جزئیاتی از دیدار بلینکن و اردوغان

منابع خبری گزارش دادند که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در دیدار با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه با وی درباره آخرین تحولات سوریه گفت وگو و رایزنی کرده است.

دیدار اردوغان و بلینکن در فرودگاه بین المللی اسن بوگا در آنکارا و بدون حضور خبرنگاران انجام شده است.

در این دیدار هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه، فخرالدین التون رئیس اداره ارتباطات ریاست جمهوری و عاکف چاغاتای قلیچ مشاور ارشد رئیس جمهور این کشور حضور داشتند.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که بلینکن و اردوغان درباره آخرین تحولات سوریه و حمایت از نتقال قدرت در این کشور با یکدیگر رایزنی کرده‌اند.

خبر مرتبط
اردوغان: اجازه تقسیم سوریه را نمی‌دهیم

رئیس جمهور ترکیه گفت: کشورش اجازه تقسیم سوریه و تبدیل شدن مجدد آن به منطقه تنش را نخواهد داد.

بلینکن در این دیدار همچنین بر اهمیت احترام همه طرف‌های سوری به حقوق بشر و حفظ جان غیرنظامیان به ویژه اقلیت‌های این کشور و ورود کمک‌های انسانی و کمک به آوارگان تاکید کرده است.

دو طرف در ادامه درباره ضرورت برقراری آتش بس در نوار غزه با یکدیگر گفت وگو و تبادل نظر کرده‌اند.

بلینکن ساعاتی پیش قبل از عزیمت به ترکیه درحالی که در اردن بود، در جمع خبرنگاران گفت: واشنگتن مستقیماً با (رژیم) اسرائیل در مورد اقدامات نظامی آن در سوریه در پی سقوط حکومت بشار اسد گفت وگو می‌کند و واقعاً مهم است که همه ما مطمئن شویم که هیچ درگیری جدیدی ایجاد نمی‌کند.

وی مدعی شد: هدف اعلام شده از این اقدامات اسرائیلی‌ها تلاش برای اطمینان از اینکه تجهیزات نظامی رها شده توسط ارتش سوریه به دست افراد نادرست، تروریست‌ها، افراطی‌ها و غیره نیفتد، است.

اسرائیل نیروهای خود را به «منطقه حائل» بین اسرائیل و سوریه فرستاده و پایگاه‌های هوایی، بنادر و انبارهای تسلیحاتی سوریه را در سراسر این کشور هدف قرار داده است.

مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.

از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد،‌ حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروه‌های مسلح بوده است.

بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروه‌های معارض مواجه شده بود و در نهایت گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.

بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانواده‌اش پس از خروج از سوریه، به مسکو رفتند و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به آنها پناهندگی سیاسی اعطا کرده است‌.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.