احتمال شناور شدن ساعات کاری ادارات در مهرماه
مهدی گلشنی در نشست کمیته تخصصی استقبال از مهر ۱۴۰۳ با بیان اینکه در سال جاری اولین کمیته استقبال از مهرماه با حضور ارگانها و سازمانهای مربوطه برگزار شد، گفت: در این ستاد سه هدف عمده پیگیری میشود که اولین و مهمترین هدف روان سازی جریان ترافیک است؛ چراکه پیش بینی میشود ۱۵ تا ۲۰ درصد به بار ترافیکی موجود تهران با بازگشایی مراکز آموزشی اضافه شود که تمهیداتی همچون شناورسازی ساعت کار ادارات را توسط استانداری آغاز کردیم.
وی ایمن سازی ترافیکی را یکی دیگر از اهداف مهمستاد استقبال از مهر دانست و افزود: دانش آموزان باید با امنیت بیشتری تردد داشته باشند که بر همین اساس اقداماتی را که عمدتا فیزیکی هستند همچون نصب تابلوی ترافیکی و خط کشی ها و... را ذیل اقدامات شهردادی مناطق تعریف کرده و مناطق نسبت به اجرای آنها اقدام میکنند.
گلشنی بالا بردن ارتقاء ناوگان با حضور حداکثری ناوگانحمل و نقل در پی تکمیل و اورهال حداکثری را یکی دیگر از اهداف دانست و افزود: بحث رایگان کردن مترو درنیمه اول مهرماه در حال طی مراحل قانونی است و اگر نهایی شد این موضوع به اطلاع مردم می رسانیم.
وی با بیان اینکه همزمان کمیته موازی دیگر در مناطق ۲۲ گانه داریم تا اقدامات اجرایی با سرعت ادامه یابد، در مورد سرانجام شناورسازی ساعت کاری ادارات گفت: در مورد مسئله شناورسازی باید بگویم که امروز این دستور کار با آغاز جلسه ستاد از استقبال مهر استارت خورد که با هماهنگی استانداری و فرمانداری موضوع پیگیری میشود، اما دقت داشته باشید که به صورت میانگین پیگیری و تصمیم گیری در این مورد فرایندی ۲۵ روزه است و زمان لازم دارد؛ اما دقت داشته باشید که با اجرایی شدن مصوبه کاهش مصرف انرژی از ۱۵ خردادماه تا ۱۵ شهریور و آغاز ساعت کاری ادارات از ساعت ۶ صبح شاهد بهبود جریان ترافیک بودیم و ساعات کاری در مهرماه نیز باید به نحوی تعیین شود که عبور و مرور بهتر شود و همچنین با برگشتن ساعات ادارات از ۱۵ شهریورماه به حالت عادی قطعا بار و جریان ترافیک شدید خواهد شد و ناچاریم با شناورسازی شرایط را نسبتا بهبود ببخشیم.
طبق اعلام معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمان ساعت کاری تمام دستگاههای اجرایی استان کرمان روز پنجشنبه ۲۵ مرداد ماه تا ۱۰ صبح خواهد بود.
وی در مورد رایگان سازی مترو در نیمه اول مهرماه نیز با بیان اینکه این موضوع نیز در حال پیگیری است، گفت: در مورد تأثیر رایگان سازی باید گفت هرچه میزان ارائه خدمات را افزایش دهیم جذب سفر بیشتر می شود و تصمیم رایگان کردن بلیت مترو نیز قطعا تأثیر در بهبود ترافیک دارد.
سعید بشیری معاون عمرانی فرمانداری تهران نیز ضمن اینکه از اولیاء خواست که از سرویسهای مدارس دارای برچسب سرویس مدرسه استفاده کنند، تصریح کرد: از خانوادهها میخواهیم که از ناوگان مصوب که برچسب سرویس مدارس دارند برای جابهجایی دانشآموزانشان استفاده کنند؛ چرا که رانندگان سرویس مدارس آموزشهای لازم را دیدهاند و ایمنی دانش آموزان نیز برای ما بسیار مهم است و از والدین میخواهیم که در انتخاب سرویس مدارس به این نکات توجه ویژهای داشته باشند.
بشیری با اشاره به اینکه شناورسازی ساعات ادارات جزو مصوبه هیأت وزیران است، عنوان کرد: پیشنهاد شده که گروهی از کارشناسان ترافیکی در مورد نقاط گلوگاهی و توقفگاههای سرویس مدارس مطالعاتی داشته باشند.
وی در خصوص برگزاری نمایشگاههای پرمخاطب در تهران در مهر ماه نیز اظهار کرد: همچون سنوات گذشته در مورد برگزاری و نحوه برگزاری نمایشگاههای پرمخاطب در شورای ترافیک بررسیها انجام خواهد شد و براساس گلوگاههایی که ایجاد میکنند در مورد آنها تصمیمگیری میشود.
مهدی علیزاده هم در مورد تمهیدات شرکت واحد اتوبوسرانی برای آغاز سال تحصیلی جدید، گفت: همچون سنوات گذشته برنامهریزیهای لازم برای پاسخگویی هرچه بهتر به نیاز شهروندان همزمان با آغاز سفرهای آموزشی اندیشیده شده است و افزایش تعداد ناوگان اتوبوس را در نزدیکی دانشگاهها، مدارس و محلهای پرتردد در نظر گرفتیم.
وی با بیان اینکه اتوبوسهای سرویس مدرسه با آغاز سال تحصیلی مجددا فعال میشوند، افزود: نهایت اشتغال ناوگان اتوبوس را همزمان با آغاز سال تحصیلی خواهیم داشت، به گونهای که بیش از ۲۰۰۰ اتوبوس شاغل در خطوط فعال خواهند بود.
علیزاده با اشاره به اینکه تا قبل از مهرماه قرار است ۱۱۰ اتوبوس برقی چینی وارد کشور شود که این اتوبوسها برای مهرماه وارد خطوط خواهند شد، اظهار کرد: بازسازی ایستگاهها، نظافت اتوبوسها و اورهال هرچه بیشتر اتوبوسها را برای پوشش هرچه بهتر مهرماه در دستور کار قرار دادهایم.
وی با بیان اینکه از ابتدای این دوره مدیریت شهری ۱۰۲۴ اتوبوس بازسازی شده است، اظهار کرد: تعداد اتوبوسهای شاغل در سطح معابر در حال حاضر به ۲۱۰۰ دستگاه اتوبوس رسیده است.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی در مورد اعزام اتوبوسهای تهران به مراسم اربعین هم گفت: به دلیل عدم بروز مشکل در سرویسدهی در داخل تهران عمده اتوبوسهای اربعین را از بخش خصوصی انتخاب کردیم و ۳۰۰ اتوبوس به مرزها اعزام شدهاند؛ اما این اتوبوسها از خطوط اتوبوسرانی تهران خارج نشدهاند و متعلق به بخش خصوصی است.
مجید رستمی،قائم مقام عملیات شرکت بهرهبرداری متروی تهران نیز در این نشست با بیان اینکه شرکت بهره برداری متروی تهران از سنوات گذشته همزمان با آغاز سال تحصیلی نسبت به تغییر ظرفیت سفرها اقدام میکند، گفت: برای اینکه در ماه پر تردد مهر بتوانیم ظرفیت سازی کنیم حرکت قطارهای فوق العاده را پیشبینی کردهایم و در این راستا تیمهای فنی در حال رفع نواقص ناوگان هستند تا با هماهنگی ۹۸ درصد به بالای ناوگان، در خدمت مردم باشیم.
وی با بیان اینکه شرکت بهرهبرداری مترو برای دانش آموزان سفر اولی نیز برنامهای دارد که بر این اساس همکارانمان در مترو استقبال ویژهای از آنها خواهند کرد و ضمن معرفی محیط مترو نکات ایمنی را هم به آنها گوشزد خواهند کرد، گفت: درباره کاهش سر فاصله حرکت قطارها همزمان با مهرماه باید گفت که ظرفیت جدیدی به ناوگان اضافه نشده اما در تلاش هستیم از ظرفیت موجود به شکل بهینه استفاده کنیم.
در حالی که دولت سیزدهم مدعی ایجاد بیش از ۹۲هزار مگاوات ظرفیت نصبی در نیروگاهها شده بود، در نیمه مرداد ۱۴۰۳ نصاب جدید و بیسابقه ٧٩هزار و ٧٠٧مگاوات در مصرف برق کشور ثبت شد که دولت با تغییر ساعت کاری به ۶صبح هم نتوانست جلوی کسری را بگیرد.
وی درباره رایگان شدن بلیت مترو در مهرماه نیز اظهار کرد: درباره این موضوع بر اساس آنچه شهرداری به ما ابلاغ میکند عمل خواهیم کرد و براساس آمار با شروع سفرهای دانشجویی و دانش آموزی تا ۳۰ درصد افزایش مسافر خواهیم داشت که به تدریج تا آبان رخ میدهد.
وی در مورد ازدحام مسافر در ایستگاههای تقاطعی هم افزود: در ساعات پیک و در ایستگاههای تقاطعی و تبادلی شاهد ازدحام جمعیت در جابهجاییها خواهیم بود که طبق برنامه ریزیهای انجام شده سعی داریم زمانهای رسیدن قطار به این ایستگاهها را به گونهای مدیریت کنیم که کمترین همزمانی ورود قطارها صورت گیرد و ازدحام جمعیت کمتری ایجاد شود.
وی در مورد سلامت پله برقیها نیز با تاکید بر اینکه ۱۲۷۹ دستگاه پله برقی در شبکه مترو وجود دارد که بزرگترین شبکه پله برقی در خاورمیانه است گفت: در حال حاضر کمتر از ۲ درصد آنها از مدار خارج هستند و سعی داریم با ایمن سازی و اورهال بالای ۹۸ درصد از پله برقیها را به مدار بهرهبرداری برسانیم.
شادی مالکی؛مدیر عامل سازمان تاکسیرانی هم در این نشست با بیان اینکه حدود ۸۰ هزار تاکسی در تهران با آغاز مهر با تمام توان وارد خواهد شد، گفت: در حال حاضر ۶۰۰ خط در سطح شهر داریم که تاکسیها در مبدأ و مقصد مشخص فعالیت میکنند و تعدادی دیگر نیز به صورت گردشی فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه طبق قولی که به شهروندان مبنی بر پایش بهینه عملکرد تاکسیها در تهران داده بودیم در حال راهاندازی بستر هوشمندی هستیم که بر اساس آن فعالیت تاکسیها به شکل هوشمند خواهد بود، گفت: با این هوشمندسازی از نظارت سنتی که همه ساله انجام میشد خارج خواهیم شد و قطعا عملکرد بهتری از تاکسیها شاهد خواهیم بود.
مالکی با تأکید بر اینکه همچون سنوات گذشته شهرداری تهران امسال نیز در امر سرویس مدارس هم فعالیت میکند بهگونهای که از خردادماه اطلاعرسانی به والدین صورت گرفته و اولیاء نسبت به ثبتنام دانشآموزان در سامانه وزارت کشور اقدام کردند، افزود: حدود ۲۵ هزار دانشآموز برای دریافت خدمات سرویس دانشآموزی ثبتنام کردهاند و ۲۳۰۰ درخواست نیز از مدارس استثنایی به ثبت رسیده است؛ اما در مرحله احراز صلاحیت رانندگان متقاصی برای خدماترسانی در این حوزه هستیم.
مدیر عامل سازمان تاکسیرانی تهران افزود: از همه افراد متقاضی راننده سرویس مدرسه، تقاضا داریم با توجه به زمانبر بودن آمادهسازی برخی مدارک مانند دریافت گواهی عدم سوءپیشینه یا عدم اعتیاد، نسبت به آمادهسازی مدارک مورد نیاز اقدام کنند تا به محض اطلاعرسانی از سوی شهرداری بتوانند آنها را در سامانه بارگذاری کنند؛ امیدواریم با تدابیر اتخاد شده بتوانیم بهترین خدمات را به شهروندان ارائه کنیم.
وی با بیان اینکه برچسب سرویس مدارس نیز در شهریورماه توزیع خواهد شد، گفت: تاکید داریم همه خودروهای فعال در حوزه سرویس مدارس نسبت به دریافت گواهی معاینه فنی اقدام کنند؛ چرا که کنترل ویژهای در این خصوص خواهیم داشت.
مالکی در مورد تاکسی برقی نیز با بیان اینکه حدود ۲۰۰ تاکسی برقی در شهر فعال است که به صورت گردشی در نقاطی مانند فرودگاهها راهآهن فعالیت میکنند، افزود: با افزایش خودروهای برقی که کمتر از دو ماه آینده اتفاق خواهد افتاد شاهد فعالیت آنها در حوزههای ترافیکی از جمله بخشهایی که بیشتر با آلودگی هوا مواجه هستیم، خواهیم بود تا بتوانیم در امر کاهش آلودگی هوا با حضور خودروهای برقی که یکی از مهمترین دغدغههای مدیریت شهری است، قدم برداریم.
وی با بیان اینکه ما همچنان در حال ثبتنام از رانندگان متقاضی تعویض خودروی فرسوده با خودروهای برقی هستیم، گفت: حدود ۱۵۰ خودوری برقی شهرداری تهران کمتر از یک ماه آینده وارد تهران خواهد شد و بعد از پلاکگذاری مشغول فعالیت خواهند شد و سایر خودروها نیز در زمانبندی تعیین شده وارد تهران میشوند. علاوه بر این، واردات ۱۰ هزار ون برقی هم در دستور کار شهرداری تهران است که در کمتر از هشت ماه آینده وارد ناوگان میشود.
مدیر عامل سازمان تاکسیرانی تهران افزود: در حال حاضر نزدیک به ۱۰ ایستگاه شارژ فعال در سطح شهر وجود دارد که در واقع امکان بهرهبرداری از آنها وجود دارد اما ایستگاههای شارژ دیگری هم آماده شده است و اگر ۲۰۰۰ دستگاه تاکسی برقی وارد ناوگان شوند مشکلی برای شارژ آنها نخواهیم داشت؛ اما شهرداری به سرعت نسبت به افزایش تعداد ایستگاههای شارژ اقدام خواهد کرد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.