نظارت الکترونیک بر شعب دیوان عالی از سال آینده+ جزئیات
حجتالاسلام والمسلمین منتظری رئیس دیوان عالی کشور در رابطه با اقدامات تحولی انجام شده در دیوان در دوره تحول و تعالی اظهار کرد: حدود یک سال است که از مسئولیتم در دیوان عالی کشور میگذرد. من اعتقاد دارم تمام کارها باید براساس برنامه انجام شود در همین راستا علاوه بر برنامههای قوه قضاییه برای ایجاد تحول، برنامه منحصرا برای دیوان عالی کشور تدوین شد.
وی گفت: خوشبختانه گامهای خوبی در مسیر تحول در حوزههای مختلف در دیوان عالی کشور برداشته شده است.
منتظری با اشاره به اقدامات انجام شده در دیوان عالی کشور گفت: در این مسیر تغییر و تحول ساختاری در دیوان عالی کشور انجام دادیم و برخی معاونتها به بدنه دیوان اضافه شد و تا جایی که امکان داشت شعب تخصصی شدند، زیرا تخصصی بودن شعب رسیدگی کننده به پروندهها هم کار را برای قاضی آسانتر میکند و هم ارجاع پروندهها دقیقتر انجام میشود.
رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: تا جایی که امکان دارد سعی داریم پروندههای ارجاعی به دیوان عالی کشور به شعب تحصصی ارسال شود.
وی با اشاره با تشکیل ۴ کارگروه در دیوان عالی کشور گفت: در دوره جدید ۴ کارگروه کیفری، حقوقی، خانواده و مواد مخدر در دیوان عالی کشور تشکیل شده است. هدف اصلی از تشکیل این کارگروهها این بوده است که قضاتی که در حوزههای شعب کیفری و یا حقوقی، خانواده و مواد مخدر با پروندهای گوناگون از سراسر کشور مواجه هستند و هر پرونده ویژگیهای خاصی دارد، انتقال تجربیات قضات و مسائل مطرح در هر پرونده به قضات دیگر میتواند دید جامع تری را در بین قضات ایجاد کند. همچنین آسیبها و اشکالاتی که در سراسر کشور در شعب وجود دارد در این کارگروهها جمع بندی شود تا برای رفع آسیبها اقدامات لازم انجام شود؛ در مواردی که نکات مثبت وجود دارد، در شعب دیگر بهکار گرفته شوند.
بخشنامه اجبار معلمان به ادامه خدمت بعد از ۳۰ سال کار، با ورود معاونت قضایی حفظ حقوق عامه دیوان عدالت اداری به موضوع، اصلاح خواهد شد.
رئیس دیوان عالی کشور افزود: همچنین ممکن است در این کارگروهها در جریان رسیدگی به پروندهها به با برخی اشکالات قانونی مواجه شوند که این موضوع به رفع اشکالات قانونی کمک میکند و باعث انتقال تجربیات میشود.
حجتالاسلام والمسلمین ادامه داد: همچنین تشکیل کارگروههای تخصصی نشان میدهد چه بخشی از کشور در رابطه با این پروندهها دچار مشکل است؛ به عنوان مثال در پروندههای مواد مخدر که به دیوان عالی کشور ارسال میشود، قضات شعب به اشکالات موجود اشراف دارند و میتوانند در جهت رفع آنها اقدام کنند.
وی گفت: هر کدام از این کارگروهها ماهیانه یک جلسه تشکیل و موارد را بررسی و آسیبشناسی میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده گفت: معمولاً قضات دیوان عالی کشور دارای تجربه ۳۰ تا ۴۰ سال قضاوت در دستگاه قضایی را دارند لذا اقداماتی برای جوان سازی بدنه دیوان عالی کشور انجام شده است تا قضات جوانتر در کنار قضات با تجربه کار کنند.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: مهمترین هدف برای ما این است که اولا کار در دیوان عالی کشور با سلامت انجام شود و ثانیا ارتقا و اتقان احکام را شاهد باشیم که برای اتقان آرا گامهای خوبی برداشته شده است و معاونت نظارت تقویت شده است.
منتظری بیان کرد: برای تقویت زیرساختهای معاونت نظارت نیازمند نیروی انسانی و نظارت الکترونیک بر شعب هستیم که اقدامات آن در حال انجام است و سال آینده شعب به طور کامل به صورت الکترونیک نظارت میشوند. همکاری خوبی در این زمینه از سوی روسای دادگستری و مرکز آمار و فناوری قوه قضاییه وجود دارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.