عامل اصلی انتقال تب کریمه کنگو چیست؟

روح‌الله شکری امروز (۲۲ اردیبهشت‌ماه) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه‌ها، احتمال افزایش بیماری تب کریمه کنگو وجود دارد.

خبر مرتبط
ابتلا 4 نفر به تب کریمه کنگو/همه آنچه درباره این بیماری مرموز باید بدانید!

سازمان دامپزشکی کشور با هشدار نسبت به شیوع بیماری تب کریمه کنگو با شروع فصل گرما،از همه شهروندان خواست تا توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند.

وی افزود: بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه - کنگو (CCHF) یک بیماری حاد تب‌دار و خونریزی‌دهنده مشترک بین انسان و حیوان ‌است که از طریق گزش کنه و یا تماس با خون یا ترشح یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.

 رئیس مرکز بهداشت آبادان گفت: در این راستا بازدید مشترک کارشناسان مرکز بهداشت و دامپزشکی، از قصابی‌های آبادان در خصوص بیماری تب کریمه کنگو پیگیری می‌شود.

وی افزود: کنه‌ها در انتقال این بیماری نقش اساسی را ایفا می‌کنند و سم‌پاشی محل نگهداری دام و اصطبل‌ها برای کاهش کنه‌ها، خرید گوشت‌های بهداشتی از مراکز مورد تایید و تحت نظارت دامپزشکی و سردخانه‌گذاری گوشت بعد از کشتار به مدت ۲۴ ساعت، انتقال بیماری را در سطح مطلوب کاهش می‌دهد.

شکری عنوان کرد: همچنین در راستای اجرای سیاست‌های سازمانی و لزوم مشارکت بین‌بخشی با دستگاه‌های اجرایی، گشت‌های مشترک با تعزیرات حکومتی و مرکز بهداشت شهرستان آبادان برگزار شده است. این گشت‌های مشترک در قالب طرح سلامت امنیت غذایی از مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی واحدهای صنفی شهرستان آبادان انجام شد و به‌ صورت شبانه‌روزی و مستمر ادامه دارد.

وی افزود: طرح ضربتی بازدید از آرایشگاه‌های زنانه نیز با هدف ارتقای سطح بهداشت در شهرستان آبادان اجرایی شده است.

سرپرست مرکز بهداشت آبادان گفت: در این بازرسی‌ها، ضمن کنترل وضعیت این اماکن و ارائه آموزش‌های لازم در خصوص رعایت بهداشت فردی و بهداشت ساختمان، بر لزوم رعایت مسائل بهداشتی مرتبط با بهداشت ابزار و وسایل کار، مواد آرایشی بهداشتی مصرفی و ممنوعیت انجام فعالیت‌های غیرمرتبط در آرایشگاه‌ها تاکید شد.

وی بیان کرد: از متصدیان آرایشگاه‌ها می‌خواهیم ضمن رعایت نکات بهداشت فردی شامل شست‌وشوی دست‌ها و استفاده از دستکش و روپوش کار مناسب، نسبت به استریل و گندزدایی وسایل و ابزار مطابق دستورالعمل اقدام کنند. ‌                                                                                                                                    

شکری خاطرنشان کرد: بهترین راهکار برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آرایشگری که اغلب شامل بیماری‌های قارچی و پوستی است، استفاده از وسایل اختصاصی است و شهروندان باید هنگام مراجعه به آرایشگاه، وسایل شخصی به همراه داشته باشند. همچنین باید گندزدایی، استریل وسایل و ابزار کار در حضور آنان انجام شود و در صورت مشاهده هر گونه تخلف، با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند یا به صورت حضوری به مرکز بهداشت مراجعه کنند تا پیگیری و اقدام لازم انجام شود.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.