ترامپ یک نماینده صلح اوکراین منصوب خواهد کرد

فاکس نیوز دیجیتال روز چهارشنبه به وقت محلی به نقل از منابع متعدد گفت که انتظار می‌رود دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب به زودی یک نماینده صلح اوکراین را برای رهبری مذاکرات جهت پایان دادن به جنگ با روسیه منصوب کند.

یکی از منابع به فاکس نیوز گفت: "این یک فرستاده ویژه بسیار ارشد خواهد بود و وظیفه خواهد داشت تا راه حلی برای صلح پیدا کند. این فرد به زودی معرفی خواهد شد."

به گفته فاکس نیوز، انتظار نمی رود این شغل یک نقش حقوق بگیر باشد. از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹، کرت ولکر به عنوان نماینده ویژه در مذاکرات اوکراین به صورت داوطلبانه خدمت کرده است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت که دولت جو بایدن رئیس جمهور دموکرات فعلی آمریکا متعهد به ارسال "هر دلار موجود" به اوکراین تا قبل از روی کار آمدن دونالد ترامپ جمهوریخواه بعنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور این کشور است.

بلینکن یک سفر ناگهانی به بروکسل انجام داد تا به متحدان ناتو و اتحادیه اروپا اطمینان دهد که آمریکا تلاش های خود را برای ارسال منابع به اوکراین قبل از مراسم تحلیف ترامپ، تشدید خواهد کرد.

خبر مرتبط
بیانیه کاخ سفید درباره دیدار بایدن و ترامپ

رئیس‌جمهوری آمریکا و رئیس‌جمهوری منتخب این کشور، در دفتر رسمی ریاست‌جمهوری ایالات متحده دیدار کردند.

وی به خبرنگاران در بروکسل گفت: «هدف از این سفر تمرکز تلاش‌هایمان بر اطمینان از ارائه کافی پول، مهمات و نیروهای بسیج شده به اوکراین برای مبارزه مؤثر با روسیه در سال ۲۰۲۵ است تا اوکراین این توانایی را داشته باشد که مذاکره برای صلح را از موضع قدرت انجام دهد.»

کمک هایی که آمریکا همچنان در تلاش است تا به اوکراین ارائه دهد، عمدتاً از یک بسته ۶۱ میلیارد دلاری است که در اوایل سال جاری توسط کنگره آمریکا تصویب شد.

بلینکن با اشاره به تجهیزات پدافندی، توپخانه و وسایل نقلیه زرهی، ادامه داد: "کمک هایی که ما می توانیم از تجهیزات نظامی خود ارائه دهیم، انجام خواهند شد. اختصاص بودجه نیز پیش خواهد رفت."

همزمان با تلاش دولت جو بایدن برای افزایش حمایت از اوکراین پیش از بر سر کار آمدن دولت دونالد ترامپ، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا امروز با مارک روته، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل دیدار کرد.

 رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا حمایت نظامی این کشور از اوکراین را زیر سوال برده و بدون اشاره به جزئیات، وعده داد که به سرعت به جنگ اوکراین و روسیه پایان می‌دهد. این ابهام، متحدان آمریکا را نگران کرده که شاید وی کیف را مجبور به پذیرش صلح تحت شرایط مسکو کند.

 همزمان با پیشروی روسیه در طول خط مقدم یک هزار کیلومتری، بایدن امیدوار است کمک به اوکراین را قبل از ترک سمت خود در ۲۰ ژانویه (۱ بهمن) افزایش دهد.

پیش بینی می شود که با توجه به نقش مبهم دولت آتی آمریکا در قبال این بحران اروپایی، بلینکن در جریان دیدار با روته در مقر ناتو در مورد نحوه افزایش کمک های متحدان آمریکا به اوکراین رایزنی کند.

پیش از این، یک مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا در پی وعده او مبنی بر اینکه تا قبل از مراسم تحلیف خود در ژانویه ۲۰۲۵ به یک توافق صلح میان روسیه و اوکراین دست یابند تا به این جنگ پایان دهند، گفت که صلح در اوکراین بر قلمرو اولویت خواهد داشت.

 برایان لانزا، یک مشاور ارشد ترامپ به شبکه خبری جهانی بی‌بی‌سی گفته است که دولت آینده ترامپ، دستیابی به یک توافق صلح را بر بازگرداندن سرزمین تصرف شده اوکراین توسط روسیه در اولویت قرار خواهد داد.

لانزا  در مصاحبه‌ای با شبکه خبری «بی‌بی‌سی» گفته بود که «چنانچه ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین به پای میز مذاکره بیاید و بگوید ما فقط در صورتی می‌توانیم به صلح برسیم که کریمه را داشته باشیم، مشخص است که عزم وی جدی نیست. کریمه دیگر از دست رفته است».

 ترامپ قول داده است که قبل از روز تحلیف خود در ژانویه به یک توافق صلح میان روسیه و اوکراین دست یابد تا جنگ‌ پایان یابد و بارها نشان داده که مایل است به دنبال ارائه امتیازاتی باشد که دولت بایدن آنها را نمی پذیرفت.

تیم ترامپ، اظهارات برایان لانزا استراتژیست حزب جمهوری‌خواه و از مقامات کارزار انتخاباتی خود در مورد اولویت صلح بر قلمرو در اوکراین را رد و اعلام کرد پیشنهاد کاخ سفید برای پایان جنگ در اوکراین درباره صلح است و نه بر سر قلمرو.

خبر مرتبط
افشاگری جدید درباره ارتش اسرائیل و نتانیاهو

تحقیقات روزنامه یدیعوت آحارونوت فاش کرد که اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی از عملیات هفتم اکتبر با روایت دفتر نخست‌وزیر نتانیاهو تناقض دارد.

«ولادیمیر پوتین» در ماه ژوئن سال جاری شروطی را برای حل مسالمت آمیز درگیری در اوکراین اعلام کرد و تاکید کرد که بلافاصله بعد از خروج نیروهای نظامی اوکراینی از مناطق متعلق به روسیه، مسکو آماده آتش بس و مذاکره خواهد بود.

پوتین خاطرنشان کرد که علاوه بر خروج نیروها، اوکراین باید انصراف خود را از پیوستن به ناتو را رسما اعلام کند و برنامه ای برای نظامی سازی نداشته باشد.

رئیس جمهور روسیه همچنین یکی از شروط خود برای آتش بس را لغو تمامی تحریم های ضد روسی دانست.

 پس از حمله نیروهای مسلح اوکراین به منطقه کورسک، پوتین مذاکره با کسانی را که به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی حمله می‌کنند یا می‌خواهند تهدیدی برای تأسیسات انرژی هسته‌ای ایجاد کنند، کاملا غیر ممکن خواند.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.