زباله فضایی به دام افتاد/ موشک پیر ژاپنی در فضا شکار شد

به نظر می‌رسد یک زباله فضایی که دهه‌هاست در مدار زمین می‌چرخد، از فاصله ۵۰ متری دیده می‌شود.

شما به مرحله بالایی یک موشک بازنشسته ژاپنی نگاه می‌کنید که در سال ۲۰۰۹ یک ماهواره رصد زمین را پرتاب کرد. ماهواره «آدراس-جی»(ADRAS-J) شرکت خصوصی ژاپنی «استرواسکیل»(Astroscale) که برای نزدیک شدن به زباله‌های مداری غیر قابل کنترل طراحی شده است، در روز ۲۳ مه از بدنه موشک عکس گرفت.

تصاویر و داده‌های جمع‌آوری‌شده در طول این بررسی‌ها، وضعیت ماهواره مرده را ثبت می‌کنند. برای مثال، نشان می‌دهند که ماهواره پس از سال‌ها حرکت در محیط ناملایم فضا چقدر از نظر ساختاری سالم است. این ماهواره، سیگنال‌های GPS را به زمین نمی‌فرستد. بنابراین با نزدیک شدن، تصویربرداری و حذف احتمالی آن از مدار در آینده، فناوری‌هایی را اثبات می‌کند که از خدمات مداری آنها می‌توان برای مواردی مانند نگهداری ماهواره یا گرفتن و خارج کردن زباله‌های فضایی استفاده کرد.

شرکت «راکت لب»(Rocket Lab) در روز ۱۸ فوریه ماهواره آدراس-جی را به مدار زمین پرتاب کرد.

این کاوشگر ۱۵۰ کیلوگرمی تا آوریل، از دوربین‌های خود استفاده کرد و با موفقیت در فاصله چند صد متری از هدف خود که مرحله بالایی موشک ژاپنی «اچ-۲ای»(H-۲A) بود، مانور داد. حاصل این دستاورد، عکس خیره‌کننده‌ای بود که در اواخر آوریل منتشر شد.

استرواسکیل در به‌روزرسانی روز جمعه ۱۴ ژوئن نوشت که آدراس-جی یک روند ایمن و کنترل‌شده را برای نزدیک شدن به موشک تکمیل کرده که ابعاد آن ۱۱ در چهار متر است. به گفته این شرکت، جدیدترین تصویر یکی از تصاویر متعدد ثبت‌شده با آدراس-جی است و در حالی گرفته شده که در یک موقعیت ثابت نسبت به مرحله بالایی موشک قرار دارد. استرواسکیل افزود که ماموریت به زودی تلاش خواهد کرد تا به کمک عملیات گوناگون نزدیک شدن، تصاویر بیشتری را از هدف بگیرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.