دولت رئیسی همسانسازی حقوق بازنشستگان را تا کجا پیش میبرد؟/ پیشنهاد کارشناسی برای اجرا
ماجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان به سال گذشته باز میگردد؛ آذرماه ۱۴۰۲ بود که در کشوقوس بررسی لایحه بودجه، «عدم تامین منابع اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان» یکی از اصلیترین دلایلی شد برای آنکه کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ از سوی بهارستاننشینان رد شود. هرچند دولت سیزدهم اعلام کرد که اعتبار ۵۰ همتی برای این کار اختصاص داده اما همین اقدام از سوی مجلسیها، به قول عدهای از کارشناسان به بهای کاهش فرصت بررسی لایحه بودجه تمام شد.
دولت برای آنکه بتواند آخرین بودجه تدوینی در دوره نخست فعالیت خود یعنی لایحه بودجه ۱۴۰۳ را به سلامت از مرحله بررسی در پارلمان عبور دهد، دست به اصلاح آن زد و تامین منابع لازم برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق فولاد یکی از نقاط اصلاحی آن بود. به این ترتیب مصوب شد نرخ مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده (۷) قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۳ به میزان یک واحد درصد (از ۹ درصد به ۱۰ درصد) افزایش یابد و منابع حاصل از یک واحد درصد برای اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان هزینه شود.
منابع اجرای همسانسازی در برنامه هفتم توسعه
با این حال، بیش از پنج ماه از سال ۱۴۰۳ گذشته اما همچنان از تخصیص منابع همسانسازی حقوق بازنشستگان خبری نیست. در برنامه هفتم توسعه هم که روند آمادهسازی آن طولانی شد، به این مهم اشاره شده است. طبق این برنامه، همسانسازی حقوق بازنشستگان باید طی سه سال اجرا شود، یعنی در سال اول اجرای (۱۴۰۳) برنامه ۴۰ درصد و در دو سال بعد (۱۴۰۴ و ۱۴۰۵) هر سال ۳۰ درصد انجام شود.
اما در ادامه مشخص شد که اشاره منظور تنها به بازنشستگان کشوری بود و این خبر خوش تنها شامل حال این گروه خواهد شد و کام بازنشستگان تامین اجتماعی را تلخ کرد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.