت و مصلحت و منافع ملی کشور و همچنین مصالح کشورمان، منطقه و جهان اسلام اقدام می‌‌‌کنیم.
  • چه شهرهایی در ایران مبتلا به فرونشست هستند؟

    دنیای اقتصاد-فاطمه علي‌اصغر: زنگ‌های هشدار دوباره به صدا درآمد. یک مقام مسوول در وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید خطر فرونشست زمین، ۴۲ مدرسه را در استان اصفهان به تعطیلی کشانده است. این برای نخستین بار نیست که بحث‌ فرونشست زمین در ایران سرخط خبرها قرار می‌گیرد. پیش از این مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرده بود که نرخ فرونشست در ایران پنج برابر میانگین جهانی است و بیش از ۳۵‌درصد جمعیت کل کشور در معرض خطر فرونشست قرار دارند.
  • کاهش ۲۰درصدی حقوق ورودی خودرو

    دنياي اقتصاد-شيرين جمشيديان: روز گذشته اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ در واکنش به افزایش قیمت خودروهای داخلی، حقوق ورودی واردات خودرو را از ۸۰ به ۶۰ درصد کاهش دادند. بر این اساس پیشنهاد حقوق ورودی خودرو که در لایحه دولت ۱۰۰ درصد بود طی دو مصوبه کمیسیون تلفیق ابتدا به ۸۰ درصد و سپس به ۶۰ درصد کاهش‌یافته است. این در حالی است که پیش از تصویب و کاهش حقوق ورودی خودرو به ۶۰ درصد، پیشنهاد کاهش تعرفه ورودی خودرو در تلفیق مطرح شده بود، اما به دلیل اینکه آیین‌نامه اجازه بررسی مجدد درآمدها را نمی‌داد رای‌گیری برای این پیشنهاد نا‌تمام ماند.
  • از اول به شرکت نفت علاقه داشتم

    در سازمان برنامه هم دوست‌های من بودند و با آنها تماس داشتم ولی هیچ‌وقت نه آنها پیشنهادی کردند و نه من از آنها درخواستی کرده بودم. اما به شرکت نفت از اول خیلی علاقه‌مند بودم. هم هویدا و هم نفیسی آنجا بودند و آقای انتظام هم بود که رئیس شرکت نفت بود. انتظام را من خیلی برایش احترام داشتم، خیلی خوب هم من را می‌شناخت. آنها خیلی علاقه‌مند بودند گفتند «شما با این کارهایی که کرده‌اید، اگر بیایید اینجا به درد ما بیشتر می‌خورید تا آن دستگاه‌های بسته.» این بود که من و آن دوستم هر دو از ساواک استعفا دادیم. اتفاقا همان موقع هویدا کسالت داشت و در بیمارستان شرکت نفت بستری بود که رفتیم عیادتش. در آن زمان من با امیرعباس هویدا کاملا دوست شده بودم و گذشته از دیدارهای رسمی به منزلش می‌رفتم و با یکی، دو نفر دیگر از دوستان با هم شنا می‌کردیم. در ضمن صحبت گفت شما چه کار می‌کنید؟ گفتیم هیچ، ما استعفا دادیم و دنبال کار هستیم؛ گفت مبادا به کسی قول بدهید. شما باید بیایید شرکت نفت.»
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰

    روزنامه کیهان در گزارشی با تیتر «گرانی‌های بی‌ضابطه و ناگهانی نتیجه بی‌توجهی به اولویت‌ها» به موضوع گران شدن شبانه خودرو پرداخت و نوشت: «دولت بعد از گران‌سازی دستوری و ناگهانی نان، لبنیات، آب، گاز، بنزین سوپر، ارز نیمایی، قطع ناگهانی برق و... به افزایش ناگهانی قیمت خودرو؛ آن‌هم به‌صورت شبانه رسیده است. قیمت خودروهای به تعبیر پلیس؛ ارابه‌های مرگ، بسیار پرمصرف و آلوده‌کننده هوای ایران‌خودرو و سایپا در شامگاه ۲۷ آبان ۱۵ تا ۳۵ درصد افزایش یافت.» روزنامه ایران مطلبی دارد با عنوان «بازی برد-برد در بازار خودرو چگونه ممکن است؟». در بخش‌هایی از این مطلب آمده است: «فراموش نکنیم قیمت‌های خودرو در کارخانه حدود ۱۸ ماه است که افزایش پیدا نکرده این در شرایطی است که قیمت نهاده‌های تولید خودروسازان، چه آنهایی که از منابع داخلی تامین می‌شود و چه آنهایی که از مسیر واردات تهیه می‌شود، رشد کرده است. وضعیت حاکم بر اقتصاد کشور و تورم بالا خودروسازان را ناچار می‌کند به سمت اصلاح قیمت محصولاتشان بروند و دولت نیز به عنوان سیاستگذار کلان باید زمینه را برای تداوم فعالیت خودروسازان فراهم کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر