آتشبس شکننده بین اسرائیل و حزبالله تا حد زیادی در دومین و سومین روزهای خود (پنج شنبه و جمعه برابر با ۸ و ۹ آذرماه) در لبنان ادامه داشت؛ هرچند برخوردهای نظامی میان دو طرف در روز پنجشنبه ادامه یافت و اسرائیل دست به حملاتی زد که نقض آتشبس محسوب میشد. آتشبس سحرگاه چهارشنبه ۷آذرماه برقرار شد. «آرون باکسرمن»، «یوان وارد» و دیگران در گزارش ۲۹نوامبر در نیویورکتایمز نوشتند، بهرغم تبادل آتش بین دو طرف توافق اما به نظر نمیرسید که هیچ یک از طرفین نزاع - اسرائیل یا حزبالله - مایل به بازگشت فوری به نبردهای تمامعیار باشند. با این حال، ارتش لبنان که قرار است نقش مهمی در اجرای آتشبس ایفا کند، بعدازظهر پنجشنبه اسرائیل را به نقض «چندین باره» آتشبس متهم کرد.
همزمان با آغاز مذاکرات هستهای ایران و اروپا در ژنو، خبرها از بازگشت بیسروصدای سفیر آلمان به ایران حکایت میکند. مارکوس پوتسل، سفیر آلمان در ایران که مرداد ماه فعالیت خود را در ایران آغاز کرده بود، روز نهم آبان ماه در اعتراض به آنچه اجرای حکم اعدام جمشید شارمهد، بیان شد به آلمان فراخوانده شد و خاک ایران را ترک کرد. وزارت خارجه آلمان همان زمان در اطلاعیهای اعلام کرد که پوتسل برای «مشاوره» به برلین فراخوانده شده است.
با تشدید حملات تکفیریها در سوریه، اسد به مسکو سفر کرد
به دنبال حملات گروههای تکفیری به مناطقی از سوریه، بشار اسد در سفری اعلامنشده به مسکو رفت و نتیجه این دیدار بمباران مواضع «هیئت تحریرالشام» توسط نیروهای هوایی روسیه و سوریه بود. ایران نیز نسبت به طرح آمریکایی-اسرائیلی برای شام هشدار داده است.
ترامپ چگونه میتواند روسیه را به سوی پایان جنگ در اوکراین سوق دهد؟
بعد از دو سال که جنگی گسترده دامنگیر اوکراین شده است، امروز به ناگاه به نظر میرسد تغییرات چشمگیری در میدان نبرد قابلمشاهده است، از جمله اینکه پیشروی فرسایشی روسیه در خاک اوکراین، ضعف شدید و عمیق از نظر تعداد نفرات و روحیه نیروهای اوکراین را در خطوط نبرد آشکار کرده است. این امر در نهایت میتواند به فروپاشی خطوط اوکراین منجر شود؛ اما شاید آنچه بیش از همه قابل لمس است، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و بیصبری و تاکید او بر پایان دادن به جنگ اوکراین است. نگرانی اصلی آن است که ترامپ بخواهد یک توافق فاجعهبار را بر اوکراین تحمیل کند.
دنیای اقتصاد: این هفته نشریه اکونومیست دو مجلد داشت که بر این اساس سرمقاله جلد ویژه اروپا، به موضوع «دستیابی به توافق با پوتین و معنی آتشبس برای اوکراین» پرداخته است.
آتشبس بین اسرائیل و حزبالله لبنان ساعت ۴ صبح روز چهارشنبه به وقت محلی در بحبوحه نگرانیها در مورد تداوم آن اجرایی شد. «جو بایدن»، رئیسجمهور ایالات متحده، هنگام اعلام توافق سهشنبه شب گفت: «نبرد در سراسر مرز لبنان و اسرائیل پایان مییابد... این آتشبس برای توقف دائمی خصومتها طراحی شده است.» الجزیره در گزارش دیروز چهارشنبه نوشت: «حزبالله با میانجیگری نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، در جریان مذاکرات و اقدامات انجام شده قرار میگرفت.» بهعنوان بخشی از توافق آتشبس، اسرائیل طی ۶۰روز آینده نیروهای خود را به تدریج از جنوب لبنان خارج خواهد کرد و ارتش لبنان و نیروهای امنیتی دولتی در منطقه مرزی بین لبنان با اسرائیل مستقر خواهند شد.
دولت آینده ترامپ چگونه میتواند اسرائیل را مهار کند؟
آوریل گذشته، به نظر میرسید که تشدید تنش بین اسرائیل و ایران میتواند کل خاورمیانه را وارد درگیری کند. حملات اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، ایران را بر آن داشت تا با رگبار موشک و راکت به سمت اسرائیل، واکنش تلافیجویانهای انجام دهد. اما پس از پاسخ اسرائیل، هر دو طرف از روند رویارویی خارج شدند. ناظران نیز نگرانیهای خود را کنار گذاشتند؛ زیرا ایران و اسرائیل نشان داده بودند که هیچ علاقهای به گسترش جنگ و درگیری ندارند.
سامی ابوزهری از مقامات حماس در واکنش به آتشبس اسرائیل و حزبالله به رویترز گفت که گروه فلسطینی از حق حزبالله برای انعقاد توافقی برای حفاظت از مردمش «قدردانی» میکند. ابوزهری همچنین گفت که حماس برای توقف جنگ در غزه آماده آتشبس با اسرائیل است. تلاشها برای میانجیگری برای آتشبس پایدار در جنگ ۱۴ ماهه غزه تاکنون شکست خورده و اسرائیل چند پیشنهاد را رد کرده است. تنها زمانی که نبرد در طول جنگ متوقف شد، آتشبس یک هفتهای در اواخر نوامبر ۲۰۲۳ بود.
رویترز: به گفته دو نفر از افراد آشنا، تیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا در حال گفتوگو درباره پیگیری مذاکرات مستقیم با کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی است و امیدوار است که گفتوگوی دیپلماتیک فشرده جدید بتواند خطرات درگیری مسلحانه را کاهش دهد. چند نفر از اعضای تیم ترامپ اکنون تمایل ترامپ به مذاکره با «اون» را واضحتر از پیش میبینند؛ چراکه رئیسجمهور منتخب آمریکا قصد دارد یخ روابط با رهبر کرهشمالی را بشکند. در دوره اول نیز ترامپ دیدارهایی با رهبر کرهشمالی داشت و نامههایی نیز از او دریافت کرد که ترامپ آن نامهها را «زیبا» خوانده بود.
رویترز: بر پایه گزارش برخی رسانهها یک هیات اوکراینی به رهبری وزیر دفاع، رستم عمروف، این هفته به کرهجنوبی سفر و درخواست کمک تسلیحاتی کرده است تا در جنگ کییف با روسیه استفاده شود. به گزارش روزنامه دونگآ ایلبو در روز چهارشنبه، این هیات با مشاور امنیت ملی کرهجنوبی، شین وون-سیک، دیدار کرده و درباره جنگ در اوکراین تبادل نظر داشته است، اما منبعی برای این اطلاعات ذکر نشده است. «ساوثچاینا مورنینگپست» نیز این هفته گزارش داد که هیاتی از اوکراین قرار است از کرهجنوبی دیدار کند و خواستار کمک تسلیحاتی شود. این گزارش به نقل از یک منبع آگاه ارائه شده است.
رویترز: دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب آمریکا، روز سهشنبه اعلام کرد «کوین هَسِت» را برای ریاست شورای اقتصاد ملی کاخ سفید در دولت خود انتخاب کرده است. ترامپ در بیانیهای گفت: «بهعنوان رئیس شورای مشاوران اقتصادی من، کوین نقش بسیار مهمی در طراحی و تصویب قانون کاهش مالیات و ایجاد اشتغال در سال ۲۰۱۷ ایفا کرد و همراه من ایستاد تا برنامه فوقالعاده موفق خود را برای بازگرداندن عظمت به آمریکا دنبال کنیم.» رئیسجمهوری منتخب آمریکا افزود: «کوین هست نقش مهمی در کمک به خانوادههای آمریکایی برای بهبود وضعیت خود از تورمی که به گفته رئیسجمهوری منتخب آمریکا، دولت بایدن افسار آن را رها کرد، ایفا خواهد کرد.» او گفت: «با هم، ما کاهشهای مالیاتی بیسابقه خود را تجدید و بهبود خواهیم بخشید و اطمینان حاصل خواهیم کرد که تجارتی عادلانه با کشورهایی که در گذشته از ایالات متحده سوءاستفاده کردهاند، برقرار شود. کوین همچنین نقش مهمی در تقویت روابط اقتصادی ما با متحدان جدید و قدیمی ایفا خواهد کرد و در عین حال رفاه مردم آمریکا را تضمین خواهد کرد.»
رویترز: رسانههای دولتی چین به دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا هشدار دادند که وعده او برای اعمال تعرفههای اضافی بر کالاهای چینی به دلیل جریانهای فنتانیل، میتواند دو اقتصاد برتر جهان را وارد یک جنگ تعرفهای مخرب متقابل کند. ترامپ که در ۲۰ژانویه به قدرت میرسد، روز دوشنبه گفت، تا زمانی که پکن قاچاق پیشسازهای شیمیایی مورد استفاده در ساخت یک ماده مخدر و کشنده را متوقف نکند، «۱۰درصد تعرفه اضافی، بالاتر از هر تعرفه اضافی» بر واردات از چین اعمال خواهد کرد. درحالیکه هنوز به ورود ترامپ به کاخ سفید چند هفته باقی مانده است، دو ابرقدرت مواضع خود را اعلام کردهاند. دوره اول ترامپ منجر به جنگ تجاری شد که با افزایش تورم و هزینههای استقراض، زنجیرههای عرضه جهانی را تخریب کرد و به اقتصاد آسیب زد.
دنیای اقتصاد: یک پژوهشگر مسائل لبنان میگوید: یکی از مهمترین ویژگیهای آتشبس اخیر بین لبنان و اسرائیل، این است که به رغم جنگ گستردهای که بین دو طرف در جریان بود و به ویژه با وجود ضرباتی که اسرائیل به لبنان و مخصوصا حزبالله وارد کرد؛ اما ترتیبات امنیتی بین دو طرف تغییر مبنایی نکرده و طرفین به اجرای قطعنامه سال ۲۰۰۶ بازگشتند.
سهشنبه، ۰۶ آذر ۱۴۰۳
کابینه امنیتی اسرائیل برای تصویب آتشبس در لبنان دیشب تشکیل شد
رسانهها گزارش دادند که کابینه امنیتی اسرائیل برای بررسی آتشبس با لبنان با تاخیرهای چندباره تشکیل جلسه داد. برآیند گزارشها این بود که آتشبس از امروز چهارشنبه وارد فاز اجرایی میشود. بر این اساس، قرار است یک توقف ۶۰روزه در خصومتها روی دهد. بسیاری امیدوارند که این آتشبس مبنایی برای یک صلح پایدارتر و به تبع آن کاتالیزوری برای توقف جنگ در غزه باشد. اسرائیل ماه سپتامبر (شهریور) حملات گسترده به لبنان را آغاز کرد.
دونالد جی.ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا روز دوشنبه گفت که در اولین روز ریاستجمهوری خود بر تمام محصولاتی که از کانادا، مکزیک و چین وارد ایالات متحده میشوند، تعرفه وضع خواهد کرد؛ اقدامی که زنجیره تامین جهانی را به هم میزند و هزینههای سنگینی را بر شرکتها تحمیل میکند.
دنیایاقتصاد: جنگ دو کره از لحاظ جغرافیایی تغییر کرده است. این جنگ مانند جنگ دو کره در دهه پنجاه میلادی گرم نبوده و شکل دیگری از جنگ بین این دو کشور متخاصم شکل گرفته است: «جنگ تسلیحاتی در اوکراین». از مدتها پیش شایعه شده است که کرهجنوبی به اوکراین بهشکل غیر مستقیم کمک تسلیحاتی میکند و خمپارههای این کشور توسط کییف علیه روسها به کار گرفته میشود. همچنین کرهجنوبی تحت فشار غربیها کمک مالی نیز به اوکراین کرده است. سال گذشته یونهاپ، خبرگزاری کرهجنوبی خبر داد که بودجه ۵۹۰میلیارد وونی را که برای کمک به اوکراین که معادل ۳۹۳میلیون دلار بوده، امضا کرده است.
راشاتودی: یک دادگاه منطقهای ایالات متحده درخواست بازرس ویژه برای رد پرونده فدرال علیه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا را پذیرفت و عملا به تحقیقات درباره رفتار او پس از انتخابات ریاستجمهوری۲۰۲۰ پایان داد. بهدلیل سیاست دیرینه وزارت دادگستری ایالات متحده مبنی بر اینکه رئیسجمهور منتخب را نمیتوان به لحاظ کیفری تحت تعقیب قرار داد، مقامات طی هفتههای گذشته در حال بررسی بسته شدن پرونده شورش در کنگره و مدیریت اسناد محرمانه به دست «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا بودهاند. حکم قاضی بهگونهای است که اتهامات ممکن است پس از پایان دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ دوباره مطرح شود.
اسپوتنیک: «آنتونیو تایانی» وزیر امور خارجه ایتالیا در اظهاراتی بعد از میزبانی کشورش از اولین نشست کاری از اجلاس ۲روزه وزیران امور خارجه گروه هفت، خواستار موضع متحد اعضای این گروه در قبال حکم بازداشت صادرشده از سوی دیوان بینالمللی کیفری برای «بنیامین نتانیاهو» و «یوآو گالانت» نخستوزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی شد. تایانی که دولت ائتلافی تحت امرش خود در ایتالیا دچار دودستگی در واکنش به حکم بازداشت دیوان بینالمللی کیفری شده گفت او خواهان آن است که گروه هفت با یک صدای واحد حرف بزند.
فاکس نیوز: چند هفته پس از شکست معاون رئیسجمهور آمریکا در انتخابات ریاستجمهوری پنجم نوامبر، کاخ سفید در یادداشتی دولت کنونی آمریکا (بایدن-هریس) را بهعنوان «موفقترین دولت در تاریخ» خواند. در یادداشت کاخ سفید آمده است: «تحت ریاست بایدن و معاونش هریس، ۱۶میلیون شغل ایجاد شده است و زنان و رنگینپوستان را با نرخهای بیسابقهای به کار بازگرداندهایم. همچنین رکورد ۲۰میلیون درخواست تجاری جدید ثبت شده و تورم نزدیک به سطح قبل از همهگیری کووید-۱۹ کاهش یافته است.» این یادداشت درحالی منتشر شده است که نظرسنجیهای پیش از انتخابات ریاستجمهوری نشان میداد که آمریکا از اقتصادی ضعیف رنج میبرد و تورم در این کشور بهطور بیسابقهای افزایش یافته است.
آسوشیتدپرس: طرفداران «عمرانخان» نخستوزیر سابق و زندانی شده پاکستان در تلاش برای تظاهرات برای مطالبه آزادی او از سد کانتینرهایی بزرگی که توسط پلیس با هدف مسدود کردن راه آنها در مسیرهای ورودی به پایتخت کار گذاشته شده بود، عبور کردند و با نیروهای پلیس درگیر شدند و حتی تهدید دولت اسلامآباد برای پاسخ به آنها با گلوله جنگی را نادیده گرفتند. نیروهای پلیس پاکستان با شلیک گاز اشکآور تلاش کردند جمعیت تظاهراتکنندگان را متفرق کنند و دستکم یک نفر در درگیریها جان خود را از دست داد. این ناآرامیها همچنین دهها زخمی شامل خبرنگارانی که مورد حمله طرفداران عمران خان قرار گرفتند، بر جای گذاشت. «محسن نقوی» وزیر کشور پاکستان با گذشت نیمهشب معترضان را تهدید کرد در صورتی که با سلاح گرم به نیروهای پلیس شلیک کنند، پلیس نیز پاسخ آنها را با گلولههای جنگی خواهد داد.
رویترز: «سرگئی شویگو» دبیر شورای امنیت روسیه، در دیدار با عبدالغنی برادر، معاون نخست وزیر افغانستان در امور اقتصادی تاکید کرد که این جنبش در آینده نزدیک از فهرست سازمانهای تروریستی فدرال روسیه حذف خواهد شد. وزارت خارجه روسیه ماه گذشته اعلام کرد که تصمیمی برای حذف طالبان از فهرست سازمانهای تروریستی گرفته شده است؛ اما باید مراحل قانونی در نظر گرفته شود. این مقام روس تاکید کرد: «ما سعی کردهایم شرایط را برای رشد صادرات کالاهای افغانی و رشد سرمایهگذاری خارجی فراهم کنیم. آمریکا و کشورهای غربی پس از آنکه طالبان بار دیگر در ۲۰۲۱ کنترل افغانستان را به دست گرفت، فشارها بر ما را افزایش دادند. ما منتظر کمک فدراسیون روسیه هستیم تا این فشارها را برطرف کند.»
دنیای اقتصاد: الیور بلانچارد پیشبینی کرده است که سه طرح اصلی ترامپ شامل افزایش تعرفهها، اخراج مهاجران، و کاهش مالیاتها به دلیل پیامدهای تورمی با مقاومت فدرالرزرو مواجه خواهد شد و تأثیر چندانی نخواهد داشت؛ ضمن اینکه اگرچه ترامپ ممکن است به فدرالرزرو فشار وارد کند، اما تورم ناشی از این سیاستها دولت او را از ادامه این فشار بازخواهد داشت.
دنیایاقتصاد: رویترز دوشنبه شب در خبری فوری از نزدیک بودن آتش بس بین اسرائیل و حزب الله خبر داد. خبرگزاری رویترز مدعی شد: کابینه امنیتی اسرائیل قرار است امروز سهشنبه برای بررسی طرح پیشنهادی ایالات متحده تشکیل جلسه دهد. لبنان هم اعلام کرده «موانع جدی» برای اجرای آتش بس ۶۰ روزه وجود ندارد. رویترز در ادامه اعلام کرده که این توافقنامه پیشنهادی توسط یک کمیته پنج طرفه نظارت خواهد شد. پیشتر آکسیوس هم به نقل از یک مسوول آمریکایی اعلام کرد: اسرائیل و لبنان روی شروط توافق آتشبس در لبنان به توافق رسیدهاند.
نیویورکتایمز نامزدهای احتمالی تیم ترامپ را مورد بررسی قرار داد
ترامپ در حال چیدن تیم خود است. اگر سنا به کابینه ترامپ رای مثبت دهد، این یکی از عجیب و غریبترین کابینههای موجود در تاریخ مدرن آمریکا خواهد بود. به نظر میرسد یک بخشی از نامزدهای احتمالی برای انتقام، بخش دیگر برای آرام کردن بازارها و دسته آخر برای مهار تورم برگزیده شدهاند. به نوشته روزنامه نیویورکتایمز، دونالد جی.ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده در حال انتخاب کابینه و سایر انتصابات است و بهنظر میرسد اصل وفاداری به او اولویت بیشتری دارد؛ کسانی که معتقد به شعار «آمریکا را دوباره شکوهمند کنیم»، هستند. اما اگر قرار باشد که تیم ترامپ مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد، با سه جناح مجزا و طیفی از ایدئولوژیها روبهرو هستیم.
فایننشالتایمز: درحالیکه روسیه با بحران افزایش تلفات در جبهههای جنگ اوکراین دست به گریبان است، گزارشها نشان میدهند این کشور برای پیشبرد ماشین جنگی خود علاوه بر به خدمت گرفتن سربازان کرهشمالی، صدها نیروی یمنی را نیز به استخدام درآورده است. این سربازان یمنی میگویند به آنها وعده حقوق بالا و حتی شهروندی روسیه داده شده بود؛ اما پس از ورود به خاک این کشور به صورت ناآماده و به اجبار وارد ارتش روسیه شده و به خطوط مقدم در اوکراین اعزام شدهاند. علاوه بر سربازان یمنی، سربازانی از نپال، هند و همچنین حدود ۱۲هزار سرباز ارتش کرهشمالی هستند که برای جنگ در اوکراین وارد روسیه شدهاند. پیش از این جنگجویانی از کشورهای دیگر نظیر بلاروس نیز توسط روسیه به اوکراین اعزام شده بودند.
الجزیره: در غزه شرایط بهگونهای است که شاهد ترکیبی از «نسلکشی» و «قهر نیروهای طبیعت» هستیم. به نوشته «هانی محمود»، بارش شدید باران، زندگی در چادرها، وحشت از سقوط بمبهای غیرقابل پیشبینی همراه با دستور تخلیه شرایط را برای مردم غزه بسیار دشوار کرده است. لوئیز واتریج، سخنگوی آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل هم میگوید با شروع بارانهای زمستانی حدود نیممیلیون نفر در غزه ممکن است دچار سیلابهای برخاسته از فاضلاب شوند. واتریج گفت در زمستان، افراد مبتلا به سوءتغذیه «بیشتر بیمار میشوند؛ زیرا همه اینها با هم ضد سلامت و رفاه آنها عمل میکند.» در عین حال، گروه «کودکان را نجات دهید» اعلام کرد که از ۶اکتبر، زمانی که نیروهای اسرائیلی شمال غزه را محاصره کردند، دسترسی کودکان به مواد غذایی، آب و دارو قطع شده است. «جرمی استونر»، مدیر منطقهای این خیریه گفت: «وضعیت در شمال غزه برای بقای انسان مناسب نیست و با این حال میدانیم که حدود ۱۳۰هزار کودک زیر ۱۰سال در آن شرایط گرفتار شدهاند. البته به هزاران کودک بزرگتر و خانوادههای آنها اشاره نمیکنم.» او گفت: «بدون دسترسی و آتشبس، ما کودکان را به هلاکت در جهنم روی زمین محکوم میکنیم.»
سناتورهای جمهوریخواه آمریکایی با انتقادات دموکراتها که گزینه معرفیشده رئیسجمهور منتخب برای ریاست اداره اطلاعات ملی آمریکا را «سازشکار» خواندهاند و او را متحد نزدیک روسیه دانستهاند، مخالفت کردند. «تولسی گبرد» گزینه ترامپ برای ریاست اداره اطلاعات ملی آمریکا ظاهرا «جلسات مخفیانهای» هم با رئیسجمهور سوریه برگزار کرده بود.«تمی داکوُرث» سناتور دموکرات از ایالت ایلینوی با اشاره به سفر گبرد به سوریه در سال۲۰۱۷ به تلویزیون «سیانان» گفت: «گبرد در آن زمان نماینده دموکرات هاوایی در مجلس نمایندگان بود و طی این سفر با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه مذاکراتی را برگزار کرد. من فکر میکنم او سازشکار است. جامعه اطلاعاتی ایالات متحده، او را بهعنوان شخصی تلقی میکند که روابط دردسرسازی با دشمنان آمریکا دارد.» «تولسی گبرد» بیش از ۲دهه در گارد ملی ارتش ایالات متحده خدمت کرده است.
«کرت کمپبل» معاون وزیر امور خارجه آمریکا، ادعا کرد افزایش تعامل و همکاریهای روسیه و کره شمالی باعث ناراحتی و نارضایتی چین شده است. مقامهای غربی میگویند چین عمدتا در قبال این مساله سکوت اختیار کرده چون احتمالا نگران است که در صورت شراکت نظامی با روسیه در اوکراین محرک تشکیل ائتلافهایی از سوی آمریکا با کرهجنوبی و ژاپن در شرق آسیا با هدف مهار قدرت پکن شود. با این حال، وزارت امور خارجه ژاپن تردید دارد که چین حامی اعزام سربازان کرهشمالی به روسیه باشد. کمپبل در یک سمینار اخیرا برگزارشده از سوی اندیشکده «مرکز مطالعات بینالمللی وراهبردی» اظهار کرد: «ما در یکسری بحثهایی که داشتهایم چینیها را از برخی برنامههای جمهوری دموکراتیک خلق کره که آنها از آن اطلاع نداشتند مطلع کردهایم و آنها نگران هستند که این کشور با تشویق روسیه یکسری اقدامات نظامی یا اقدامات دیگر را که احتمالا در راستای منافع چین نیستند، در نظر دارد.» او اضافه کرد: «چین رو به انتقاد مستقیم از روسیه نیاورده، اما ما معتقدیم که افزایش هماهنگی بین پیونگ یانگ و مسکو آنها را ناراحت میکند.» هرچند این نگاه، مخالفانی در میان برخی متحدان آمریکا از جمله استرالیا دارد.