دانشجویان چند ملیت زبان فارسی میخوانند؟
سعید حبیبا در اختتامیه آیین نکوداشت دانشآموختگان بینالمللی سراسر کشور گفت: ایران اسلامی امروز به مرحلهای از رشد و بالندگی علمی رسیده است که در حوزههای متفاوت دانش و فناوری میتواند پذیرای علاقمندان به یادگیری علوم روز دنیا در کشور باشد.
دکتر سعید حبیبا افزود: ما امروز مخصوصا در جهان اسلام نیاز به عالمانی داریم که مروج وحدت و انسجام باشیم تا منابع دنیای اسلام صرف زندگی سعادتمندانه همه مسلمانان شود و در این زمینه دانشجویان بین الملل میتوانند نقش فعال و ویژه ای را ایفا نمایند.
وی یادآور شد: انتظار می رود دانشجویان بینالملل در کشورهای خود منشأ اثر فراوانی در حوزههای تخصصی که فرا گرفتهاند باشند و در کنار آن در ایجاد تعاملات بینالمللی و وحدت و اتحاد در بین ملت ها تلاش نمایند.
معاون وزیر علوم ادامه داد: بهترین راه تعامل با کشورهای مختلف تحصیل دانشجویان در ایران است و باید از این ظرفیت بی بدیل به نحو شایسته ای استفاده شود.
دکتر سعید حبیبا با اشاره به اینکه کشورهای آسیایی باید با همراهی و هم فکری همدیگر مشکلات و معضلات مردم را حل کنند، افزود: این موضوع بسیار واضح است که کشورهای دارای قدرت و ثروت برای کشورهای آسیایی دلسوزی نمیکنند و این ارتباطات دانشگاهی و دانشجویی میتواند در تقویت ارتباطات با کشورهای همسایه و حل مشکلات مردم بسیار مؤثر باشد.
دکتر حبیبا در ادامه به آمار دانشجویان بینالملل شاغل به تحصیل در کشور اشاره کرده و گفت: سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۷ هزار دانشجوی بینالملل در رشته های ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مشغول به تحصیل بودند که این آمار در سال جاری به ۳۵ هزار دانشجو افزایش پیدا کرده و بر اساس برنامهی هفتم توسعه، این تعداد باید به ۳۲۰ هزار دانشجو افزایش یابد که تحقق آن نیازمند فراهم کردن زیرساخت های فراوانی میباشد.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه در کشور ۲۰۹ مؤسسه جذب دانشجو درحال فعالیت هستند، گفت: در کنار این تعداد مؤسسه، ۱۸ مؤسسه درحال دریافت مجوز و ۱۴۸مؤسسه نیز مجوز را از کشور مبدا دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: آییننامه تسهیل جذب دانشجویان به تصویب رسیده که مهمترین مزیت آن رفع مشکل ورود و خروج از کشور است و در کنار آن سامانهی جامع دانشجویان بینالملل را نیز امیدواریم تا پایان سال به بهرهبرداری برسانیم تا تمام متقاضیان تحصیل در ایران درخواست خود را از طریق این سامانه ارسال کنند.
معاون وزیر علوم در پایان به الزام فراگیری زبان فارسی بهمنظور تحصیل در دانشگاههای کشور برای دانشجویان بینالمللی اشاره کرده و افزود: برای بهبود این موضوع در ۴۸ مرکز کلاسهای آموزش زبان فارسی راهاندازی شده و دانشجویان مختلف از ۹۰ ملیت مختلف درحال فراگیری زبان و ادبیات فارسی هستند.
رئیس سازمان امور دانشجویان در پایان ابراز امیدواری کرد که خاطره شیرین تحصیل در ایران برای دانشجویان بین الملل باعث آمد و شد متعدد این دانشجویان و خانواده های آنها به کشور ایران اسلامی شود و زمینه ارتباطات و تعاملات گسترده ای را فراهم کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.