فرصت سازی پادشاهی‌های خلیج فارس از بازگشت ترامپ

به گزارش اقتصادنیوز، گالانت در طول جنگ علیه حماس به چهره‌ای شناخته شده تبدیل شده بود. نتانیاهو مدعی است که به واسطه بی‌اعتمادی، وزیر کابینه را برکنار رفت. به ادعای او، آن‌ها اولویت‌های متفاوتی برای جنگ و دیدگاه‌های متفاوتی در باب استراتژی اسرائیل داشتند. گالانت توافق برای آزادی گروگان را ترجیح داد و برای طرحی برای غزه پساآتش بس تلاش داشت. او همچنین می‌خواست از یهودیان فوق ارتدوکس که از نظر تاریخی از فعالیت در ارتش اسرائیل معاف هستند، استفاده کند. این امر او را رویاروی سایر اعضای کابینه ائتلافی نتانیاهو قرار داد.

نشنال اینترست در ادامه مدعی شد، با رفتن گالانت، چشم‌انداز سیاسی اسرائیل تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. این به این دلیل است که گالانت به واسطه سال‌ها فعالیت در میدان تجربه‌های نظامی فراوانی دارد. از همین رو با یک چهره سیاسی به جای یک چهره نظامی جایگزین شد، چرا که نتانیاهو تلاش دارد تا زمام امور نظامی را به طور کامل در اختیار بگیرد. در ماه‌های اول جنگ غزه، اسرائیل کابینه جنگی داشت که شامل دو فرمانده سابق (بنی گانتز و گادی آیزنکوت) بود. آن‌ها در ژوئن کابینه جنگ را ترک کردند. تصمیم نتانیاهو در حالی اتخاذ می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید آمریکا پیروزی خود را در انتخابات جشن گرفت. این بدان معناست که دوره نوامبر تا ژانویه فرصتی برای اسرائیل فراهم شده تا دامنه عملیات خود را گسترش دهد. این گزاره می‌تواند در ماه‌های پایانی برای بایدن چالش‌ساز شود.

مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «رمزگشایی از همزمانی بازگشت ترامپ و اخراج گالانت؛ سودای نتانیاهو چیست؟/ نقشه اعراب برای تغییر معادلات خاورمیانه» بخوانید.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.