اوکراین برای پایان دادن به جنگ مصمم شد
آندری یرماک رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در بیانیهای با ابراز امیدواری نسبت به برگزاری کنفرانس دوم صلح اوکراین در سال جاری، اعلام کرد: باید هرچه زودتر به جنگ در اوکراین پایان دهیم.
در بیانیه رئیس دفتر زلنسکی آمده است: امیدوار هستیم کنفرانس دوم صلح اوکراین که میتواند در سال جاری برگزار شود، راه را برای پایان دادن به خصومتها هموار کند.
این بیانیه میافزاید: مهمترین انتظار از کنفرانس دوم صلح اوکراین، تعریف پیششرطهای اساسی برای توقف خصومتها است چرا که ما باید هرچه سریعتر به جنگ در اوکراین پایان دهیم تا به صلح عادلانه دست یابیم.
پس از ماهها انتظار از سوی کییف، رسانه خبری بلومبرگ روز چهارشنبه اعلام کرد بالاخره نخستین محموله از جنگندههای آمریکایی اف-۱۶ وارد اوکراین شدند؛ جنگندههایی که توسط اعضای اروپایی ناتو از جمله دانمارک و هلند تهیه شدهاند.
در این بیانیه با اشاره به اینکه کنفرانس دوم صلح اوکراین ممکن است در یکی از کشورهای جنوب جهانی و احتمالاً در خاورمیانه برگزار شود، آمده است: مشارکت چین در این کنفرانس بسیار مهم است زیرا پکن قادر به اثرگذاری بر مسکو است.
به نوشته خبرگزاری ریانووستی، مقامهای کییف که تا پیش از این قاطعانه مخالف مذاکره با روسیه و پایان دادن به جنگ با این کشور بودند، در روزهای اخیر به طور فزایندهای شروع به صحبت در مورد مذاکره احتمالی با مسکو و پایان دادن به درگیری کردهاند.
زلنسکی نیز در اوایل هفته جاری در اظهاراتی از احتمال آغاز مذاکرات با روسیه بدون شرط بازگرداندن سرزمینها سخن گفت و تصریح کرد: این مردم اوکراین هستند که باید در یک همهپرسی درباره موضوع الحاق احتمالی سرزمینهای متعلق به اوکراین به روسیه تصمیم بگیرند و این یک تصمیم بسیار دشوار است.
والنتینا ماتوینکو رئیس شورای فدراسیون روسیه با بیان اینکه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور پیش تر ابتکاراتی را برای حل مسالمتآمیز جنگ در اوکراین ارائه کرده است، تاکید کرد: مسکو آماده مذاکره با کییف است.
ماتوینکو با بیان اینکه مسکو با در نظر گرفتن منافع ملی روسیه آماده مذاکره با کییف است، اظهار کرد: اوکراین باید واقعیتهای موجود را بپذیرد و مسکو بلافاصله پس از خروج نیروهای اوکراینی از مناطق جدید روسیه که به قلمرو این کشور ملحق شدهاند، آتشبس خواهد داد و آمادگی خود را برای مذاکره اعلام خواهد کرد.
ماتوینکو در ادامه با یادآوری اینکه برای شروع مذاکرات صلح، کییف همچنین باید از قصد خود برای پیوستن به ناتو دست بکشد، خاطرنشان کرد: مسکو خواهان یک اوکراین بیطرف و عاری از سلاحهای اتمی است.
رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.